Noodnummer: 911 Tiplijn Politie: 9310

Criminaliteits- en verkeerscijfers van 2022 voor Sint Eustatius

Laatst gewijzigd op:

Sint Eustatius - Op donderdag 24 februari bezocht de korpschef van het Korps Politie Caribisch Nederland (KPCN), de heer Alwyn Braaf, Sint Eustatius waar hij de criminaliteits- en verkeerscijfers voor het jaar 2022 voor het eiland presenteerde samen met het hoofd van de afdeling Basispolitiezorg (BPZ), dhr. Edwin van der Giessen, hoofd BPZ voor Sint Eustatius, de heer Robelto Hodge, beleidsadviseur van het KPCN, mw. Jory de Groot en communicatieadviseur en woordvoerder van het KPCN, mw. Genesis Saragoza.

De cijfers werden gepresenteerd aan de leden van de eilandsraad en aan de pers. Later die dag hadden de vertegenwoordigers van KPCN een ontmoeting met de regeringscommissaris, mevrouw Alida Francis.

Sint Eustatius 2022, Criminality and Traffic Data

De cijfers tonen voor het eiland Sint Eustatius het aantal misdrijven dat in 2022 bij de politie is gemeld en zijn onderverdeeld in de volgende categorieën: Vermogensdelicten, Geweldsdelicten, Zedendelicten en Verkeerscijfers. Daarnaast bevat de presentatie cijfers van afdeling Opsporing. In het jaar 2022 werden er 64 gevallen van vermogensdelicten gemeld op het eiland Sint-Eustatius, waarvan er 19 zijn afgerond en 29 nog onderzocht worden. Ook waren er 66 gevallen van geweldsdelicten gemeld bij de politie op Sint Eustatius waarvan er 35 zijn afgerond en 21 nog worden onderzocht door de afdeling Opsporing of zijn gearchiveerd wegens gebrek aan bewijs. Verder werden er 3 gevallen van zedendelicten gemeld en op het gebied van verkeer waren er 64 aanrijdingen op het eiland en werden er 38 boetes uitgedeeld voor verkeersovertredingen. De gedetailleerde cijfers staan in de presentatie.

Tijdens de presentatie gaven vertegenwoordigers van het Korps Politie Caribisch Nederland context bij de cijfers en deelden zij plannen uit om de gegevens in het jaar 2023 te verbeteren. Concluderend besprak de groep gezamenlijk inspanningen en mogelijke samenwerkingen die zouden bijdragen aan het behoud van een veilig eiland voor iedereen.