Noodnummer: 911 Tiplijn Politie: 9310

Politieberichten van maandag 20 maart tot en met vrijdag 24 maart 2023

Gepubliceerd op:

Kralendijk - Aanhouding overtreding Opiumwet BES - Op donderdag 24 maart werd een 42-jarige man met initialen D.G.M.C. op de Kaya Caribe aangehouden wegens openbare dronkenschap en overtreding van de Opiumwet BES. De man lag te slapen in zijn auto , die aan de kant van de weg stond geparkeerd.

De motor en de lampen van de auto waren nog aan. In de auto lagen artikelen om drugs te verwerken en ook hoeveelheden op hasj lijkende product. De man leek ook onder invloed van alcohol te zijn. De drugs werd in beslag genomen en de auto werd naar het politiebureau gebracht ter bewaring.

Rijden onder invloed
Op donderdag 24 maart werd een 41-jarige man met initialen R.R.Q.  aangehouden wegens het rijden onder invloed. De verdachte werd gespot toen hij slingerend op de rotonde voor de kerk in Playa reed. Hij werd gevorderd om te stoppen en gaf in eerst instantie geen gehoor aan de vorderingen van de politie. Hij stopte uiteindelijk en kon tijdens de controle geen geldig rijbewijs en geen geldig verzekeringsbewijs tonen. Omdat de man waarschijnlijk onder invloed van alcohol was, werd hij naar het politiebureau gebracht voor een ademanalyse. De scooter is ook naar het politiebureau gebracht ter bewaring en kan op vertoon van een geldig rijbewijs en verzekering opgehaald worden.

Verkeerscontrole
In de avonduren op donderdag 23 maart werd een geplande verkeerscontrole gehouden op de Kaya Internashonal. Hierbij werden in totaal 13 motorvoertuigen gestopt en gecontroleerd. Er werden 11 processen-verbaal uitgeschreven.

Deze waren voor de volgende overtredingen:
7x voor het rijden zonder autogordel om;
3x voor het rijden zonder geldige verzekeringsbewijs;
1x voor het rijden zonder helm.

Doe je gordel om, voor je eigen veiligheid. Een autogordel beschermt bij een ongeluk. Door de autogordel te gebruiken blijft de inzittende op zijn stoel, is het niet mogelijk om met de schedel tegen de voorruit te slaan en wordt de persoon niet door de auto geslingerd. Door het dragen van een autogordel wordt de kans op een dodelijk ongeval verminderd. Ook achterin de auto heb je met gordels minder kans om ernstig gewond te raken.

Houdt je je niet aan de regels? Dan kan je een bekeuring krijgen. Het bedrag van een boete voor bovengenoemde overtredingen varieert tussen de $30 en $225.  

Rijverbod
In de  nachtelijke uren op donderdag 23 maart werd een 21-jarige man met initialen O.v.K. aangehouden wegens het rijden onder invloed. De verdachte die op een scooter reed werd gestopt voor een routine controle. Hij kon geen geldig rijbewijs en ook geen geldig verzekeringsbewijs tonen en kreeg hiervoor een proces-verbaal. Er werd ook een blaastest afgenomen, waarna hij naar het politiebureau werd meegenomen voor een ademanalyse. De verdachte kreeg een rijverbod een 1 uur.

Negeren van vordering van de politie leidt tot aanhouding
Op woensdag 22 maart werd omstreeks 03:00 uur een 17-jarige jongeman met initialen R.R.D. aangehouden op in Amboina. De verdachte werd gevorderd om te stoppen voor een controle toen hij in een verboden richting reed met zijn auto. Hij negeerde verschillende malen deze vorderingen en reed door. Na een korte achtervolging stopte de verdachte en werd hij aangehouden wegens het geen gehoor geven aan vorderingen van de politie. De auto werd naar het politiebureau gebracht ter bewaring.

Heeft u iets verdachts gezien? Bel 911 of 717 8000 of de anonieme tip lijn 9310.