Noodnummer: 911 Tiplijn Politie: 9310

Politieberichten van maandag 27 februari tot en met vrijdag 3 maart 2023

Gepubliceerd op:

Kralendijk - Auto over de kop - In de nachtelijke uren op vrijdag 3 maart vond een eenzijdige aanrijding plaats op de Kaya Internashonal. Om nog onbekende oorzaak ging een auto over de kop. De bestuurder was aanspreekbaar en werd met de ambulance naar het ziekenhuis gebracht voor medische behandeling.

Aanhouding
Omstreeks 03:00 uur op vrijdag 3 maart werd een 37-jarige vrouw met initialen J.R.D.N. op de Kaya L.D. Gerharts aangehouden. De verdachte werd door een patrouille opgemerkt toen ze zwalkend langs de weg liep. De patrouille stopte om te kijken of alles in orde was met haar waarna zij de politie agenten begon uit te schelden en te beledigen. Zij was onder invloed van alcohol.

Inbraak bouwterrein
Op donderdag 2 maart werd aangifte gedaan van inbraak in op een bouwterrein aan de Kaminda Sorobon. Onbekenden hebben in een bouwcontainer ingebroken en hebben verschillende gereedschappen, waaronder verschillende soorten zagen, boormachines, diverse accu’s  en een generator, allemaal van het merk Dewalt, meegenomen. De zaak wordt onderzocht.

Aanhouding voor het rijden onder invloed
Op maandag 27 februari werd een 63-jarige man met initialen L.V.C.C. op de Kaya Rincon aangehouden voor het rijden onder invloed van alcohol. De bestuurder werd door een patrouille gespot toen hij midden op de weg reed. Hij werd gestopt waarna tijdens de controle men kon concluderen dat hij onder invloed van alcohol was. De verdachte werd aangehouden en naar het politiebureau gebracht voor een ademanalyse. Naar aanleiding van het resultaat hiervan werd zijn rijbewijs ingevorderd en werd de auto naar het politiebureau gebracht ter bewaring.

Snelheidscontrole
In de ochtenduren op maandag 27 februari werden er snelheidscontroles gehouden op de E.E.G. Bulevar en op Kaya Ir. R. Statius van Eps. Er werden in totaal 9 auto’s gestopt en 4 processen verbaal gegeven voor het rijden boven de toegestane maximale snelheid. De snelheid van de auto’s werd gemeten met een speciale lasergun. (zie foto)