Noodnummer: 911 Tiplijn Politie: 9310

Politieberichten van maandag 6 maart tot en met woensdag 8 maart 2023

Gepubliceerd op:

Kralendijk - Overleden persoon aangetroffen - Op dinsdag 7 maart, omstreeks 12 uur, kreeg de meldkamer melding dat er in een woning aan de Kaya Macario Sint Jago een persoon was aangetroffen die geen teken van leven gaf. De schouwarts die ter plekke kwam constateerde een natuurlijke dood van een 83-jarige man met initialen J.C.K.

Snelheidscontrole Tra’i Montaña
In de ochtenduren van dinsdag 7 maart, heeft het Korps Politie Caribisch Nederland (KPCN) nogmaals een snelheidscontrole gehouden. De controle vond plaats op de Kaminda Gurubu. Met een 'lasergun' werd de snelheid van naderede auto's gemeten.

Op de Kaminda Gurubu is de maximale toegestane snelheid 60 km/uur. Tijdens de snelheidscontrole werden er in totaal 33 bestuurders gecontroleerd waarvan 9 een proces-verbaal hebben gekregen voor het overschrijden van de maximale toegestane snelheid. De snelheid dat gemeten is was tussen de 80 en 90 km/uur. Daarnaast, was er tijdens de controle een verdachte auto die zodra hij de politie zag, omkeerde en probeerde weg te rijden. Een patrouille ging onmiddellijk achter hem aan en de bestuurder werd gevorderd te stoppen. Tijdens de controle werd geconstateerd dat de bestuurder geen geldig rijbewijs of geldige verzekeringspapieren bij zich had. De bestuurder kreeg een proces-verbaal voor bovengenoemde overtredingen.

Het KPCN zal de komende dagen op verschillende locaties op het eiland snelheidscontroles blijven uitvoeren en waarschuwt automobilisten om op hun snelheid op de weg te letten. In de bebouwde kom is de maximumsnelheid 40 km/uur en daarbuiten 60 km/uur.

Heeft u iets verdachts gezien? Bel 911 of 717 8000 of de anonieme tip lijn 9310.