Noodnummer: 911 Tiplijn Politie: 9310

Politieberichten van vrijdag 10 maart tot en met woensdag 15 maart 2023

Gepubliceerd op:

Kralendijk - Personen verdwaald - Op dinsdag 14 maart kreeg de centrale meldkamer omstreeks 14:00 uur melding over twee personen die verdwaald waren. De personen gingen in de omgeving van Dos Pos wandelen en konden de terugweg niet vinden. Gelukkig hadden ze een telefoon bij zich waardoor ze aan de bel konden trekken. Dankzij de inzet van politieagenten van het KPCN en Stinapa medewerkers werden ze een aantal uur later gezond en wel aangetroffen.

Bestuurder scooter aangehouden
In de middaguren op maandag 13 maart werd een 19-jarige man met initialen J.M.H.C. in de Bario Den Tera aangehouden voor het geen gehoor geven aan een vordering, verzet tegen aanhouding en overtreding van de wet identificatieplicht. De verdachte werd door een patrouille gespot toen hij op een scooter langsreed zonder helm op en zonder nummerplaat bevestigd. De patrouille reed achter de scooter aan en gaf de bestuurder stoptekens om te stoppen. Hier gaf de verdachte geen gehoor aan. Na een korte achtervolging kon de bestuurder gestopt en aangehouden worden.

Aanrijding scooter
Op zondag 12 maart vond omstreeks 16:30 uur een eenzijdige aanrijding met een scooter plaats op de Kaya Korona. De bestuurder verklaarde dat zij ging remmen waardoor de scooter in een slip raakte en zij viel. Zij werd met de ambulance naar het ziekenhuis gebracht voor medische behandeling. De agenten ter plekke vonden  een substantie op het wegdek wat vermoedelijk de oorzaak was van dit ongeval. Later bleek dat er olie op het wegdek lag vanaf de Kaya Papa Cornes tot de Kaya Jose Girigorio Hernandez. De brandweer assisteerde met het strooien van zand op de weg om verder slipgevaar te voorkomen.

Aanhouding mishandeling
Op zondag 12 maart werd in de vroege ochtenduren een 46-jarige man met initialen J.P.G.J.G. bij een bar/restaurant aangehouden wegens openlijke geweldpleging en mishandeling. De verdachte was betrokken bij een vechtpartij waarbij een andere persoon gewond raakte.

Mensen rijden steeds vaker onder invloed
Het aantal aanhoudingen voor het rijden onder invloed van alcohol neemt toe. Ook afgelopen weekend werden er een aantal aanhoudingen verricht.

In de nachtelijke uren op maandag 13 maart werd een man met initialen B.D.L.C.S. aangehouden wegens het rijden onder invloed. De verdachte was betrokken bij een aanrijding aan de Kaya J.N.E. Craane. Hij verklaarde dat hij de macht over het stuur verloor omdat hij aan de telefoon was waardoor hij op de betonnen blokken langs de weg belandde. Bij nadere controle kon geconstateerd worden dat hij onder invloed van alcohol was en dat hij ook geen geldig rijbewijs bij zich had. Hij werd aangehouden en naar het politiebureau gebracht voor een ademanalyse. Met het gevolg dat hij een rijverbod van 9 uur en een proces-verbaal voor genoemde overtredingen kreeg.

In de nachtelijke uren op zaterdag 11 maart werden twee mannen aangehouden op de Kaya Nikiboko Noord. Het betreft een 39-jarige man met initialen J.W.D.H.B. en een 28-jarige man met initialen M.G.M. Later bleek dat de mannen betrokken waren bij een aanrijding waarna ze slaags raakten. Bij nadere controle bleek dat beide mannen onder invloed van alcohol waren, waarvoor ze zijn aangehouden. Ze zijn beiden naar het politie bureau gebracht voor een ademanalyse. Naar aanleiding van het resultaat werd het rijbewijs van de verdachte M.G.M. per direct ingevorderd tot nader orde. De verdachte J.W.D.H.B. kreeg een rijverbod van 6 uur.

Omstreeks 00:45 uur op zaterdag 11 maart werd een 60-jarige man met initialen I.M.C. aan de Kaya Maria aangehouden wegens het rijden onder invloed. De bestuurder van de auto werd gestopt voor een routine controle waarna bleek dat hij onder invloed van alcohol was. Hij werd hiervoor aangehouden. Zijn voertuig werd ter bewaring naar het politiebureau gebracht.

Op vrijdag 10 maart werd een 52-jarige man met initialen A.G.G.C. aangehouden wegens het rijden onder invloed. De verdachte werd gestopt toen hij de verkeerde richting opreed op de Kaya Grandi. Bij nadere controle bleek de bestuurder onder invloed van alcohol te zijn en werd hij aangehouden.

KPCN wil je erop attenderen om met mate alcohol te nuttigen als je deelneemt in het verkeer. Zo voorkom je vervelende situaties voor jezelf maar ook voor anderen.  Het is verboden aan het verkeer deel te nemen als je meer dan de toegestane hoeveelheid alcohol hebt gedronken.  Of je mee moet naar het politiebureau en een boete krijgt hangt af van het resultaat van de blaastest.

Rijdt u onder invloed van alcohol? Dan krijg je een geldboete, een (tijdelijke) ontzegging van uw rijbevoegdheid, een gevangenisstraf of een combinatie van deze straffen. De strafmaat hangt af van de ernst van de situatie. Ben je betrokken bij een ongeluk? Dan wordt je  sneller getest op alcoholgebruik dan bij een gewone controle.

Een totaal van 31 bekeuringen uitgeschreven tijdens verkeercontrole
In de ochtenduren op zaterdag 11 maart, werd aan de Kaya Industria een verkeerscontrole gehouden in verband met de verkeersveiligheid. Tijdens deze controle werden in totaal 56 voertuigen gecontroleerd. Er werden 31 bekeuringen uitgeschreven.

Met name het rijden zonder autogordel, werd vaak bekeurd.

De bekeuringen waren voor het volgende:
15x voor het rijden zonder autogordel
3x voor rijden zonder geldig rijbewijs
8x voor het rijden zonder geldige verzekering
1x voor het bellen tijdens het rijden
1x voor het rijden zonder helm
3x voor het rijden zonder kentekenplaat bevestigd

Doe je gordel om, voor je eigen veiligheid. Een autogordel beschermt bij een ongeluk. Door de autogordel te gebruiken blijft de inzittende op zijn stoel, is het niet mogelijk om met de schedel tegen de voorruit te slaan en wordt de persoon niet door de auto geslingerd. Door het dragen van een autogordel wordt de kans op een dodelijk ongeval verminderd met 30 tot 40%. Ook achterin de auto heb je met gordels om 20% minder kans om ernstig gewond te raken. KPCN wil een ieder erop attenderen om de nodige bescheiden zoals hierboven genoemd op orde te hebben. Ook het zich houden aan de regels van de verkeersverordening wordt sterk geadviseerd. Hiermee draag je ook bij aan een veilig verkeer op het eiland.

Houdt je je niet aan de regels? Dan kan je een bekeuring krijgen.
Het bedrag van een boete voor bovengenoemde overtredingen varieert tussen de $30 en $225.

 

Heeft u iets verdachts gezien? Bel 911 of 717 8000 of de anonieme tip lijn 9310