Noodnummer: 911 Tiplijn Politie: 9310

Politieberichten van woensdag 15 maart tot en met vrijdag 17 maart 2023

Laatst gewijzigd op:

Kralendijk - Aangetroffen scooter - Op donderdag 16 maart kreeg de centrale meldkamer melding over een scooter die voor langere tijd langs de weg stond aan de Kaya Amsterdam. De oranje scooter van het merk Kymco met kentekenplaat MF-2088, is ter bewaring naar het politiebureau gebracht ter bewaring. Is deze scooter van jou? Breng dan een geldige rijbewijs, verzekeringsdocumenten en ID naar het politiebureau om de scooter op te halen.

Geplande verkeerscontrole
In de avonduren op donderdag 16 maart, werd een geplande verkeerscontrole gehouden op de Kaya Industria. De controle was gericht op het controleren van geldige rijbewijzen en verzekeringsbewijzen. Er werden in totaal tien bestuurders gestopt en gecontroleerd.

Hierbij werden voor de volgende overtredingen processenverbaal gegeven:
1x voor het rijden zonder geldige verzekering
2x voor het rijden zonder geldig rijbewijs
1x voor het rijden zonder gordel

Tijdens de controle werd ook een aanhouding verricht van een persoon die zich illegaal op het eiland bevond. Hij had ook geen geldige documenten bij zich. Zijn auto is naar het politiebureau gebracht ter bewaring.

Geldige documenten
KPCN wil een ieder erop attenderen om de nodige bescheiden zoals hierboven genoemd op orde te hebben. Ook het zich houden aan de regels van de verkeersverordening wordt sterk  geadviseerd. Hiermee draag je ook bij aan een veilig verkeer op het eiland. Er zullen de komende periode regelmatig controles gehouden worden, waarbij er streng wordt opgetreden als je bovengenoemde niet in orde hebt of als je je niet houdt aan de verkeersregels.

Houdt je je niet aan de regels? Dan kan je een bekeuring krijgen. Het bedrag van een boete voor bovengenoemde overtredingen varieert tussen de $30 en $225.

Aanhoudingen
Op donderdag 16 maart werd in de middaguren een 20-jarige man met initialen R.H.R.C. aan de Kaya Mozart aangehouden wegens het geen gehoor geven aan vorderingen van de politie. De bestuurder van de auto negeerde een stopteken van de politie. 

In de nachtelijke uren op donderdag 16 maart werd een 47-jarige man met initialen D.O.A. op de  Kaya Avelino J. (Abechi) Cecilia aangehouden wegens het rijden onder invloed. De verdachte werd gestopt omdat hij aan het slingeren was op de weg. Tijdens de controle toen bleek dat hij onder invloed van alcohol was. Hij werd naar het politiebureau gebracht voor een ademanalyse. Als gevolg van het resultaat hiervan werd zijn rijbewijs ingevorderd.

Brand in restaurant
Op woensdag 15 maart kreeg de centrale meldkamer melding over brand in een restaurant aan de Kaya Libertador Simon Bolivar. De straat werd afgezet door de politie zodat de brandweer zijn werkzaamheden rustig kon uitoefenen. De aangrenzende bedrijven hadden rookoverlast en moesten ontluchten. De oorzaak van de brand is nog onbekend. De medewerkers verklaarden dat ze net voor de brand losbrak, een harde klap hadden gehoord. Er raakte niemand gewond.

Heeft u iets verdachts gezien? Bel 911 of 717 8000 of de anonieme tip lijn 9310.