Noodnummer: 911 Tiplijn Politie: 9310

Politieberichten van donderdag 25 mei tot en met maandag 29 mei 2023

Laatst gewijzigd op:

Kralendijk - Rijden onder invloed oorzaak aanrijding - Op zondag 28 mei vond een aanrijding tussen twee auto’s plaats op de Kaya Korona. Een auto botste om nog onbekende oorzaak tegen een aankomende auto. De bestuurder van de auto die de aanrijding veroorzaakte werd onderworpen aan een blaastest.

Naar aanleiding van het resultaat hiervan werd ze aangehouden en naar het politiebureau gebracht voor een ademanalyse. Het rijbewijs van de 76-jarige verdachte vrouw met initialen N.G.J. werd ingevorderd.

Aanhouding rijden onder invloed
Op zondag 28 mei werd een 51-jarige man met initialen G.E.S.O. aangehouden wegens het rijden onder invloed. De auto werd gespot door een patrouille toen hij midden op de weg reed op de Kaya L.D. Gerharts. Op de Kaya Sonmontuno werd hij gevorderd om te stoppen. Bij nader controle bleek hij geen geldig rijbewijs en verzekeringsbewijs te bezitten. Er werd een blaastest afgenomen. Naar aanleiding van het resultaat hiervan werd hij aangehouden. Hij kreeg een proces-verbaal voor het rijden zonder rijbewijs en zonder verzekeringsbewijs.

Aanhouding voor openbare dronkenschap
Op zaterdag 27 mei werd een 71-jarige man met initialen R.J.J. aangehouden wegens openbare dronkenschap. De verdachte wilde een bar niet verlaten na sluitingstijd. Na vordering van de politie probeerde hij geweld te gebruiken en werd toen aangehouden.

Aanrijding leidt tot aanhouding
In de vroege avonduren op vrijdag 26 mei vond een aanrijding tussen twee auto’s plaats op de Kaya Nikiboko Nort. Bij nader controle van één van de bestuurders kon deze geen geldig ID tonen. Hierop werd de 47-jarige vrouw met initialen N.C.M.Z. aangehouden wegens overtreding van de Identificatieplichtwet BES. Na enig onderzoek bleek dat de vrouw zich illegaal bevond op het eiland en dat zij het eiland moet verlaten.

Vrachtwagen over de kop
In de nachtelijke uren op vrijdag 26 mei vond een eenzijdige aanrijding met een vrachtwagen plaats in Santa Clara. De bestuurder verklaarde dat hij ging afwijken voor een andere vrachtwagen waardoor hij de macht over het stuur verloor, tegen de andere vrachtwagen aanreed en over de kop ging. Hij werd met de ambulance naar het ziekenhuis gebracht voor medische behandeling.

Aanrijding
Op donderdag 25 mei vond een aanrijding tussen twee auto’s plaats Kaya Nikiboko Nort. De kruising van de Kaya Nikiboko Noord en de Kaya Pos di Amor werd afgezet zodat de politie en de ambulance hun werkzaamheden konden uitvoeren. De bestuurder en een inzittende van één van de auto’s werden met de ambulance naar het ziekenhuis gebracht voor medische behandeling.  Kort hierna werd de bestuurder uitgezonden naar Curaçao voor verdere medische behandeling.

Aanrijding loopt uit in vechtpartij
Op donderdag 25 mei vond een aanrijding tussen een auto en een crosser plaats op de Kaya Dialma. Bij aankomst van de patrouille op de locatie, was de crosser nergens te bekennen. De bestuurder van de crosser werd ter plekke behandeld door het ambulance personeel. Kort hierna brak een vechtpartij uit. Twee mannen die familieleden van de bestuurder van de crosser waren, hadden om nog onbekende reden, een andere man met een koevoet mishandeld. Beide mannen werden later aangehouden voor openlijke geweldpleging en mishandeling met een wapen. Het betreft een 49-jarige man met initialen R.F.S. en een 23-jarige man met initialen W.G.S. De crosser was later gevonden en in beslag genomen. De zaak wordt onderzocht.

Diefstal blokken gras
Op donderdag 25 mei werd aangifte gedaan van diefstal van 15 blokken gras vanaf het terrein van de LVV aan de Kaminda Lagun. De blokken gras lagen te drogen om als voedsel te dienen voor de geiten en schapen. De zaak wordt onderzocht.

Heeft u iets verdachts gezien? Bel 911/112 of de anonieme tip lijn 9310