Noodnummer: 911 Tiplijn Politie: 9310

Politieberichten van maandag 15 mei tot en met woensdag 17 mei 2023

Gepubliceerd op:

Kralendijk - Aanhouding - In de nachtelijke uren op woensdag 17 mei werd een 32-jarige man met initialen G.G.B. op de Kaya Mohicano aangehouden in verband met het overtreden van de Opiumwet BES, voor het geen gehoor geven aan vorderingen van de politie en voor het rijden zonder geldig rijbewijs en geldige verzekering.

De verdachte werd op de Kaya Korona gesignaleerd toe hij, met één voorlicht, op hoge snelheid de politie auto voorbij reed. De patrouille ging hem achterna en vorderde hem door middel van optische verlichting en geluidsignalen te stoppen. Hier gaf hij geen gehoor aan en reed verder. Bij een woning aan de Kaya Mohicano kwam hij tot stilstand en werd hij aangehouden. Doordat er een sterke cannabis geur waargenomen kon worden werd de auto doorzocht. Hierbij is een groene substantie lijkend op marihuana in beslag genomen. Bij nadere controle kon de verdachte geen geldig rijbewijs en geen geldige verzekeringsdocumenten tonen. Hiervoor kreeg hij een proces-verbaal.

Diefstal scooter
Op dinsdag 16 mei werd aangifte gedaan van diefstal van een zwarte scooter, van het merk Senzo Sports, met kenteken MF-4385. De scooter stond, op slot met een kettingslot, voor een appartementencomplex aan de Kaya Nikiboko Noord geparkeerd. Tussen dinsdag 9 mei en woensdag 10 mei werd de scooter door onbekenden meegenomen. 

Op maandag 15 mei werd ook aangifte gedaan van diefstal van een donkergrijze scooter van het merk Kymco, model Agility, met kenteken Mf-3059. De scooter stond voor een woning aan de Kaya Sabana geparkeerd. Tussen zondag 14 en maandag 15 mei, hebben onbekenden de scooter meegenomen.

Beide zaken worden onderzocht.

Aanrijding tussen auto en scooter
Omstreeks 17:00 uur op dinsdag 16 mei vond een aanrijding tussen een auto en een scooter plaats op de kruising van de Kaya Amsterdam en de Kaminda Djabou. Om nog onbekende oorzaak botsten de scooter en de auto frontaal tegen elkaar. De bestuurder van de scooter werd met de ambulance naar het ziekenhuis gebracht voor medische behandeling.

Gezamenlijke controle bij horecagelegenheden
Op donderdag 4 mei vond een controle plaats bij een horecagelegenheid gelegen aan de Kaya Grandi en een tweede controle vond plaats op woensdag 10 mei bij een andere locatie op de Kaya Hermandad. De controle is in samenwerking met de afdeling Toezicht en Handhaving van het Openbaar Lichaam Bonaire (OLB), het Brandweerkorps Caribisch Nederland (BKCN) en het Korps Politie Caribisch Nederland (KPCN) verricht.

Tijdens deze controle werd door de diverse instanties getoetst of de veiligheidsmaatregelen op de correcte wijze worden nageleefd. BKCN heeft onder andere de brandblussers, noodverlichting en nooduitgangen gecontroleerd en werden de ruimtes gemeten om te controleren hoeveel personen er maximaal binnen mogen. Bovendien werd de eigenaars gevraagd een aantal veiligheidsmaatregelen toe te passen. Deze controles zullen de komende weken bij verschillende horecagelegenheden worden voortgezet om de veiligheid van iedereen te waarborgen.

Heeft u iets verdachts gezien? Bel 911 of 717 8000 of de anonieme tip lijn 9310.