Noodnummer: 911 Tiplijn Politie: 9310

Politieberichten van vrijdag 19 mei tot en met maandag 22 mei 2023

Laatst gewijzigd op:

Kralendijk - Duiker overleden - In de late middaguren op zondag 21 mei kreeg de meldkamer melding over een duiker die onwel was geworden bij een toeristische accommodatie aan de Bulevar Gobernador Nicolaas Debrot. Bij aankomst constateerde de patrouille dat het slachtoffer het water aan het betreden was met de intentie om te gaan duiken. Ze werd op dat moment onwel. Na onderzoek werd een natuurlijke dood geconstateerd. Het betreft een vrouwelijke toerist met initialen R.A.S. geboren op 26 november 1957, afkomstig uit de Verenigde Staten.

Aanhouding voor het rijden onder invloed
Op zondag 21 mei werd omstreeks 22:30 uur een 41-jarige man met initialen R.R.R.A. aan de Kaya Nikiboko Zuid aangehouden voor het rijden onder invloed en voor belediging. Een patrouille zag de auto van de verdachte met hoge snelheid de rotonde oprijden. Hierop werd hij gesignaleerd om te stoppen. De verdachte stelde zich meteen na het uitstappen agressief op tegen de agenten. Bij nadere controle kon hij geen geldig rijbewijs, noch een geldig verzekeringsbewijs tonen. De verdachte had een bierfles bij zich en er werd een blaastest afgenomen. Naar aanleiding van het resultaat hiervan werd hij aangehouden voor het rijden onder invloed en naar het politiebureau gebracht voor een ademanalyse. Tijdens de rit naar het politiebureau bleef de man zich verbaal agressief uiten waardoor de aanhouding werd uitgebreid met belediging. De auto werd in beslag genomen voor verder onderzoek.

Aanhouding voor mishandeling met een wapen
In de nachtelijke uren op zondag 21 mei werd een 38-jarige man met initialen N.H. aangehouden wegens mishandeling. De man had een vrouw met een kapmes geslagen en mishandeld.

Aanhouding overtreding Opiumwet BES
Op vrijdag 19 mei werd twee mannen aangehouden wegens overtreding van de Opiumwet BES. De verdachten werden gestopt ter controle. Er werd een op cocaïne lijkende poeder aangetroffen. Het betreft een 63-jarige man met initialen J.P.B. en een 53-jarige man met initialen E.A.J.V.

Aanhouding openlijke geweldpleging
In de openlijke geweldplegingzaak die op donderdag 18 mei plaatsvond bij de vissers pier aan de Kaya J.N.E. Craane, werd op vrijdag 19 mei twee verdachten aangehouden. Het betreft twee minderjarige jongens; een 17 jarige jongen met initialen C.C.C.S. en een 16-jarige jongen met initialen C.C.C.D. Onderzoek in de zaak loopt.

Heeft u iets verdachts gezien? Bel 911 of 717 8000 of de anonieme tip lijn 9310