Noodnummer: 911 Tiplijn Politie: 9310

Politieberichten van vrijdag 5 mei tot en met maandag 8 mei 2023

Laatst gewijzigd op:

Kralendijk - Verschillende aanhouding rijden onder invloed - Op zondag 7 mei werd een 58-jarige man met initialen F.J.B.A. aangehouden wegens het rijden onder invloed.

Er kwam een melding binnen over een auto die slingerend over de weg reed. Een patrouille trof de aangegeven auto aan en stopte de verdachte voor een controle. De verdachte kon de blaastest niet uitvoeren en werd hierop aangehouden en naar het politiebureau gebracht voor een ademanalyse. Het rijbewijs van de verdachte werd ingevorderd.

Op zaterdag 6 mei werd een 51-jarige man met initialen J.A.A.C. aangehouden wegens het rijden onder invloed. Een patrouille zag de verdachte slingerend over de weg rijden en stopte de verdachte voor een controle. Naar aanleiding van het resultaat van een blaastest die werd afgenomen, werd de verdachte aangehouden en naar het politiebureau gebracht voor een ademanalyse. Het rijbewijs van de verdachte werd ingevorderd. De auto van de verdachte werd ter bewaring naar het bureau gebracht.

In de avonduren op vrijdag 5 mei werd een 32-jarige man met initialen C.V.M.H. aangehouden. De verdachte was betrokken bij een aanrijding tussen twee auto’s op de Kaya Korona. Hij kreeg een bekeuring voor het rijden zonder rijbewijs en werd aangehouden voor het rijden onder invloed.

Diefstal geiten
Op zaterdag 6 mei kreeg de politie centrale omstreeks 19:00 uur melding van diefstal van geiten bij een kunuku in Lagun. Bij aankomst van de patrouille trof men de kunuku eigenaar en ook de auto van de verdachte aan. De kunuku eigenaar verklaarde dat hij de geitendief op heterdaad betrapte toen hij een geit aan het slachten was. De verdachte rende vervolgens weg waarop de eigenaar de achtervolging inzette. Op een gegeven moment stopte de verdachte en bedreigde de eigenaar met een mes, de eigenaar stopte de achtervolging en de geitendief vluchtte te voet. De auto van de verdachte werd in beslag genomen voor verder onderzoek. De volgende dag, zondag 7 mei, werd de eigenaar van de auto gevorderd zich te melden op het politiebureau. Hier werd de verdachte, een 58-jarige man met initialen N.J.H. aangehouden wegens diefstal en stroperij en wegens vernieling. De zaak is in onderzoek.

Aanhouding voor mishandeling
In de vroege ochtenduren op zaterdag 6 mei werd een 50-jarige man met initialen N.L.L. aan de Kaya Karaña aangehouden wegens zware mishandeling met een wapen. De verdachte had een man met een stuk hout mishandeld. Het slachtoffer werd met de ambulance naar het ziekenhuis gebracht voor medische behandeling. De zaak wordt onderzocht.      

Diefstal scooter
Op vrijdag 5 mei werd aangifte gedaan van diefstal van een grijze scooter van het merk Symorbiz, met kenteken MF-1791. De scooter stond op slot voor een woning aan de Kaya Socrates geparkeerd. Tussen 22:00 uur op donderdag 4 mei en vrijdag 5 mei 09:00 uur, hebben onbekenden de scooter meegenomen. De zaak wordt onderzocht.

 

Heeft u iets verdachts gezien? Bel 911 of 717 8000 of de anonieme tip lijn 9310.