Noodnummer: 911 Tiplijn Politie: 9310

Politieberichten van woensdag 10 mei tot en met vrijdag 12 mei 2023

Gepubliceerd op:

Kralendijk - Duiker in de problemen - Op donderdag 11 mei kreeg de centrale meldkamer melding over een duiker die in de problemen was geraakt in de omgeving van de zout pier. Bij aankomst van de patrouille was de duiker al aan de kust gebracht en waren medewerkers van het zoutbedrijf begonnen met de reanimatie.

Het ambulance personeel die ter plekke kwam nam de reanimatie over. Na aankomst in het ziekenhuis kwam het slachtoffer helaas te overlijden. Het betreft een vrouw met Amerikaanse nationaliteit.

Auto in brand
Op donderdag 11 mei kreeg de centrale meldkamer melding over een auto die in brand stond bij een woning aan de Kaminda Lac. Bij aankomst werd een pick-up op een erf van een woning aangetroffen die in brand stond. De brandweer bluste de brand. Oorzaak van de brand is nog niet bekend. Er raakte niemand gewond. De pick-up liep wel materiele schade op door de brand.

Aanhoudingen geitendiefstal
Op woensdag 10 mei werden drie mannen op heterdaad aangehouden wegens het geen gehoor geven aan een vordering van de politie, diefstal van geiten, vernieling i overtreding van de vuurwapenwet BES. De mannen werden opgewacht in de omgeving van de locatie waar ze geiten aan het stelen waren.  Na een korte achtervolging werden de mannen aangehouden. Het betreft een 53-jarige man met initialen J.W.H.M., een 56-jarige man met initialen S.R.S. en een 23-jarige man met initialen J.C.W. Tijdens de aanhouding werd de auto, de dode geiten, telefoons, messen, een kapmes, vuurwapens en munitie in beslag genomen. De zaak is in onderzoek.

Heeft u iets verdachts gezien? Bel 911 of 717 8000 of de anonieme tip lijn 9310.