Noodnummer: 911 Tiplijn Politie: 9310

Politieberichten van woensdag 17 mei tot en met vrijdag 19 mei 2023

Laatst gewijzigd op:

Kralendijk - Hit & Run - Op vrijdag 19 mei omstreeks 02:00 uur vond een Hit & Run plaats op de Kaya Isla Riba. Het slachtoffer verklaarde dat iemand tegen haar geparkeerde auto botste en vervolgens is weggereden. Een getuige van het ongeval verklaarde dat zij een rode pick-up met kenteken V-2325 tegen de auto zag botsen. Het KPCN roept de eigenaar van dit voertuig op zich te melden op het politiebureau. Het onderzoek in deze zaak loopt.

Bent u een slachtoffer van een hit & run? Probeer het kenteken van het voertuig te registreren, herken het soort voertuig, de kleur van het voertuig en de mogelijke bestuurder. Meld dit onmiddellijk bij de politie. De persoon die deze daad pleegde en wegreed heeft 3 uur de tijd om zichzelf aan te geven op het politiebureau. Als de dader zich niet binnen 3 uur meldt, kan het slachtoffer aangifte doen wegens overtreding van artikel 31 van de Wegensverkeerverordening Bonaire. Op dat moment start de politie een onderzoek dat kan leiden tot strafrechtelijke gevolgen.

Aanhouding rijden onder invloed
Op donderdag 18 mei omstreeks 20:40 uur vond er een aanrijding plaats op de Kaya Korona. Geen van de betrokkenen raakte gewond naar aanleiding van de aanrijding. Bij nadere controle naar de benodigde documenten bleek dat één van de bestuurders geen geldige rijbewijs en verzekeringspapieren bij zich had. Verder bleek hij onder de invloed van alcohol te zijn. De 66-jarige man met de initialen H.E.S.N. is aangehouden voor rijden onder invloed en bekeurd voor de andere overtredingen.

Openlijke geweldpleging
Op donderdag 18 mei omstreeks 15:30 uur kwam iemand aan de intakebalie aangifte doen voor openlijk geweldpleging. Het slachtoffer verklaarde dat ze door twee verdachten is mishandeld op de visserspier te Kaya J.N.E. Craane. Beschikt u over beeldmateriaal? Dan wordt u gevraagd deze beeldmateriaal te delen via de email; politie@politiecn.com. Alle toegezonden beelden worden zodanig behandeld dat uw anonimiteit wordt gewaarborgd. Heeft u daarnaast iets gezien of gehoord, wat het onderzoek verder zou kunnen helpen? U kunt zich melden via 715 8000 of via de anonieme tiplijn 9310.

Heeft u iets verdachts gezien? Bel 911/112 of de anonieme tip lijn 9310