Noodnummer: 911 Tiplijn Politie: 9310

Politieberichten van maandag 13 november tot en met 17 november 2023 Sint Eustatius

Laatst gewijzigd op:

Oranjestad - Brand in Gallows bay - In de nachtelijke uren op vrijdag 17 november kreeg de centrale meldkamer melding over brand bij de rotsen in Gallows bay op Sint Eustatius. Bij aankomst constateerde de patrouille dat de veiligheidsgaas die de rotsblokken tegenhouden, in brand stond met kans op uitbreiding. Waar de brand was, was het moeilijk bereikbaar voor de brandweer. Via de bergtop werd de brand door de brandweer afgeblust.

Diefstal scooter
Op donderdag 16 november werd aangifte gedaan van diefstal van een wit blauwe scooter van het merk Yamaha, type Mio, zonder kentekenplaat. De scooter stond op slot, dichtbij de bibliotheek aan de Kerkweg geparkeerd. Tussen 21:00 uur en 23:00 uur op woensdag 15 november, hebben onbekenden de scooter meegenomen. De zaak wordt onderzocht.

Overtreding Wet Winkelsluiting BES

Tijdens een routine controle op donderdag, 16 november op Sint Eustatius, werd een supermarket aan de John E. Mars Road die open was door de politie gesloten. De supermarket was op een officiële feestdag open. Een bekeuring werd uitgegeven voor het overtreden van de Wet Winkelsluiting BES en de Landverordening van de 27ste juli 2000.

Cannabis planten in beslag genomen

Op maandag 13 november werd een hoeveelheid cannabis planten in beslag genomen op Sint Eustatius. Tijdens een routine controle in de week hiervoor werden op drie verschillende adressen op cannabis lijkende planten waargenomen. De planten hadden de samenstelling en kleur van een cannabis plant maar verspreidden geen geur. Daardoor werd een test met een monster van de planten door de Forensische Opsporing uitgevoerd die positief uitkwam. Bij de woningen aan de Paula C. Dorner Road, Lijfrock ‘s Road en Mint Road werden de cannabis planten in beslag genomen.

Een test met een monster van de planten door de Forensische Opsporing uitgevoerd die positief uitkwam.