Noodnummer: 911 Tiplijn Politie: 9310

Politieberichten van maandag 13 november tot en met woensdag 15 november 2023

Laatst gewijzigd op:

Kralendijk - Toerist overleden - Op woensdag 15 november, rond 13:00 uur, kreeg de centrale meldkamer melding over een man die ziek was geworden tijdens het snorkelen. De man, een cruise tourist, ging met een groep snorkelen. Het slachtoffer werd met een boot naar de kust gebracht waar het ambulancepersoneel direct overging tot reanimatie. Hij werd met spoed met de ambulance naar het ziekenhuis gebracht. Na aankomst in het ziekenhuis kwam het slachtoffer helaas te overlijden. Het betreft een mannelijke toerist met initialen R.L.B. geboren op 5 juni 1953 in de Verenigde Staten.

Geplande verkeerscontrole
In de ochtenduren op woensdag 15 november werd op de Kaya Internashonal een verkeerscontrole gehouden. Tijdens de controle werden in totaal dertig (30) voertuigen gecontroleerd. Er werden negen (9) bekeuringen uitgeschreven.

De bekeuringen waren voor het volgende::
1x voor het rijden zonder geldig rijbewijs;
4x voor het rijden zonder geldige verzekering;
4x voor het rijden zonder gordel.

Het KPCN wil een ieder erop attenderen om de nodige documenten op orde te hebben. Ook wordt er streng geadviseerd om je aan de verkeersregels te houden. Hiermee draag je ook bij aan een veilig verkeer op het eiland. In de komende dagen zal de politie dit soort controles blijven uitvoeren.

Houd jij je niet aan de regels? Dan kan je een bekeuring krijgen. Het bedrag van een boete voor bovengenoemde overtredingen varieert tussen de $30 en $225.

Vaartuig gestrand

Op dinsdag 14 november, rond 23:00 uur, kreeg de centrale meldkamer melding over een vaartuig die gestrand was ter hoogte van Sorobon. Er werd meteen een patrouille in de richting gestuurd en bij aankomst konden ze de vaartuig in de verte zien. Gezien de zee toestand en er geen andere manier was om bij het vaartuig te komen, besloot de Kustwacht om de helikopter in te schakelen. De boot met twee mannen aan boord was op weg van Curaçao naar Aves toen ze plotseling in de problemen kwam ter zuiden van Bonaire. De kapitein verklaarde dat hij zich niet lekker voelde waardoor hij zijn bemanning liet varen. Iets later hoorde hij een harde knal en zag dat ze op de reef vast zat. Op dat moment begon de boot vol met water te lopen. De twee mannen werden met de helikopter veilig bij de strand van Sorobon gebracht.

De twee mannen werden met de helikopter veilig bij de strand van Sorobon gebracht.

Aanrijding
Op dinsdag 14 november, rond 7:15 uur, kreeg de centrale meldkamer melding over een aanrijding tussen twee auto’s op de hoek van Kaminda Djabou en Kaya Neerlandia. Eén van de bijrijders, een minderjarige raakte hierdoor licht gewond. De ambulance personeel besloot om de twee minderjarige die in één van de auto’s zat, naar het ziekenhuis te brengen voor medische behandeling en controle.

Aanhouding Opiumwet
Op maandag 13 november, rond 22:00 uur, kreeg de centrale meldkamer melding over een verdachte voertuig op de Kaya Klafir. De voertuig stond uren lang met de motor aan. Bij aankomst van de patrouille hadden ze een pick-up met twee personen die aan het slapen waren aangetroffen. Om te controleren dat alles goed ging met de passagiers, besloot de politie om de personen wakker te maken. Toen de agenten de deuren van het voertuig open deed en met de bestuurder in gesprek ging, kon een sterk geur van vermoedelijk verdovende middelen waargenomen worden. De agenten besloten direct om over te gaan naar een controle in het kader van de Opiumwet. Er lag drie tassen op de passagier voorstoel waardoor de bestuurder één van de tassen pakte en gooide het in de bosjes. Na een onderzoek op de tas, werden een aantal plastic zakjes aangetroffen met vermoedelijk verdovende middelen. Vervolgens werden ook twee blokjes van vermoedelijk hasj in de tas aangetroffen. Tijdens het doorzoeken in het voertuig, werd nog een zakje van nog een vermoedelijke verdovende middel aangetroffen. Hierdoor werd de 35-jarige man met initialen J.L.M. aangehouden voor het overtreden van de Opiumwet BES.

Heeft u iets verdachts gezien? Bel 911 of 717 8000 of de anonieme tip lijn 9310.