Noodnummer: 911 Tiplijn Politie: 9310

Politieberichten van maandag 6 november tot en met woensdag 8 november 2023

Laatst gewijzigd op:

Kralendijk - Aanhouding voor mishandeling - Op dinsdag 7 november, rond 12:00 uur, werd een 47-jarige man met initialen L.R.P. aangehouden in Sabadeco Terrace voor mishandeling. De verdachte had een vrouw tijdens een woordenwisseling in een auto op de Kaya Essequibo mishandeld. Na zijn handeling, liep hij weg. Onderzoek in deze zaak loopt.

Aanhouding voor overtreding Opiumwet en Wapenwet

In de middaguren op woensdag 6 november, hebben medewerkers van de Kustwacht, de Koninklijke Marechaussee en de Douane een controle aan boord van een boot gehouden ter hoogte van de vissers pier aan de Kaya J.N.E. Craane. Aanleiding van de controle was dat de boot, met 5 bemanningsleden aan boord,  afkomstig uit Curaçao zonder in te klaren bij voorgenoemde pier aanmeerde. Tijdens de controle, werd een verdachte situatie waargenomen toen één van de personen die aan boord van de boot was, heen en weer naar een auto liep waarna de auto wegreed. De Kustwacht informeerde de politie direct over de betreffende auto. Iets later, werd de verdachte auto door een patrouille op de Kaya Neerlandia gespot waarbij de bestuurder gevorderd werd om te stoppen. Tijdens het doorzoeken van het voertuig werd een zak met vermoedelijk verdovende middelen, een weegschaal, twee bivakmuts en een wapen aangetroffen en in beslag genomen. De auto werd ook in beslag genomen voor verder onderzoek. De bestuurder van de auto werd naar het politiebureau gebracht. Een 25-jarige man met initialen A.C.W. die met de boot uit Curaçao aankwam werd aangehouden voor overtreding van het Opiumwet BES en de Wapenwet BES. De zaak wordt onderzocht.

Aanrijding

Op maandag 6 november, rond 10:00 uur, vond een aanrijding tussen twee voertuigen plaats op de Kaya Korona. Om nog onbekende oorzaak, vond een botsing tussen een pick-up en een bestelwagen plaats. De bijrijder van de pick-up raakte licht gewond en werd met de ambulance naar het ziekenhuis gebracht voor medische behandeling. Beide partijen hadden de benodigde documenten in orde.

Heeft u iets verdachts gezien? Bel 911/112 of de anonieme tip lijn 9310.