Noodnummer: 911 Tiplijn Politie: 9310

Politieberichten van vrijdag 17 november tot en met maandag 20 november 2023

Laatst gewijzigd op:

Kralendijk - Aanhouding rijden onder invloed - Op maandag 20 november, rond 2:20 uur, werd een 18-jarige vrouw met initialen A.H.J.v.L. aangehouden voor het rijden onder invloed. Een scooter werd door een patrouille op de Kaya Internashonal gestopt toen de bijrijder zonder helm op is gespot. Bij nader onderzoek, werd een blaastest bij de bestuurder afgenomen. Naar aanleiding van het resultaat van de blaastest die werd afgenomen, werd de verdachte aangehouden voor het rijden onder invloed van alcohol. De bijrijder kreeg een bekeuring voor het niet dragen van een helm.

Op zondag 19 november, rond 3:00 uur, kreeg de centrale meldkamer melding over een aanrijding tussen twee voertuigen ter hoogte van de rotonde Soeurnan di Roozendaal. Bij aankomst van de patrouille kon waargenomen worden dat twee voertuigen achterop elkaar zijn gebotst. De auto die achter de andere is gebotst, reed daarna tegen een elektriciteitskast. De bestuurder van de auto die de aanrijding veroorzaakte, is vervolgens uit de auto gestapt en weggelopen. Iets later kwamen de eigenaar van de auto en de bestuurder terug ter plaatse. Bij nader onderzoek, werd een blaastest bij de bestuurder afgenomen. Naar aanleiding van het resultaat van de blaastest die werd afgenomen, werd de verdachte aangehouden voor het rijden onder invloed van alcohol. Het betreft een 27-jarige man met initialen J.S.C.L. Hij kon ook geen geldig rijbewijs tonen en kreeg hiervoor een bekeuring.

Aanhouding diefstal vanuit voertuig

Op zondag 19 november, werd aangifte gedaan van diefstal vanuit een pick-up die op de Kaya Grandi geparkeerd stond. Tussen 23:00 uur op zaterdag 18 november en 9:00 uur op zondag 19 november hebben onbekenden een grote hoeveelheid contant geld uit het voertuig meegenomen. Het voertuig was niet op slot. Na een buurtonderzoek kon via videobeelden van een beveiligingscamera waargenomen worden dat het voertuig doorzocht werd door een man. De man werd door de politie herkend. Hij werd rond 10:15 uur op de Kaya Tintorero aangehouden voor diefstal. Het betreft een 46-jarige man met initialen E.J.G.A.C. Tijdens het fouilleren was de verdachte in het bezit van een hoeveelheid contant geld en een voorwerp die op een vuurwapen leek. Dit werd allemaal in beslag genomen voor verder onderzoek.

Diefstal fiets (E-Bike)

Op zaterdag 18 november, werd aangifte gedaan van diefstal van een zwarte fiets (E-Bike) van het model Rockwheel XPRO type Fatbike. De fiets stond op slot met een hangslot, zonder accu, buiten voor het hek van een toeristenaccommodatie aan de Kaya Yuma en werd tussen 00:30 uur en 13:00 uur door onbekenden meegenomen. De zaak wordt onderzocht.

Aanhouding rijden onder invloed en overtreding Wet Identificatieplicht
Op vrijdag 17 november, rond 22:00 uur, werd een 46-jarige man met initialen J.A.T.O. aan de Kaya Monseigneur Nieuwindt aangehouden voor het rijden onder invloed en voor overtreding van de Wet Identificatieplicht BES. Een medewerker van het korps stopte twee mannen toen ze dronken een voertuig wilden besturen en heeft de politie meteen gebeld. Na onderzoek van de patrouille die ter plekke kwam, werd een blaastest bij de bestuurder afgenomen en hieruit bleek dat hij onder invloed van alcohol was. De verdachte wilde niet meewerken aan de identificatieplicht en was behoorlijk onbeschoft. Hij werd aangehouden en naar het politiebureau gebracht voor een ademanalyse.

Diefstal vanuit voertuig bij duikplaats

Op vrijdag 17 november, werd aangifte gedaan van diefstal vanuit een auto die bij de duikplaats genaamd Andrea 1 geparkeerd stond. Onbekenden hebben tussen 12:30 uur en 13:30 uur een zwarte hang tas met diverse artikelen, onder andere een rijbewijs, bankpassen, contant geld, een zwarte telefoon van het merk Samsung type A-54, een zonnebril van het merk Rayban, sleutels en identiteitskaart meegenomen. De auto waaruit de zwarte hang tas met inhoud is meegenomen zat niet op slot en de ramen waren open. De zaak wordt onderzocht.

Diefstal helm

Op vrijdag 17 november, werd aangifte gedaan van diefstal van een zwarte helm. De helm stond op een zadel van een scooter naast een beveiligingshok bij een toeristenaccommodatie aan de Bulevar Julio A. Abraham en werd tussen 08:00 uur en 17:00 uur door onbekenden meegenomen. De zaak wordt onderzocht.

Heeft u iets verdachts gezien? Bel 911 of 717 8000 of de anonieme tip lijn 9310.