Noodnummer: 911 Tiplijn Politie: 9310

Politieberichten van vrijdag 3 november tot en met maandag 6 november 2023

Laatst gewijzigd op:

Kralendijk - Aanrijding met gewonde - Op zondag 5 november, rond 3:35 uur, vond een aanrijding plaats op de Boulevard Gobernador N. Debrot. De bestuurder van een flatback pick-up die van Playa richting Hato reed, reed dwars door een bocht en botste tegen een verkeersspiegel aan en vervolgens tegen een muur en een boom aan de kant van de weg. De bestuurder raakte gewond en werd met de ambulance naar het ziekenhuis gebracht voor medische behandeling.

Aanhouding diefstal

Op zondag 5 november, rond 3:00 uur, werd een 52-jarige man met initialen R.M.D. in het centrumgebied aangehouden voor diefstal. Op vrijdag 14 juli nam de verdachte zonder te betalen een aantal artikelen mee uit een supermarkt aan de Kaya Industria. Een patrouille had de verdachte herkend en aangehouden in verband met deze zaak. Onderzoekt in deze zaak loopt nog.

Aanhouding rijden onder invloed

Op zondag 5 november, rond 00:20 uur, werd een 62-jarige man met initialen G.T.P. aangehouden voor het rijden onder invloed. De verdachte reed achteruit en botste tegen een andere auto op de Boulevard Gobernador N. Debrot en probeerde daarna weg te rijden. Uit onderzoek bleek dat de bestuurder die het ongeluk zou hebben veroorzaakt onder invloed van alcohol was. Hierdoor werd de verdachte aangehouden. Tijdens een controle van de benodigde documenten kon deze bestuurder geen rijbewijs tonen omdat deze afgelopen maart door de politie was ingevorderd voor rijden onder invloed.

Rijdt u terwijl uw rijbewijs is ingevorderd? Dit is een strafbaar feit en u loopt het risico op een gevangenisstraf of een verlenging van uw rijverbod.

Diefstal met geweld
In de nachtelijke uren op vrijdag 3 november, vond een diefstal met geweld plaats op de parkeerplaats aan de Plaza Reina Wilhelmina. Een man op een fiets benaderde het slachtoffer en vroeg om geld. Toen het slachtoffer zijn telefoon pakte om de politie te bellen, pakte de verdachte de telefoon en rende weg.

Veel bekeuringen voor verkeersovertredingen
Tussen woensdag 1 november en maandag 6 november zijn er tijdens routine verkeerscontroles verschillende bekeuringen uitgeschreven voor verkeersovertredingen.

Deze waren als volgt:

5x voor het rijden zonder geldig rijbewijs;

4x voor het rijden zonder geldige verzekering;

1x voor het rijden zonder kentekenplaat;

3x voor het rijden zonder helm;

2x voor het vasthouden van een telefoon tijdens het rijden;

2x voor het rijden op een weg die afgesloten was voor het verkeer;

5x voor het fout parkeren;

2x voor het rijden zonder veiligheidsgordel om.

Het KPCN wil een ieder erop attenderen om de nodige documenten op orde te hebben. Ook wordt er streng geadviseerd om zich te houden aan de regels van de verkeersregels. Hiermee draag je ook bij aan een veilig verkeer op het eiland.

Houdt jij je niet aan de regels? Dan kan je een bekeuring krijgen. Het bedrag van een boete voor bovengenoemde overtredingen varieert tussen de $30 en $225.

Heeft u iets verdachts gezien? Bel 911/112 of de anonieme tip lijn 9310.