Noodnummer: 911 Tiplijn Politie: 9310

Politieberichten van woensdag 1 november tot en met vrijdag 3 november 2023

Laatst gewijzigd op:

Kralendijk - Verkeerscontrole - Op donderdag 2 november, tussen 9:00 uur en 12:00 uur, hebben agenten van het Korps Politie Caribisch Nederland (KPCN) samen met de nieuwe aspiranten klas, een verkeerscontrole gehouden gericht op geldig rijbewijs en verzekering. De aspiranten van politie hadden aan de controle deelgenomen voor hun eerste stage periode voor de module preventief optreden en communicatie met de gemeenschap. De controle vond plaats op de Kaya Korona.

Tijdens deze controle zijn 99 voertuigen gecontroleerd waarvan 5 bestuurder werden bekeurd. Wat wel positief was, was dat veel bestuurders wel hun bescheiden op orde hadden.

De bekeuringen waren voor de volgende overtredingen:

2x voor het rijden zonder geldig rijbewijs

3x voor het rijden zonder geldige verzekering

2x voor het rijden zonder veiligheidsgordel om

Het KPCN zal op verschillende locaties op het eiland controles blijven uitvoeren en waarschuwt automobilisten om de nodige documenten op orde te hebben. Ook wordt er streng geadviseerd om zich te houden aan de regels van de verkeersregels. Hiermee draag je ook bij aan een veilig verkeer op het eiland.

Houdt jij je niet aan de regels? Dan kan je een bekeuring krijgen. Het bedrag van een boete voor bovengenoemde overtredingen varieert tussen de $30 en $225.

De aspiranten van politie hadden aan de controle deelgenomen voor hun eerste stage periode voor de module preventief optreden en communicatie met de gemeenschap

Brommer in bewaring genomen

Op woensdag 1 november, rond 12:30 uur, werd een bestuurder van een brommer op de Kaya Kanari gespot toen een hoge toerentaal geluid uit de brommer kwam en hij aan het feveren was. De bestuurder had ook geen helm op. Hierdoor werd de bestuurder gestopt voor een controle. Tijdens de controle, bleek de bestuurder alle benodigde documenten in orde te hebben. De brommer werd in bewaring genomen en naar het politiebureau gebracht als gevolg zijn rijgedrag.

Heeft u iets verdachts gezien? Bel 911/112 of de anonieme tip lijn 9310.