Noodnummer: 911 Tiplijn Politie: 9310

Politieberichten van woensdag 8 november tot en met vrijdag 10 november 2023

Laatst gewijzigd op:

Kralendijk - Aanhouding - Rond 4:00 uur op vrijdag 10 november, werd een 28-jarige man met intialen B.A.G.A aangehouden op de Kaya L.D. Gerharts voor het overtreden van de Wapenwet BES. De verdachte liep zwaaiend met een mes en had vermoedelijk problemen met een andere man. De mes werd in beslag genomen. De zaak wordt onderzocht.

Aanhouding rijden onder invloed

Op vrijdag 10 november, rond 3:40, werd een auto die slingerend over de weg reed door een patrouille gespot op de Kaya L.D. Gerharts. De patrouille ging achter hem aan waarbij de bestuurder gevorderd werd om te stoppen op de Kaya Nikiboko Zuid. Tijdens een controle op de benodigde documenten, was alles in orde. Na een onderzoek, werd een blaastest bij de bestuurder afgenomen en naar aanleiding van het resultaat, werd de verdachte aangehouden voor het rijden onder invloed van alcohol. Het betreft een 33-jarige man met initialen J.A.N.R. Hij werd naar het politiebureau gebracht voor een ademanalyse. Naar aanleiding van het resultaat hiervan werd zijn rijbewijs ingevorderd. De auto van de verdachte werd ter bewaring naar het bureau gebracht.

Aanrijding scooter

Op donderdag 9 november, rond 17:45 uur, kreeg de centrale meldkamer melding over een eenzijdige aanrijding met een scooter op de Kaminda Lagun. De bestuurder verklaarde dat hij in een gat op de weg viel en de controle over het stuur verloor. Hierdoor viel hij en raakte gewond.  Hij werd met de ambulance naar het ziekenhuis gebracht voor medische behandeling. De bestuurder kreeg een bekeuring voor het rijden zonder rijbewijs.

Munitie aangetroffen

Op donderdag 9 november, kreeg de centrale meldkamer melding dat er munitie in de zee werden aangetroffen ter hoogte van een toeristische accommodatie gelegen aan de Bulevar Gobernador N. Debrot. De munitie werd in beslag genomen. De zaak wordt onderzocht.

Aanrijding

Op donderdag 9 november, rond 7:00 uur, vond een aanrijding tussen twee voertuigen plaats op de Kaya Korona ter hoogte van Kaya Frater Odulfinus. Bestuurder van auto 1 reed vanuit Antriol richting Playa en auto 2 kwam uit tegenovergestelde richting en reed richting Antriol. Auto 1 ging een andere voertuig inhalen en botste frontaal tegen auto 2 die aankwam. De bestuurder van auto 2 raakte zwaar gewond en werd met de ambulance naar het ziekenhuis gebracht voor medische behandeling. Er werd een blaastest bij de bestuurder van auto 1 afgenomen maar het resultaat hiervan was negatief. De bestuurder, een 38-jarige man met initialen E.I.A.W. werd aangehouden voor het veroorzaken van een aanrijding met letsel, het rijden zonder een geldig rijbewijs en het rijden zonder geldige verzekering. Bij zijn aankomst bij de politiebureau, vereiste de verdachte medische behandeling en werd met de ambulance naar het ziekenhuis gebracht.

Heeft u iets verdachts gezien? Bel 911/112 of de anonieme tip lijn 9310.