Noodnummer: 911 Tiplijn Politie: 9310

De driehoek van Bonaire roept alle bestuurders op om veilig en verantwoordelijk te rijden

Laatst gewijzigd op:

Kralendijk - Deze week vieren wij de Regatta 2023. Het is een periode van feest en plezier. Het is gebleken dat regels en verantwoordelijkheden dan soms uit het oog worden verloren. De regels zijn echter niet minder van kracht.

Het is belangrijk dat iedereen zich aan alle geldende verkeersregels houdt om de verkeersveiligheid voor iedereen te waarborgen. Een veilig verkeer is niet alleen een zaak voor de politie, maar ook voor bestuurders zelf. Automobilisten en andere weggebruikers moeten zich bewust zijn van hun eigen verantwoordelijkheden als het gaat om bijvoorbeeld het dragen van veiligheidsgordels, bellen of appen tijdens het rijden, het nuttigen van alcohol, het verantwoord vervoeren van kinderen (bijvoorbeeld niet voorin de auto maar achterin in een kinderzitje, etc.).

Het Korps Politie Caribisch Nederland, het Openbaar Ministerie en het Openbaar Lichaam Bonaire roepen alle automobilisten op om hun verantwoordelijkheid op de weg te nemen. Zo voorkom je vervelende situaties voor jezelf, maar ook gevaarlijke situaties voor anderen. Het is verboden om aan het verkeer deel te nemen als je meer dan de toegestane hoeveelheid alcohol hebt gedronken. Rijd je onder invloed van alcohol? Dan kan je een ontzegging van jouw rijbevoegdheid of een gevangenisstraf krijgen. De hoogte van de straf hangt af van de ernst van de situatie. Het is echter wel zo dat je verantwoordelijk zult worden gehouden voor je nalatige gedrag in het verkeer.

Daarom zullen door de politie, verkeerscontroles in de komende periode geïntensiveerd worden op strategische- en veel bezochte plekken. In het geval van een overtreding zal er strenger worden opgetreden. De politie gebruikt een blaastest om te controleren of je onder invloed van alcohol bent. Je bent verplicht om mee te werken aan de blaastest. Ben je betrokken bij een ongeval? Dan geldt botsen is blazen.