Noodnummer: 911 Tiplijn Politie: 9310

Overlast jongeren op de fiets

Laatst gewijzigd op:

Kralendijk - Op zondag tijdens de opening van de Regatta festival in Playa, kregen agenten verschillende meldingen over overlast door fietsende jongeren.

De laatste tijd is de overlast door jongeren op de fiets in de binnenstad toegenomen. Overlast doordat ze onverantwoordelijk gedrag vertonen in het verkeer door het maken van onder andere wheelies, het fietsen in grote groepen midden op de weg, het fietsen zonder verlichting en het fietsen en kunstjes uithalen tussen een menigte zoals op zondag het geval was.

KPCN wil benadrukken dat dit gedrag streng zal worden aangepakt en dat indien nodig, passende maatregelen worden genomen. Omdat het meestal  gaat om minderjarigen verzoekt KPCN ook vriendelijk aan ouders om met hun kinderen te praten over hun gedrag en de gevolgen hiervan. Bijvoorbeeld, dat schade aan derden (materieel en persoonlijk) strafbaar is en dat het financieel ook gevolgen heeft. Maar ook dat hierdoor de veiligheid van anderen en van de jongere zelf hier op het spel staan.

Verzorg je overlast met je fiets, dan wordt de fiets in bewaring genomen.