Noodnummer: 911 Tiplijn Politie: 9310

Politieberichten van maandag 09 oktober tot en met woensdag 11 oktober 2023

Laatst gewijzigd op:

Kralendijk - Controle - Op woensdag 11 oktober, rond 03:00 uur, zijn twee auto’s door een patrouille gestopt voor een routinecontrole op de Kaminda Lagun. Tijdens de controle, vonden de agenten het verdacht dat er een minderjarig meisje met drie mannen in één van de voertuigen was. Het meisje is uiteindelijk door de patrouille naar huis gebracht en haar moeder is gesproken. Uit nader onderzoek bleek dat geen van de inzittenden van beide auto’s een rijbewijs hadden. De auto’s bleven ter plaatse geparkeerd.

Scooter en motorfiets in beslag

Rond 21:00 uur op dinsdag 10 oktober heeft een patrouille twee voertuigen, een scooter en een motorfiets, gestopt voor roekeloos rijden op de Kaminda Lagun. Bovendien had de scooter geen kentekenplaat. Beide bestuurders zijn aangesproken over hun rijgedrag. Op het moment dat er gevraagd werd naar de benodigde documenten, konden beide bestuurders geen verzekeringspapieren en geen rijbewijs tonen. Beide voertuigen zijn in beslag genomen totdat de eigenaren de benodigde documenten kunnen tonen.

Boot in nood

Op dinsdag 10 oktober, rond 13:45 uur, kreeg de centrale meldkamer melding van een boot op zee die problemen ondervond in de buurt van Bonaire. De boot met 12 mensen aan boord was op weg van Curaçao naar Bonaire toen het plotseling in de problemen kwam. De Multidisciplinaire Maritiem Hub Bonaire (MMHB) is naar de opgegeven locatie gedirigeerd. Eenmaal ter plaatse, kwamen ze erachter dat de motor niet meer werkte en dat de boot vol water begon te lopen. De MMHB heeft de boot gesleept en iedereen aan boord is veilig naar Bonaire ter hoogte van Waf Chicu Mercelina gebracht. De Koninklijke Marachaussee (KMar) heeft bij aankomst iedereen aan boord gecontroleerd en alle documenten waren in orde.

Aanrijding

Rond 03:00 op dinsdag 10 oktober, kreeg de centrale meldkamer melding van een aanrijding op de Kaya Antonia. Toen de patrouille arriveerde, hadden ze het slachtoffer aangetroffen en hij verklaarden dat hij op de fiets was toen hij werd aangevallen door een aantal honden. Hij probeerde de honden af te wijken maar is in de modder uitgegleden en tegen een voertuig aan. Het voertuig reed door. De fietser is vervolgens gevallen en raakte gewond, maar wenste geen medische assistentie.

Vier fietsen in bewaring genomen

Op maandag 9 oktober, rond 20:00 uur, heeft het biketeam van het Korps Politie Caribisch Nederland drie fietsen zonder verlichting in het centrumgebied gespot. De fietsers zijn gestopt ter controle en bleken alle drie minderjarigen te zijn. Terwijl de agenten met de jongeren spraken, ging een vierde fiets zonder verlichting voorbij. Hij bleek ook minderjarig te zijn, maar kon geen geldig identiteitsbewijs tonen en kon agenten niet vertellen waar hij woonde. De eerste drie jongeren zijn te voet weer op pad en de vierde is naar het politiebureau gebracht. Alle vier de fietsen zijn meegenomen naar het politiebureau ter bewaring en de ouders van de minderjarigen zijn hierover gesproken.

Samenwerking biedt veiligheid voor een ieder
Vandaag begint de Regatta Festival. Eén van de taken van de politie is orde handhaven waar nodig. Daarom zullen de reguliere controles met meer regelmaat plaatsvinden in de komende periode. Er zal onder andere gecontroleerd worden op de eindtijd van de uitgegeven vergunningen voor evenementen en andere zaken. Hierbij doet KPCN een oproep aan de organisatoren, ondernemers en deelnemers aan dit soort evenementen om: uw verantwoordelijkheid te nemen en om aan de regels te houden.

Geniet, maar drink met mate
KPCN wil iedereen erop attenderen om met mate alcohol te nuttigen, vooral als je deelneemt aan het verkeer. Zo voorkom je vervelende situaties voor jezelf maar ook voor anderen. Het is verboden aan het verkeer deel te nemen als je meer dan de toegestane hoeveelheid alcohol hebt gedronken. Of je mee moet naar het politiebureau en een boete krijgt hangt af van het resultaat van de blaastest.

Rij je onder invloed van alcohol?
Dan krijg je een geldboete, een (tijdelijke) ontzegging van de rijbevoegdheid, een gevangenisstraf of een combinatie van deze straffen. De strafmaat hangt af van de ernst van de situatie. Ben je betrokken bij een ongeluk? Dan word je sneller getest op alcoholgebruik dan bij een gewone controle.

Ben ik als voetganger strafbaar als ik dronken ben?
Dat is mogelijk. De politie kan voor openbare dronkenschap een proces-verbaal opmaken. Word je door de politie in dronken toestand aangetroffen? Dan gaat de politie af op de uiterlijke kenmerken van dronkenschap en je gedrag. De politie neemt dan geen blaastest af.

KPCN wenst iedereen een fijne en veilige Regatta!

Heeft u iets verdachts gezien? Bel 911/112 of de anonieme tip lijn 9310.