Noodnummer: 911 Tiplijn Politie: 9310

Politieberichten van maandag 16 oktober tot en met woensdag 18 oktober 2023

Laatst gewijzigd op:

Kralendijk - Huiszoeking met aanhouding - In de vroege avonduren op dinsdag 17 oktober, vond een huiszoeking plaats in een woning aan de Kaya Alkmaar in Hato. De huiszoeking was in het kader van de Opiumwet BES. Tijdens de huiszoeking werden drie aanhoudingen verricht, een 27-jarige man met initialen T.X.T., een 30-jarige man met initialen S.J.D. en een 20-jarige vrouw met initialen A.R. Er werd een hoeveelheid vermoedelijk op marihuana lijkende kruiden, contant geld, twee voertuig, één ‘Seadoo’ en een aantal artikelen die belangrijk zijn voor het onderzoek in beslag genomen tijdens de huiszoeking. Onderzoek in deze zaak loopt.

Levenloos persoon aangetroffen

Omstreeks 10:20 uur op dinsdag 17 oktober, kreeg de centrale meldkamer melding dat er een persoon die geen teken van leven gaf, werd aangetroffen in een woning aan de Kaya Commerce. De schouwarts die ter plekke kwam constateerde een natuurlijke dood. Het betreft een man met initialen J.M.M., geboren op 10 december 1953.

Aanrijding met 3 voertuigen

Op maandag 16 oktober, rond 11:15 uur, kreeg de centrale meldkamer een melding over een aanrijding tussen drie voertuigen ter hoogte van de Kaya Korona en de Kaya Neerlandia. Auto 1 reed richting Antriol op de Kaya Korona. Auto 2 kwam uit tegenovergestelde richting en reed richting Playa. De bestuurder van auto 1 verklaarde dat hij problemen kreeg met de remmen van de auto waardoor hij de auto niet kon stoppen. Hij probeerde een ongeluk te voorkomen door aan zijn linkerhand te ontwijken en ging de Kaya Neerlandia op. Precies op dat moment kwam auto 2 aan en reed auto 1 aan de zijkant aan. Vervolgens reed auto 1 frontaal tegen auto 3 aan, die op de Kaya Neerlandia richting de Kaya Korona reed. De bestuurder van één van de auto’s werd door het ambulance personeel ter plekke gecheckt. De bestuurder van auto 2 werd bekeurd omdat hij geen geldige rijbewijs kon tonen.

Diefstal van bumper en kentekenplaat

Op zondag 15 oktober werd aangifte gedaan over diefstal van een voorbumper van een auto die aan de Kaya Proud geparkeerd stond. Tussen 17:30 uur op zaterdag 14 oktober en 07:20 uur op zondag 15 oktober hebben onbekenden de voorbumper losgemaakt en meegenomen. Aan de voorbumper zat een kentekenplaat vast die ook werd meegenomen. De zaak wordt onderzocht.

Diefstal van fiets

Op woensdag 11 oktober werd aangifte gedaan van diefstal van een rood- witte fiets van het merk Specialized, type Rockhopper. De fiets stond op slot samen met een aantal fietsen aan de Kaya Pedro Luis Brion en werd tussen 21:00 uur en 22:30 uur op dinsdag 10 oktober door onbekenden meegenomen. De zaak wordt onderzocht.

Heeft u iets verdachts gezien? Bel 911/112 of de anonieme tip lijn 9310.