Noodnummer: 911 Tiplijn Politie: 9310

Politieberichten van maandag 2 oktober tot en met woensdag 4 oktober 2023

Laatst gewijzigd op:

Kralendijk - Overtreding Opiumwet BES - In de nachtelijke uren op dinsdag 3 oktober, rond 02:30 uur werd een auto, die niet voorzien was van een kentekenplaat aan de voorzijde en met een defecte licht aan de achterzijde, door een patrouille gespot op de Kaya L.D. Gerharts. De patrouille ging achter hem aan waarbij de bestuurder gevorderd werd om te stoppen in het Centrumgebied. Op het moment dat de bestuurder benaderd werd door de agenten, kon hij alleen een geldig rijbewijs tonen. Hij was niet in het bezit van geldige verzekeringsdocumenten. Tijdens de controle, begon de bestuurder verdacht gedrag te tonen. Hij probeerde een plastic zak die in de auto zat, met kleding te verstoppen. Het bleek later een zak met verschillende pakjes met vermoedelijk verdovende middelen. De agenten gingen direct over naar een controle in het kader van de Opiumwet BES. Tijdens het fouilleren, werd een hoeveelheid vermoedelijke verdovende middelen op de bestuurder aangetroffen en er werd ook een hoeveelheid van nog een vermoedelijke verdovende middel in het voertuig aangetroffen. Deze werden allemaal in beslag genomen. De bestuurder werd bekeurd voor het rijden zonder geldige verzekering, zonder een kentekenplaat aan de voorkant van de auto en voor het overtreden van de Opiumwet BES.

Verschillende bekeuringen voor verkeersovertredingen
Tussen vrijdag 29 september en woensdag 4 oktober zijn er tijdens routine verkeerscontroles verschillende bekeuringen uitgeschreven voor verkeersovertredingen.

1x voor het rijden zonder veiligheidsgordel om;

1x voor het gebruik van een telefoon achter het stuur;

2x voor het rijden zonder geldige verzekering;

2x voor het rijden zonder geldig rijbewijs.

Eén bestuurder die betrokken was bij een aanrijding tussen twee auto’s op de Kaya Industria Pariba, werd ook bekeurd voor het rijden zonder geldige verzekering.

Het KPCN wil een ieder erop attenderen om de nodige documenten op orde te hebben. Ook wordt er streng geadviseerd om zich te houden aan de regels van de verkeersregels. Hiermee draag je ook bij aan een veilig verkeer op het eiland.

Houdt jij je niet aan de regels? Dan kan je een bekeuring krijgen. Het bedrag van een boete voor bovengenoemde overtredingen varieert tussen de $30 en $225.

Heeft u iets verdachts gezien? Bel 911/112 of de anonieme tip lijn 9310.