Noodnummer: 911 Tiplijn Politie: 9310

Politieberichten van maandag 30 oktober tot en met woensdag 1 november 2023

Laatst gewijzigd op:

Kralendijk - Aanhouding - Rond 00:10 uur op woensdag 1 november, werd een 41-jarige man met initialen J.B.A. aangehouden voor het geen gehoor geven aan vorderingen van de politie en voor het zich verzetten tegen zijn aanhouding. Tijdens een bemiddeling bij een woning aan de Kaya Kabikuchi gaf de verdachte geen gehoor aan de vorderingen van de politie. Tijdens de aanhouding verzette hij zich hevig waardoor hij op de grond viel en een kap wond aan zijn hoofd liep. Het ambulancepersoneel heeft het verdachte ter plaatse behandeld en is daarna naar het politiebureau gebracht.

Aanhouding mishandeling

Op dinsdag 31 oktober, rond 23:20 uur werd een 27-jarige man met initialen J.S.C.L. aangehouden aan de Kaya Paris voor mishandeling. De verdachte had een vrouw en een jongen mishandeld. De zaak wordt onderzocht.

Snelheidscontrole

In de ochtenduren op dinsdag 31 oktober, hebben agenten van het Korps Politie Caribisch Nederland (KPCN) samen met de nieuwe aspiranten klas, twee verkeerscontroles gelijktijdig gehouden gericht op snelheid van voertuigen. De aspiranten van politie hadden aan de controle deelgenomen voor hun eerste stage periode voor de module preventief optreden. De controles vonden plaats op de Bulevar EEG en de Bulevar Gobernador Nicolaas Debrot. Met een 'lasergun' werd de snelheid van naderende auto's gemeten.

Tijdens de controle op de Bulevar EEG werd de maximale toegestane snelheid, zowel in de bebouwde kom (40 km/uur) als daarbuiten (60 km/uur) gemeten. Hierbij werden er in totaal 50 bestuurders gecontroleerd waarvan er 2 een bekeuring hebben gekregen voor het overschrijden van de maximale toegestane snelheid van 40 km/uur. De snelheid dat werd gemeten was tussen de 37 en 62 km/uur.

Tijdens de controle op de Bulevar Gobernador Nicolaas Debrot werden 4 bekeuringen uitgeschreven voor het overschrijden van de maximale toegestane snelheid van 40 km/uur in de bebouwde kom. De snelheid dat werd gemeten was tussen de 50 en 60 km/uur.

Het KPCN zal op verschillende locaties op het eiland snelheidscontroles blijven uitvoeren en waarschuwt automobilisten om op hun snelheid op de weg te letten. In de bebouwde kom is de maximumsnelheid 40 km/uur en daarbuiten 60 km/uur.

Twee verkeerscontroles zijn gelijktijdig gehouden op Bonaire

Aanhouding rijden onder invloed

Rond 20:15 uur op maandag 30 oktober, kwam er een melding over een Hit & Run op de Kaminda Lagun binnen. Het voertuig dat weg reed werd aan de Kaya Sabalo gestopt. Toen de patrouille arriveerde bleek de bestuurder die de aanrijding had veroorzaakt, onder invloed van alcohol te zijn. Er werd een blaastest afgenomen en naar aanleiding van het resultaat hiervan werd hij aangehouden. Bovendien had hij geen geldige rijbewijs en verzekering. Het betreft een 53-jarige man met initialen M.A.M.A. Hij kreeg voor de bovengenoemde overtredingen een bekeuring. 

Nog steeds veel bekeuringen voor verkeersovertredingen
Tussen maandag 30 oktober en woensdag 1 november zijn er tijdens routine verkeerscontroles verschillende bekeuringen uitgeschreven voor verkeersovertredingen.

Deze waren als volgt:

6x voor het rijden zonder geldig rijbewijs;

4x voor het rijden zonder geldige verzekering;

6x voor het rijden zonder veiligheidsgordel om;

1x voor het vasthouden van een telefoon tijdens het rijden

Het KPCN wil een ieder erop attenderen om de nodige documenten op orde te hebben. Ook wordt er streng geadviseerd om zich te houden aan de regels van de verkeersregels. Hiermee draag je ook bij aan een veilig verkeer op het eiland.

Houdt jij je niet aan de regels? Dan kan je een bekeuring krijgen. Het bedrag van een boete voor bovengenoemde overtredingen varieert tussen de $30 en $225.

Heeft u iets verdachts gezien? Bel 911/112 of de anonieme tip lijn 9310.