Noodnummer: 911 Tiplijn Politie: 9310

Politieberichten van vrijdag 20 oktober tot en met donderdag 26 oktober 2023

Laatst gewijzigd op:

Kralendijk - Geplande verkeerscontrole - Op maandag 23 oktober en dinsdag 24 oktober werden een geplande verkeerscontroles gehouden aan de Kaya J.N.E. Craane en ter hoogte van de Kaya Barakuda. Tijdens de controles werd gecontroleerd of men over een geldig rijbewijs en geldige verzekeringsdocumenten beschikt.

Bij de controle aan de Kaya J.N.E. Craane werden in totaal 15 bestuurders gestopt en gecontroleerd waarbij er drie bekeuringen werden uitgeschreven. 

Deze waren als volgt:
2x voor het rijden zonder geldig rijbewijs
1x voor het rijden zonder veiligheidsgordel aan.

Bij de controle ter hoogte van de Kaya Barakuda werden in totaal 12 bestuurders gestopt en gecontroleerd waarbij er 6 zijn bekeurd. Sommige bestuurders hadden meer dan één overtreding gepleegd.

De overtredingen waren als volgt:
2x rijden zonder een geldige verzekering
2x rijden zonder geldig rijbewijs
3x rijden zonder veiligheidsgordel aan

Tijden deze controle kon de bestuurder van een auto geen geldig rijbewijs en geen geldig verzekeringsbewijs tonen. Bovendien had hij een verlopen identiteitsbewijs  bij zich. De bijrijder had helemaal geen documenten bij zich. Deze personen werden meegenomen naar het bureau voor verder onderzoek. Uit het onderzoek bleek dat de bijrijder zich illegaal bevond op het eiland. Hierdoor werd zij verplicht om de volgende dag, op eigen kosten, het eiland te verlaten. De auto werd in bewaring genomen totdat de eigenaar een geldig rijbewijs en geldige verzekeringsdocumenten kan tonen.

Inbraak woning

Op dinsdag 24 oktober werd aangifte gedaan van inbraak in een woning in aanbouw in Punt Vierkant. Onbekenden hebben zich tussen maandag 23 en dinsdag 24 oktober toegang verschaft tot de woning in aanbouw en hebben verschillende gereedschappen meegenomen. Dit waren onder andere een geel/zwarte DeWalt cirkelzaag, een DeWalt Hammerdrill met twee geel/zwarte boren en een geel/zwarte DeWalt Compound zaag. De zaak wordt onderzocht.

Aanrijding tussen 4 voertuigen

In de vroege ochtenduren op dinsdag 24 oktober vond een aanrijding tussen vier (4) voertuigen plaats op de Bulevar Miguel A. Pourier. De bestuurder van één van de auto’s werd met de ambulance naar het ziekenhuis gebracht voor medische behandeling. De weg werd even afgezet zodat CRS en de ambulance in alle veiligheid hun werk konden uitoefenen. Later werd weg door de patrouille en brandweerpersoneel schoongemaakt voordat het weer werd vrijgegeven voor verkeer.

Diefstal vanaf voertuig

Op maandag 23 oktober werd aangifte gedaan van diefstal vanaf een auto die bij een woning aan de Kaya Cauca geparkeerd stond. Tussen zondag 22 oktober en maandag 23 oktober hebben onbekenden de rechterachterband van de auto meegenomen. de zaak wordt onderzocht.

Aanhouding

Op zaterdag 21 oktober werd een 40-jarige man met initialen F.J.H. bij een bar/restaurant aan de Bulevar Gobernador Nicolas Debrot aangehouden voor mishandeling en vernieling. De verdachte had de werknemer van de bar/restaurant mishandeld en enkele goederen in  het restaurant vernietigd. Tijdens de aanhouding kon waargenomen worden dat de man met dubbel tong sprak en dat zijn adem naar alcohol rook. Na zijn fouillering werd ook een kleine hoeveelheid op marihuana lijkende kruid in zijn zak gevonden. Dit werd in beslag genomen.

Aanrijding fietser en scooter

Rond 17:00 uur op vrijdag 20 oktober kreeg de centrale meldkamer melding over een aanrijding tussen een fietser en een scooter aan de Kaya Internashonal. De bestuurder van de scooter raakte gewond en werd ter plekke door het ambulance personeel behandeld. Hij hoefde niet mee naar het ziekenhuis. De fietser was een 13-jarige jongen. Hij had geen letsel opgelopen maar was wel geschrokken. Bij de T-kruising van de Kaya Internashonal en de Kaya Maximiliana Rosario werd de weg tijdelijk afgesloten. 

Heeft u iets verdachts gezien? Bel 911 of 717 8000 of de anonieme tip lijn 9310.