Noodnummer: 911 Tiplijn Politie: 9310

Politieberichten van vrijdag 29 september tot en met maandag 02 oktober 2023

Laatst gewijzigd op:

Kralendijk - Aanhoudingen rijden onder invloed - In de nachtelijke uren op zondag 1 oktober, rond 02:00 uur, werd een 41-jarige man met initialen J.W.M.E. aangehouden vanwege rijden onder invloed. De verdachte was betrokken bij een aanrijding op de Kaya Thomas M. Marchena. Hij reed met zijn auto tegen de omheining van een woning. Er werd een blaastest bij de bestuurder afgenomen omdat hij met een dubbele tong sprak, hij had bloed doorlopende ogen en omdat hij naar alcohol rook. Naar aanleiding van het resultaat van de blaastest die werd afgenomen, werd de verdachte aangehouden voor het rijden onder invloed van alcohol. De verdachte kon geen geldige rijbewijs tonen en kreeg hiervoor een bekeuring.

Op vrijdag 29 september, rond 17:00 uur, werd een 55-jarige man met initialen B.C.W. aangehouden vanwege rijden onder invloed. De verdachte was betrokken bij een eenzijdige aanrijding op de Kaya Internashonal. Er werd een blaastest bij de bestuurder afgenomen omdat hij met een dubbele tong sprak, hij had bloed doorlopende ogen en omdat zijn adem naar alcohol rook. Naar aanleiding van het resultaat van de blaastest die werd afgenomen, werd de verdachte aangehouden voor het rijden onder invloed van alcohol. Hij werd naar het politiebureau gebracht voor een ademanalyse.

Zoektocht vermiste man nogmaals zonder resultaat

Tijdens de afgelopen dagen ging de zoektocht naar de vermiste man Rodrigo Thode door, onder leiding van het Korps Politie Caribisch Nederland in samenwerking met de Kustwacht die met de Dash vliegtuig en de helikopter meezochten. De zoektocht vond plaats op donderdag, vrijdag en zaterdag in Rincon en in de omgeving van Onima, Morotin, Karpata, Santa Barbara en Sabadeco. Helaas heeft de zoektocht geen resultaat geleverd.

Op donderdag 28 september, rond 11:00 uur, was het de laatste keer dat er contact was met deze persoon. Toen Rodrigo van huis weg ging, had hij een blauwe korte broek met een wit en blauw T-shirt aan. Aan zijn voeten had hij sandalen aan. De laatste informatie dat de politie binnen kreeg is dat op donderdag 28 september, rond 14:00 uur, iemand die voldeed aan de beschrijving van die vrij werd gegeven omschrijving in de buurt van Kaminda Broertje Janga ter hoogte van Sabadeco werd gezien.

De politie behoudt de nodige aandacht voor deze zaak en verzoekt eenieder die Rodrigo Thode heeft gezien, informatie heeft of zijn verblijfplaats weet, om contact op te nemen met de politie via 715 8000, 911 of via de anonieme tip lijn 9310.

Inbraak woning

Op zaterdag 30 september werd aangifte gedaan van inbraak in een woning gelegen aan de Lagun Hill. Tussen 12:00 uur en 14:00 uur op dezelfde dag hebben onbekenden ingebroken en hebben verschillende artikelen meegenomen. Onder andere een zwarte bluetooth-speaker van het merk Sony, een duikwetsuit van het merk Cressi type Tokugawa, een donkergroene snorkel en masker van het merk Mares, een felgeel-groene duikhorloge van het merk Suunto type Zoop, een witte schoen van het merk Adidas met donkerblauwe strepen en een riem. Onderzoek in deze zaak loopt.

Aanrijding

Op vrijdag 29 september, rond 16:00 uur, vond een aanrijding tussen een auto en een pick-up plaats op de Kaya Internashonal ter hoogte van de rotonde. De bestuurder van één van de voertuigen die betrokken waren, werd ter plekke door het ambulance personeel behandeld. Documenten van beide voertuigen die betrokken zijn waren in orde.

Heeft u iets verdachts gezien? Bel 911/112 of de anonieme tip lijn 9310.