Noodnummer: 911 Tiplijn Politie: 9310

Het Korps Politie Caribisch Nederland heeft 24 nieuwe aspirant-agenten

Laatst gewijzigd op:

Kralendijk - Op maandag 11 september 2023 was de officiële start van de twee jarige politieopleiding voor Caribisch Nederland. Tijdens de openingsceremonie zijn de 24 nieuwe aspirant-agenten door de Korpschef van het KPCN, de heer Alwyn Braaf, verwelkomd.

Hierna hebben de studenten een inleiding gekregen van wat ze te wachten staat voor de komende twee jaar in het bijzijn van het Korps Management Team (KMT), de team chef Cariben van de Politieacademie, dhr. Rob Appelhof, de opleidingscoördinator van het KPCN, dhr. Lionel Vrutaal en de praktijkbegeleiders die de studenten tijdens de opleiding zullen begeleiden en ondersteunen.

De nieuwe aspirant-agenten zijn door de Korpschef, de heer Alwyn Braaf verwelkomd.

Onder verantwoording van de Politieacademie, krijgen de studenten in verschillende modules kennis over het houden van toezicht, het opsporen van misdrijven en het verlenen van noodhulp. De 24 nieuwe aspirant-agenten zullen deze opleiding volledig op Bonaire volgen. Na twee jaar zijn alle aspiranten in het bezit van een politiediploma op MBO-4 niveau, waarbij ze volledig inzetbaar zijn op Bonaire, Sint Eustatius en Saba.

Om de officiële gedeelte af te sluiten zijn de studenten beëdigd en de voorbereidingen voor de ontgroening zijn per direct van start gegaan.