Noodnummer: 911 Tiplijn Politie: 9310

Politieberichten van maandag 04 september tot en met maandag 11 september 2023

Laatst gewijzigd op:

Kralendijk - Aanrijding - Op maandag 11 september vond een eenzijdige aanrijding plaats op de Kaya Macario (Cai) Sint Jago. Om nog onbekende oorzaak verloor de bestuurder van een auto de macht over het stuur en reed een lantaarnpaal omver waarna de auto 50 meter verder tot stilstand kwam. De bestuurder, een minderjarige jongen, raakte licht gewond en werd ter plekke door het ambulance personeel behandeld. Hij kreeg een proces-verbaal omdat hij niet over een rijbewijs beschikte. Het elektriciteitsbedrijf kwam ter plekke om de schade verricht aan de lantaarnpaal te herstellen. Als gevolg hiervan viel de stroom in enkele wijken in de omgeving uit.

Diefstal vanuit auto

Op maandag 11 september werd aangifte gedaan van diefstal vanuit een auto. De auto stond op de Kaya Prinses Marie geparkeerd en was niet op slot.Tussen  zondag 10 september en maandag 11 september hebben onbekenden enkele goederen vanuit de auto gehaald. De zaak wordt onderzocht.

Twee auto’s in brand

In de nachtelijke uren op maandag 11 september kreeg de centrale meldkamer melding over twee auto’s die in brand stonden op het erf van een woning aan de Kaya Hulanda.

De brandweer kwam ter plekke en bluste de brand. Er raakte niemand gewond. De auto’s zijn vermoedelijk in brand gestoken. Onderzoek in de zaak loopt.

Heeft u iets gezien of gehoord, wat het onderzoek verder zou kunnen helpen? U kunt dit melden via 715 8000 of anoniem via de anonieme tip lijn, 9310.

Aanhouding mishandeling

Op zondag 10 september werd een 25-jarige man met initialen T.d.J. aangehouden wegens mishandeling. De verdachte had een vrouw mishandeld.

Vechtpartij leidt tot aanhoudingen

In de nachtelijke uren op zondag 10 september werden twee mannen aangehouden bij een uitgaansgelegenheid aan de Hanchi Amboina. Een 25-jarige man met initialen B.I.D.S. en een 34-jarige man met initialen A.F.R., waren betrokken bij een vechtpartij. Beide mannen werden aangehouden wegens mishandeling.

Diefstal vanuit toeristische accommodatie

Op zaterdag 9 september werd aangifte gedaan van diefstal vanuit een toeristische accommodatie aan de Kaya Yuma. Onbekenden hebben onder andere een zwarte rugzak, een laptop van het merk Acer Aspire met oplader, Apple earpods en contant geld. De woning was op slot maar de keukenraam was open. De zaak wordt onderzocht.

Aanhouding bedreiging

In de vroege ochtenduren werd een 20-jarige man met initialen J.S.G.M. aangehouden wegens bedreiging en belediging. Tijdens een bemiddeling uitte de verdachte zich beledigend tegen de politie en bedreigde ze met de dood. Hierop werd hij aangehouden.

Aanhouding rijden onder invloed van alcohol

In de nachtelijke uren, rond 03:45 uur op zaterdag 9 september werd een 35-jarige man met initialen K.M.R. aangehouden voor het rijden onder invloed van alcohol. De verdachte was betrokken bij een eenzijdige aanrijding op de Kaya Internashonal waarbij de auto in de bosjes was beland. Doordat de bestuurder onder andere onvast ter been was en met dubbele tong sprak, werd een blaastest bij hem afgenomen. Naar aanleiding van het resultaat hiervan werd hij aangehouden.

Aanhouding overtreding Identificatieplicht

Op zaterdag 9 september rond 02:45 uur werd een 16-jarige jongeman met initialen L.H.E.N. aangehouden voor het overtreden van de Wet Identificatieplicht BES. De verdachte werd op de Kaya Nikiboko Zuid door een patrouille gesignaleerd toen hij helemaal in het zwart met een hoodie op, langs de kant van de weg liep. Op het moment dat de verdachte zag dat een politieauto achter hem op de weg reed, begon hij te rennen. Hij stopte bij een woning waar hij iets weggooide. Hij werd gevorderd om een identiteitsbewijs te tonen. Hieraan kon hij niet voldoen. Vervolgens werd hij gefouilleerd op zoek naar zij identiteitskaart. Hierbij werd een keuken aansteker gevonden. Er werd gezocht naar wat hij weggooide en dit bleek een zwarte ‘balaclava’ te zijn. Hierop werd hij aangehouden.

Aanrijding

In de middaguren op vrijdag 8 september vond een aanrijding tussen een pick-up en een auto plaats op de Kaya Gramel. De bestuurder van de pick-up werd met de ambulance naar het ziekenhuis gebracht voor medische behandeling. Bij de bestuurder van de auto werd een blaastest afgenomen van waaruit bleek dat de bestuurder niet had gedronken. Bij beide bestuurders waren de documenten in orde. De weg werd kort afgesloten zodat CRS hun werkzaamheden rustig konden uitvoeren. Hierna werd de weg weer vrijgemaakt.

Aanhouding bedreiging met de dood leidt tot huiszoeking

Rond 15:00 uur op donderdag 7 september, werd een 29-jarige man met initialen R.R.R.M. aangehouden wegens bedreiging met de dood en vernieling. De verdachte had twee personen met de dood bedreigd en had een auto vernield. In verband met deze zaak, vond er een huiszoeking plaats in een woning gelegen in de wijk Antriol. Tijdens de huiszoeking werd geen wapen aangetroffen. Er werd contant geld, een aantal zakjes met vermoedelijk verdovende middelen, een telefoon en een auto in beslag genomen. De verdachte verzette zich hevig tijdens de aanhouding.

Aanrijding

Op donderdag 7 september, rond 03:00 uur, kreeg de centrale meldkamer melding van een aanrijding op de Kaya Nikita. Bij aankomst van de patrouille werd een verlaten auto midden op de weg aangetroffen. Na enig onderzoek bleek dat de voertuig tegen een betonnen muur was gereden. Door de klap kon de auto niet verder rijden. Hierna had de bestuurder de auto achtergelaten. De auto werd weggesleept.

Aanhoudingen rijden onder invloed

In de nachtelijke uren op donderdag 7 september werd een 29-jarige vrouw met initialen T.J.L. aangehouden wegens het rijden onder invloed van alcohol. De verdachte was betrokken bij een aanrijding op de Kaya J.N.E Craane. Zij reed twee geparkeerde auto’s aan. Bij aankomst van de patrouille kon waargenomen worden dat ze bloeddoorlopen ogen had en met dubbele tong sprak. Hierdoor werd een blaastest afgenomen. Naar aanleiding van het resultaat hiervan werd de verdachte aangehouden en haar rijbewijs werd ingevorderd. Bij nadere controle kon ze ook geen geldige verzekering tonen. Hiervoor kreeg ze een proces-verbaal.

Rond 01:00 uur op woensdag 6 september, werd een 48-jarige man met initialen G.J.P. aangehouden wegens het rijden onder invloed van alcohol. De bestuurder reed slingerend op de Kaya Neerlandia en werd door een patrouille gespot. Hij werd gevorderd om voor een controle te stoppen. Er kon waargenomen worden dat hij met dubbele tong sprak en bloeddoorlopen ogen had. Hierdoor werd een blaastest afgenomen en naar aanleiding van het resultaat hiervan werd de verdachte aangehouden. Zijn scooter werd in beslag genomen en zijn rijbewijs werd ingevorderd.

Pick-up naar het politiebureau gebracht

Op dinsdag 5 september, rond 01:00 uur, werd een pick-up door een patrouille gestopt voor een controle op de Kaya Nikiboko Zuid. Het voertuig werd zonder geldige kentekenplaat aan de voor bumper gespot. De bestuurden kon geen geldige verzekeringsdocumenten tonen en na enig onderzoek bleek dat hij een aantal dagen hiervoor al een keer een bekeuring had gekregen voor het rijden zonder een geldige verzekering. Hierdoor werd het voertuig naar het politiebureau gebracht. De bestuurder kreeg een proces-verbaal voor het rijden zonder een geldige kentekenplaat en zonder verzekering.

Aanrijding tussen scooter en auto

Omstreeks 21:00 uur op dinsdag 5 september, vond een aanrijding tussen een scooter en een auto plaats op de Bulevar EEG. De auto stond aan de kant van de weg en ging de weg op net op het moment dat een scooter aankwam met het gevolg dat de scooter tegen de auto reed. De bestuurder van de scooter werd door de ambulance naar het ziekenhuis gebracht voor medische behandeling. De bestuurder van de auto kon geen geldig rijbewijs tonen en kreeg hiervoor een proces-verbaal.

In de ochtenduren op maandag 4 september vond een aanrijding plaats op de Bulevar EEG. Bij aankomst van de patrouille bleek dat een scooter achterop een auto aanreed. De bestuurder van de auto verklaarde dat ze richting het zuiden reed en moest remmen omdat de auto die ervoor reed, linksaf wilde slaan. Op dat moment botste de scooter achterop. Hierdoor raakte de bestuurder van de scooter gewond. Hij werd met de ambulance naar het ziekenhuis gebracht voor medische behandeling.

Diefstal vlag

Op dinsdag 5 september werd aangifte gedaan van diefstal van een vlag die aan een lantaarnpaal hing aan de Kaya Internashonal. Het betreft een Russische vlag. Onbekenden hebben de vlag op maandag 4 september meegenomen.

Aanrijding tussen scooter en geit

Rond 18:00 uur op maandag 4 september vond een aanrijding tussen een scooter en een geit plaats op de Kaya Flor De Cuba. Hierdoor raakte de bestuurder gewond. Hij werd met de ambulance naar het ziekenhuis gebracht voor medische behandeling. De geit die geen oormerk had, overleed.

Aanrijding tussen twee auto's

Op maandag 4 september, rond 11:50 uur, vond een aanrijding tussen een jeep en een auto plaats op de Kaya International. Om nog onbekende reden reed de auto’s tegen elkaar. De bestuurder van de auto werd met de ambulance naar het ziekenhuis gebracht voor medische behandeling.