Noodnummer: 911 Tiplijn Politie: 9310

Politieberichten van maandag 11 september tot en met vrijdag 15 september 2023

Laatst gewijzigd op:

Kralendijk - Vrachtwagen over de kop - Op vrijdag 15 september, rond 08:15 uur, ging een vrachtwagen die dieselolie vervoerd over de kop ter hoogte van Karpata. De oorzaak van het ongeluk is nog onbekend. Verschillende diensten zijn ter plaatse geroepen om de situatie onder controle te houden. De bestuurder werd met de ambulance naar het ziekenhuis gebracht voor een medische controle. De weg waar het ongeluk had plaatsgevonden werd door de politie afgesloten voor het verkeer.

Aanhouding mishandeling met een wapen

Rond 03:00 uur op vrijdag 15 september, kreeg de centrale meldkamer melding over een vechtpartij bij een horecagelegenheid aan de Kaya Grandi. Toen de patrouille arriveerde, waren veel mensen buiten en leek de vechtpartij te zijn beëindigd. Er was hier wel een gewonde man die vermoedelijk door de verdachte met een fles werd mishandeld.

Iets later ontstond er weer een vechtpartij waarbij de verdachte van de eerste vechtpartij met een andere man ging vechten. De agenten voelden zich genoodzaakt hun pepperspray te gebruiken om de vechtpartij te stoppen. Ter plaatse werd een 21-jarige man met initialen L.J.A.A. aangehouden voor mishandeling en mishandeling met een wapen. Het slachtoffer die gewond was geraakt werd met de ambulance naar het ziekenhuis gebracht voor medische behandeling.

Aanrijding auto en fiets

Op donderdag 14 september, omstreeks 22:00 uur, kreeg de centrale meldkamer melding van een aanrijding tussen een auto en een fiets op de Kaya Korona. De bestuurder van de auto verklaarde dat hij in noordelijke richting reed op de Kaya Korona en dat het voertuig voor hem naar rechts was afgeslagen. Op dat moment, zag hij plotseling een fiets voor hem. De fiets had geen verlichting. De bestuurder probeerde te remmen maar reed de fietser toch aan. Hierdoor raakte de fietser gewond. De fietser werd ter plaatse door het ambulance personeel behandeld.

Pick-up in brand

Omstreeks 14.30 uur op donderdag 14 september heeft de centrale meldkamer melding gekregen van een auto in brand bij een woning op de Kaya Lelie. Nadat de patrouille ter plaatse is gekomen, stond de auto onder een afdak op de erf van het huis geparkeerd en de inwoners hadden het vuur al geblust, maar er was nog steeds veel last van rook. De brandweer kwam ter plaatse om de werkzaamheden af te ronden en ervoor te zorgen dat alles onder controle was. Er waren geen gewonden. Het voertuig en een deel van het afdak waar de auto onder stond hebben schade opgelopen door de brand. De brandweer en de Forensische Opsporingsdienst van het KPCN hebben verder onderzoek gedaan naar de oorzaak van de brand. Uit het onderzoek blijkt dat de brand is veroorzaakt door apparatuur met accu’s die in de auto zijn gebleven en vervolgens vermoedelijk door de zon zijn oververhit geraakt.

Het Korps Politie Caribisch Nederland en het Brandweerkorps Caribisch Nederland roepen voertuigeigenaren op om preventieve maatregelen te nemen in deze hitte. Laat geen explosiegevaarlijke voorwerpen in de auto achter zoals aanstekers, frisdrankblikjes, apparatuur met accu’s, vat brandstof of brandbare stoffen. Bovendien, laat uw autoruiten op een kiertje open voor in het geval van gasontsnapping. Parkeer uw auto zo veel mogelijk in de schaduw of bedek indien mogelijk uw voorruit met zonneschermen.

Aanrijding

Rond 12:00 uur op donderdag 14 september, vond een eenzijdige aanrijding plaats op de Kaya Nikiboko Zuid. Een auto reed tegen de muur van een woning. De bestuurder verklaarde dat ze problemen had met de koppeling van de auto. Zij raakte hierdoor gewond en werd met de ambulance naar het ziekenhuis gebracht voor medische behandeling.

Auto in brand

Rond 00:30 uur op donderdag 14 september, kreeg de centrale meldkamer melding van een auto die in brand stond bij een woning gelegen aan de Kaya Hulanda. Het betreft hetzelfde adres waar op maandag 11 september twee auto’s in brand stonden. De brandweer kwam ter plaatse en bluste de brand. Er raakte niemand gewond. De politie heeft enkele artikelen in beslag genomen voor het onderzoek. Onderzoek in de zaak loopt.

Heeft u iets gezien of gehoord, wat het onderzoek verder zou kunnen helpen? U kunt dit melden via 715 8000 of anoniem via de anonieme tip lijn, 9310.

Aanrijding tussen twee voertuigen

Op woensdag 13 september, rond 12:00 uur vond een aanrijding plaats op de Kaya Amsterdam. Door onbekende oorzaak kwamen een auto en een SUV met elkaar in botsing. De bestuurder van de auto werd met de ambulance naar het ziekenhuis gebracht voor medische behandeling en de bestuurder van de SUV is ter plaatse behandeld door de ambulancepersoneel. De weg werd kort afgesloten zodat CRS hun werkzaamheden konden uitvoeren. Hierna werd de weg weer vrijgemaakt.

Bekeuringen voor verkeersovertredingen

Op donderdag 14 september, omstreeks 21:45 uur is een pick-up gestopt op de Kaya Gepi voor een routinecontrole. Tijdens de controle kon de bestuurder geen geldig verzekeringspapieren tonen. De bestuurder is hiervoor bekeurd.

Omstreeks 18:30 uur is een scooter met twee personen gestopt op de Kaya Internashonal. De bestuurder had zijn rijbewijs en helm in orde maar kon zijn verzekeringsdocumenten niet tonen. De bestuurder is hiervoor bekeurd.

Op donderdag 14 september, omstreeks 14:00 uur, is een auto gestopt op de Kaya C.E.B. Hellmund. De bestuurder reed door een gesloten straat. Hij kreeg hierdoor een proces-verbaal. De bestuurder is hiervoor bekeurd.

Omstreeks 22.00 uur op woensdag 13 september werd een auto met een defecte koplamp opgemerkt door een patrouille op de Kaya Industria. Er is een stopteken gegeven aan de bestuurder voor een controle. Bij nadere controle bleek de bestuurder minderjarig te zijn en reed aldus zonder rijbewijs. Voor deze reden is de bestuurder bekeurd. Een bekende van de bestuurder is met een geldig rijbewijs ter plaatse gekomen en nam de voertuig mee.

In de middaguren op woensdag 13 september zijn twee bestuurders bekeurd. De eerste was betrokken bij een aanrijding tussen twee auto’s op de Kaya Grandi en is bekeurd voor het rijden zonder verzekering en zonder een geldig rijbewijs. De tweede bestuurder was betrokken bij een aanrijding tussen twee auto’s op de Kaya Gobernador N. Debrot en is bekeurd voor het rijden zonder verzekering.

In de avonduren op dinsdag 12 september is een auto gestopt op de Kaya Gepi nadat het voertuig met een defecte koplamp door een patrouille werd opgemerkt. Bij nader controle bleek de bestuurder niet in bezit te zijn van een geldig rijbewijs en ook geen geldige verzekering. De bestuurder is voor beide overtredingen bekeurd en kreeg een waarschuwing voor de defecte koplamp.

Omstreeks 19:45 uur op maandag 11 september is een bestuurder van een scooter gestopt op de Kaya Nikiboko Zuid. De bestuurder had geen passende helm op. Bij nadere controle kon de bestuurder geen geldige verzekeringsdocumenten tonen. De bestuurder is hiervoor bekeurd en de scooter werd naar het politiebureau gebracht ter bewaring.

Ketting botsing

Rond 16:30 op maandag 11 september vond een kettingbotsing tussen drie voertuigen plaats op de Kaya Korona. De voertuigen botsten achter elkaar. De mede inzittende van één van de auto’s die betrokken was, raakte licht gewond en is ter plaatse behandeld door het ambulancepersoneel.