Noodnummer: 911 Tiplijn Politie: 9310

Politieberichten van vrijdag 1 september tot en met maandag 4 september 2023

Laatst gewijzigd op:

Kralendijk - Diefstal boot - Op zondag 3 september werd aangifte gedaan van een boot met de naam ‘Jammin’, met registratienummer NC6B, type Boston Whaler 11 ft Sport. Op de boot zat ook een motor van het merk Yamaha Enduro bevestigd. De boot stond bij een woning in aanbouw aan de Sabadeco Crown Park. De zaak wordt onderzocht.

Woordenwisseling leidt tot aanhouding

In de vroeg avonduren op zondag 3 september werd een 56-jarige man met initialen J.E.M. aangehouden wegens vernieling. De man was betrokken bij een woordenwisseling met een andere man bij een eetgelegenheid aan de Kaya Papa Cornes. Tijdens de woordenwisseling liepen de gemoederen op waardoor de verdachte een ruit van een auto met een steen vernielde.

Aanhoudingen rijden onder invloed

Rond 18:20 uur op zondag 3 september werd een 51-jarige man met initialen C.P.G. aan de Kaya Bareta aangehouden wegens het rijden onder invloed. Een pick-up die met twee lekke banden op hoge snelheid langsreed, werd door een patrouille gestopt voor een controle, maar ook omdat het gevaarlijk is om met lekke banden op hoge snelheid te rijden. De documenten van de bestuurder waren in orde, maar men kon een sterke alcoholgeur waarnemen. Er werd een blaastest met de bestuurder gedaan waaruit bleek dat hij onder invloed van alcohol was. Hierop werd hij aangehouden en werd zijn rijbewijs ingevorderd.

Op zondag 3 september werd een 56-jarige man met initialen L.A.O.A. aangehouden wegens rijden onder invloed. De bestuurder reed op de Kaya Macario (Cai) Sint Jago te slingeren en belande op de verkeerde kant van de weg. Hierdoor werd hij door een patrouille gestopt voor een controle. Tijdens de controle kon waargenomen worden dat de bestuurder bloeddoorlopen ogen had waarop er een blaastest bij hem werd afgenomen. Naar aanleiding van het resultaat hiervan werd hij aangehouden voor het rijden onder invloed.

In de avonduren op zondag 3 september werd een 35-jarige man met initialen R.J.M.O. aangehouden wegens het rijden onder invloed van alcohol.  De verdachte was betrokken bij een aanrijding tussen twee auto’s op de Kaya Korona. Bij de bestuurders van beide auto’s werd een blaastest afgenomen. Naar aanleiding van het resultaat hiervan werd de verdachte aangehouden.

Vechtpartij leidt tot aanhoudingen

In de avonduren op zaterdag 2 september werd een 23-jarige man met initialen J.J.M. aangehouden wegens het rijden onder invloed en een 39-jarige man met initialen L.C.P.G. aangehouden wegens mishandeling met een wapen. Beide verdachten waren betrokken bij een vechtpartij bij een horecagelegenheid aan de Kaya Neerlandia. Bij aankomst van de patrouille reed de verdachte met initialen J.J.M. al weg en werd gestopt ter controle. Tijdens de controle kon waargenomen worden dat de verdachte met dubbele tong sprak en onvast ter been was. Er werd een blaastest bij de verdachte afgenomen. Doordat hij sporen van bloed op zijn kleding had werd hem gevraagd wat er was gebeurd. De verdachte verklaarde dat hij door een andere man met een bierflesje werd geslagen. Hiervoor wilde hij een aangifte indienen. De verdachte had ook een diepe snijwond op zijn hand. De ambulance kwam hiervoor ter plaatse en nam de verdachte mee naar het ziekenhuis voor medische behandeling. Hierna werd de verdachte naar het politiebureau gebracht voor een ademanalyse. De andere verdachte met initialen L.C.P.G. werd op de locatie aangehouden.

Aanhouding

Op zaterdag 2 september, rond 21:00 uur werd een drietal scooters op de rotonde die de Kaya Internashonal en de Kaya Industria verbindt, door een patrouille gespot. De achterste scooter had geen achterlicht en de bestuurder van de voorste scooter had geen helm op. De patrouille gaf een stopteken waarna allen twee scooter stopten. De scooter zonder achterlicht reed door. Hierop zette de patrouille een achtervolging waarbij verschillende malen de bestuurder werd gevorderd om te stoppen. De bestuurder gaf hier echter geen gehoor aan. Toen de patrouille naast de bestuurder ging rijden en er gebruik van pepperspray aan te pas kwam, stopte de bestuurder eindelijk op de Kaya Kanari, waarop de bestuurder, een 21-jarige man met initialen R.J.A.S.M. werd aangehouden voor het geen gehoor geven aan vorderingen van de politie. De scooter werd in beslag genomen.

Diefstal vanuit auto

Op zaterdag 2 september werd aangifte gedaan van diefstal vanuit een auto die op de Kaya Soeur Bartola geparkeerd stond. Tussen 01:00 en 03:00 uur hebben onbekenden 2x Luis Vuitton zonnebrillen, een horloge van het merk Invicta en een Samsung S10 telefoon meegenomen. De auto was niet op slot. De zaak wordt onderzocht.

Aanhouding openbare dronkenschap

In de nachtelijke uren op zaterdag 2 september werd een 63-jarige man met initialen M.A.A.V. aangehouden voor openbare dronkenschap. De verdachte was in zijn auto die midden op de weg aan de Kaya Papa Cornes stond, aan het slapen. Bij aankomst van de patrouille werd de man gevorderd uit de auto te stappen. Hierbij werd waargenomen dat de man met een dubbele tong sprak, zijn adem naar alcohol rook en dat hij onvast ter been was. De verdachte kon de blaastest waaraan hij werd onderworpen niet juist voldoen. Hij werd naar het bureau gebracht ter ontnuchtering. De auto werd ook ter bewaring naar het politiebureau gebracht.

Achtervolging

Op vrijdag 1 september werd een auto in beslaggenomen nadat de bestuurder geen gehoor gaf aan vorderingen van de politie. De bestuurder reed vanaf een naamloze zijweg de Kaminda Essequibo op zonder voorrang te verlenen aan de auto van de patrouille. Om een routine controle uit te voeren werd de bestuurder met optische signalen gevorderd om te stoppen. De bestuurder stopte, maar reed weg toen de agenten uit de auto stapten. Hierna volgde een korte achtervolging. Op de Kaminda di Lac stopte de bestuurder weer, maar rende te voet weg richting Bario Nieuw Amsterdam. Hierna besloot de patrouille de achtervolging te staken gezien om gevaar te vermelden voor de vele mensen die in de omgeving waren. Er melde zich een andere man op de locatie die eigenaar van de auto was, maar die geen geldige documenten kon tonen. De auto werd daarom naar het politie bureau gebracht.