Noodnummer: 911 Tiplijn Politie: 9310

Politieberichten van woensdag 30 augustus tot en met vrijdag 01 september 2023

Laatst gewijzigd op:

Kralendijk - Snelheidscontrole - In de ochtenduren op donderdag 31 augustus, heeft het Korps Politie Caribisch Nederland (KPCN) twee verkeerscontroles gehouden gericht op snelheid van voertuigen. De controles vonden plaats op de Bulevar Gobernador Nicolaas Debrot en de Bulevar EEG. Met een 'lasergun' werd de snelheid van naderende auto's gemeten.

Tijdens de snelheidscontrole op de Bulevar Gobernador Nicolaas Debrot werden er in totaal 40 bestuurders gecontroleerd waarvan 7 processen-verbaal uitgeschreven werden voor het overschrijden van de maximale toegestane snelheid van 40 km/uur in de bebouwde kom. De snelheid dat gemeten is was tussen de 50 en 65 km/uur.

Tijdens de tweede controle op de Bulevar EEG werd de maximale toegestane snelheid, zowel in de bebouwde kom (40 km/uur) als daarbuiten (60 km/uur) gemeten. Hierbij werden er in totaal 63 bestuurders gecontroleerd waarvan 3 processen-verbaal uitgeschreven werden voor het overschrijden van de maximumsnelheid 40 km/uur maximale toegestane snelheid. De snelheid dat gemeten is was tussen de 57 en 66 km/uur. Hier werd ook een proces-verbaal uitgeschreven voor het rijden zonder rijbewijs en zonder een geldige verzekering.

Het KPCN zal op verschillende locaties op het eiland snelheidscontroles blijven uitvoeren en waarschuwt automobilisten om op hun snelheid op de weg te letten.

Aanhouding tijdens huiszoeking

In de vroege ochtenduren op donderdag 31 augustus, vond twee huiszoeking plaats. De eerste was in een woning in Nikiboko en de tweede was in een woning in Amboina. De huiszoekingen waren in het kader van verdenking van overtreding van de Wapenwet BES. Tijdens de huiszoekingen werd geen vuurwapen aangetroffen. Een aantal artikelen, waarschijnlijk afkomstig van diefstal, zijn in beslag genomen. Een 17-jarige man met initialen J.R.K. werd ook aangehouden in verband met het lopende onderzoek.

Aanhouding

Op donderdag 31 augustus werd een 20-jarige man met initialen B.R.B. aangehouden voor het rijden onder invloed en voor het geen gehoor geven aan vorderingen van de politie. De verdachte werd gespot toen hij in verboden richting reed met zijn scooter. De politie gaf hem een stopteken waaraan hij geen gehoor gaf en doorreed. Na een kort achter hem aan gereden, reed de verdachte tegen een berm aan en viel. Bij nader controle kon geconstateerd worden dat de verdachte onder invloed van alcohol was waarop hij werd aangehouden. Hij kreeg ook een proces-verbaal voor het rijden in verboden richting. De scooter werd ter bewaring naar het politiebureau gebracht.

Groep honden veroorzaakt aanrijding
In de middaguren op woensdag 30 augustus, vond een aanrijding met een scooter plaats op de Kaminda Lac. De bestuurder verklaarde dat een groep honden haar aanvielen waardoor ze de macht over het stuur verloor en viel. De bestuurder liep verwondingen op en werd met de ambulance naar het ziekenhuis gebracht voor medische behandeling. De honden werden niet aangetroffen.