Noodnummer: 911 Tiplijn Politie: 9310

Boot met drugs onderschept

Laatst gewijzigd op:

Kralendijk - In de vroege ochtenduren van maandag 8 april, heeft de Kustwacht Caribisch Gebied een boot ten noordoosten van Bonaire onderschept.

Op zondagavond ontving het Maritieme Operatie Centrum (MOC) van de Kustwacht een melding over een drijvende boot op zee met motorpech. Hierop werd het Dash-vliegtuig van de Kustwacht ingezet om de boot te lokaliseren, waarna de Jaguar cutter van de Kustwacht werd gestuurd om de reddingsactie uit te voeren.

Tijdens de reddingsactie van de drie personen aan boord werd ook vermoedelijke verdovende middelen aangetroffen. Na nader onderzoek werd vastgesteld dat het inderdaad verdovende middelen betrof.

De bemanningsleden, drie mannen afkomstig uit Venezuela, met initialen S.D.V.R.A. 34 jaar, Y.R.C. 38 jaar en G.J.I.M. 36 jaar, werden aangehouden wegens drugssmokkel. De verdachten en de in beslag genomen middelen werden overgedragen aan het Korps Politie Caribisch Nederland voor nader onderzoek, met uitzondering van de boot die tijdens het transport was gezonken door de ruwe zee. De verdovende middelen zijn inmiddels vernietigd.