Noodnummer: 911 Tiplijn Politie: 9310

Politieberichten van maandag 15 april tot en met woensdag 17 april 2024

Laatst gewijzigd op:

Kralendijk - Huiszoekingen met aanhouding - Op dinsdag 16 april, rond 17:00 uur, vonden er huiszoekingen plaats in twee woningen aan de Kaya Johanna in Antriol. De huiszoekingen waren in het kader van overtreding van de Opiumwet BES. Tijdens de huiszoeking probeerde een verdachte te vluchten, maar werd opgepakt. De 48-jarige man met initialen M.G.A. werd aangehouden voor overtreding van de Opiumwet BES. Tijdens de huiszoekingen werden verschillende artikelen en contant geld in beslag genomen. Het onderzoek in de zaak loopt.

Gevaarlijke hond
Op dinsdag 16 april, rond 18:20 uur, kreeg de centrale meldkamer melding over een hond die varkens heeft dood gebeten op de Kaminda Jato Bako. Bij aankomst van de patrouille verklaarde de melder dat dit niet de eerste keer is dat de honden van zijn buren zijn varkens aanvallen en doodbijten. De eigenaren van de honden werd erop aangesproken. Zij zijn zich ervan bewust dat hun omheining niet goed afgesloten is. Er werden afspraken tussen beide partijen gemaakt en onder andere ervoor gekozen om één van de honden door een dierenarts te laten inslapen.

Het KPCN wil hondeneigenaars erop attenderen om de honden op het erf te houden door middel van een goede omheining waar de honden niet naar buiten kunnen en/of door het vastmaken van de hond om dit soort situaties te voorkomen. U bent als eigenaar verantwoordelijk voor het gedrag en de training van uw hond. 

Aanhouding voor vernieling

Op maandag 15 april, rond 21:50 uur, werd een 24-jarige man met initialen R.G.C. bij een woning in de Bario Mamparia Kutu aangehouden voor vernieling. De verdachte had verschillende goederen in een woning vernield en werd hierop aangehouden. Onderzoek in de zaak loopt.

Aanrijding met gewond

Op maandag 15 april, rond 21:00 uur, kreeg de centrale meldkamer melding over een aanrijding ter hoogte van Kibra’i Montaña op de Kaminda di Rincon. Om nog onbekende redenen reed een bestuurder met zijn auto tegen een omheining waarbij hij een geparkeerde scooter raakte die hierdoor omviel tegen een geparkeerde auto. De bestuurder raakte gewond en toonde tijdens een controle verschillende kenmerken van iemand die onder invloed van alcohol is. Er werd een blaastest bij de verdachte afgenomen waaruit bleek dat hij meer dan de toegestane hoeveelheid alcohol had verbruikt. De bestuurder is met de ambulance naar het ziekenhuis gebracht voor medische behandeling.

Melden

Bent u getuige van een verdachte situatie? Ziet u verdacht gedrag of een strafbaar feit gebeuren? Is er direct hulp nodig? Meld het de politie. De politie beoordeelt wat de mogelijkheden zijn om actie te ondernemen.

Waar meld ik wat?

Een melding maakt u zowel via telefoonnummer 717 8000, 715 8000 als aan de balie van een politiebureau. Natuurlijk kunt u ook een melding maken via de agent op straat. Wilt u liever anoniem blijven? Gebruik dan het telefoonnummer 9310.

Bel 911 of 112 bij spoed of heterdaad situaties. Bel 911 of 112 als hulp bij direct levensbedreigende situaties nodig is. Ook wanneer u verdacht gedrag signaleert of getuige bent van een misdrijf. Of bijvoorbeeld na een verkeersongeluk, bij brand of wanneer iemand inbreekt. Dan telt elke seconde.

Met wie kan ik bellen?

911 of 112 (spoed of heterdaad)

717 8000 of 715 8000 (geen spoed, wel politie)

9310 (anonieme tip lijn)

Hoe werkt de anonieme tip lijn?

Wanneer je 9310 belt, krijg je een antwoordapparaat die jou verwelkomt en vraagt om je anonieme boodschap in te spreken. Vervolgens stuurt het systeem een mail naar een speciale ‘inbox’ met daarin alleen de opname van je anonieme boodschap. Er zit geen telefoon nummer bij.

Je boodschap wordt geheel anoniem aangeleverd, dus je hoeft je naam ook niet te geven.

Draag ook bij aan de veiligheid van je gemeenschap en schroom niet om de tip lijn te bellen in het geval dat je getuige bent van een strafbaar feit.