Noodnummer: 911 Tiplijn Politie: 9310

Politieberichten van maandag 29 april tot en met vrijdag 3 mei 2024

Laatst gewijzigd op:

Kralendijk - Twee lijken aangetroffen bij twee adressen - Op vrijdag 3 mei, na 18:00 uur, kreeg de centrale meldkamer twee verschillende meldingen dat er twee lijken bij twee verschillende adressen werden aangetroffen. De politie en de forensische afdeling van het KPCN gingen naar beide adressen.

De eerste lijk werd in een woning aan de Kaya Tonkawa in Noord Saliña aangetroffen. Na een onderzoek, constateerde de schouwarts de dood van een 64-jarige man met initialen F.B.M. geboren op 4 december 1959 te Bonaire.

De tweede lijk werd in een woning aan de Kaya Neerlandia aangetroffen. In eerste instantie kon de politie de woning niet binnen en moesten ze de voordeur inbreken om bij het lijk te komen. Na een onderzoek, constateerde de schouwarts de dood van een 59-jarige man met initialen R.J.V. geboren op 6 mei 1964 in Nederland.

Pick-up in brand

Op vrijdag 3 mei, rond 02:25 uur, kreeg de centrale meldkamer melding van een pick-up die in brand stond voor een woning op de Kaminda Djabou. Toen de patrouille arriveerde, hadden omstanders de brand al geblust met een tuinslang. De omstanders verklaarden dat ze een harde knal hoorden en zagen vervolgens dat de voorgenoemde pick-up in brand stond. De brandweer kwam alsnog ter plaatse om te controleren of de brand goed geblust was. Er is niemand gewond geraakt. De brandweer en de forensische opsporing van KPCN hebben onderzoek gedaan naar de oorzaak van de brand. Het voertuig is vermoedelijk met opzet brand gestoken en is in beslag genomen voor verder onderzoek.

Heeft u iets gezien of gehoord, wat het onderzoek verder zou kunnen helpen? U kunt dit melden via 715 8000 of anoniem via de anonieme tip lijn, 9310.

Aanhouding na aanrijding met gewond

Op donderdag 2 mei vond rond 19:00 uur een aanrijding plaats op de kruising tussen Hanchi Amboina en Kaya Papa Cornes. De bestuurder van een pick-up reed een fietser aan. Hierdoor liep de fietser vermoedelijk ernstige verwondingen op aan zijn benen.

Volgens de 'botsen is blazen' procedure werd een blaastest afgenomen bij de bestuurder van de pick-up en daaruit bleek dat de bestuurder onder invloed van alcohol was. Verder onderzoek wees uit dat de bestuurder meer dan 3 keer de toegestane hoeveelheid alcohol had gedronken. De 62-jarige man met initialen R.R.D. werd aangehouden voor rijden onder invloed van alcohol. De verdachte werd preventief aangehouden voor maximaal 2 dagen (met mogelijkheid tot verlenging) in afwachting van het onderzoek. Het rijbewijs van de verdachte werd in beslag genomen.

Het Korps Politie Caribisch Nederland waarschuwt iedereen die aan het verkeer deelneemt om zich aan de verkeersregels te houden voor hun eigen veiligheid en die van anderen.

Aanrijding Kaya Neerlandia

Op donderdag 2 mei rond 12:05 uur kreeg de meldkamer een melding van een aanrijding tussen een auto en een scooter op de Kaya Neerlandia. De bestuurder van de auto verklaarde dat hij wilde afslaan bij het tankstation, op het moment dat de scooter uit tegenovergestelde richting tegen zijn auto botste. De bestuurder van de scooter liep verwondingen op en werd per ambulance naar het ziekenhuis gebracht voor medische behandeling.

Snelheidscontrole Kaya Amsterdam

In de ochtenduren van donderdag 2 mei, heeft het Korps Politie Caribisch Nederland (KPCN) een snelheidscontrole gehouden. De controle vond plaats op de Kaya Amsterdam. Met een 'lasergun' werd de snelheid van naderede auto's gemeten.

Op de Kaya Amsterdam is de maximale toegestane snelheid 40 km/uur. Tijdens de snelheidscontrole werden er in totaal 15 voertuigen gecontroleerd waarvan 4 bestuurders een bekeuring hebben gekregen voor het overschrijden van de maximale toegestane snelheid. De snelheid dat gemeten is was tussen de 50 en 65 km/uur.

Het KPCN waarschuwt automobilisten om op hun snelheid op de weg te letten. In de bebouwde kom is de maximumsnelheid 40 km/uur en daarbuiten 60 km/uur.

Diefstal vanuit erf

Op donderdag 2 mei werd er aangifte gedaan van diefstal van een geel met zwart gekleurde generator en beide achterlichten van een pick-up van het merk Toyota model Hilux vanuit het erf van een knoek gelegen in Bario Mexico. Onbekenden namen deze mee. De zaak wordt onderzocht.

Aanhouding overtreding van de Wet Identificatieplicht

Op woensdag 1 mei rond 05:45 uur werd op de Julio A. Abraham Boulevard een 26-jarige man met initialen J.S.L. aangehouden voor overtreding van de Wet Identificatieplicht BES. De verdachte, die voldeed aan het signalement, werd aangetroffen in een pick-up nadat de meldkamer een melding had ontvangen van een poging tot inbraak bij een toeristenaccommodatie aan de genoemde straat. De verdachte kon zich bij de eerste vordering niet legitimeren. Bovendien loog de verdachte meerdere keren tegen de agenten en had hij geen geldige reden om zich in die tijd in de buurt van het toeristenverblijf te bevinden. De zaak wordt onderzocht.

Aanhoudingen rijden onder invloed

Op woensdag 1 mei rond 02:50 uur kreeg de centrale meldkamer een melding van een eenzijdige aanrijding op Kaminda Gurubu. Door nog onbekende redenen reed een personenauto de mondi in. Het slachtoffer is per ambulance naar het ziekenhuis gebracht voor medische behandeling. Vanwege de aanrijding werd de weg gedeeltelijk afgesloten zodat de diensten hun werkzaamheden konden uitvoeren. Terwijl agenten bezig waren met de aanrijroute, werd de bestuurder van een motorfiets gestopt omdat hij op dat moment niet verder kon rijden vanwege de voorgenoemde aanrijding. De bestuurder van de motorfiets vertoonde verschillende kenmerken van iemand die onder invloed van alcohol was. Er werd een blaastest afgenomen bij de bestuurder waaruit bleek dat hij meer dan de toegestane hoeveelheid alcohol had genuttigd. De 39-jarige man met initialen S.D.W. werd aangehouden en meegenomen naar het politiebureau voor een ademanalyse. Na het resultaat werd zijn rijbewijs ingetrokken.

In de nachtelijke uren, rond 01:40 uur op woensdag 1 mei, werd op de Kaya Neerlandia een 23-jarige man met initialen J.A.P.M. aangehouden voor rijden onder invloed van alcohol. De verdachte was betrokken bij een aanrijding tussen twee auto's op de Kaya Amsterdam en reed vervolgens door. Nadat de centrale meldkamer de melding hierover had ontvangen, werd een auto die voldeed aan het signalement gespot door een patrouille op de Gobernador N. Debrot Boulevard. De patrouille ging er achteraan waarbij de bestuurder werd gevorderd te stoppen op de Kaya Neerlandia waaraan hij voldeed. Toen agenten de bestuurder gingen benaderen, vertoonde hij verschillende kenmerken van iemand die onder invloed van alcohol was en kon hij geen geldig rijbewijs en verzekering tonen. Er werd een blaastest afgenomen bij de bestuurder waaruit bleek dat hij meer dan de toegestane hoeveelheid alcohol had genuttigd. Hij werd aangehouden voor rijden onder invloed van alcohol en meegenomen naar het politiebureau voor een ademanalyse. Na het resultaat werd zijn rijbewijs ingetrokken.

Verschillende meldingen voor assistentie tijdens ‘Dia di Rincon’

Het Korps Politie Caribisch Nederland (KPCN) kijkt terug op 30 april, Dia di Rincon. De dag begon met een melding rond 05:00 uur over een personenauto met twee inzittenden die de mondi inreed. De eenzijdige aanrijding gebeurde in de buurt van Sabana Piedra Krus. Er waren geen gewonden. Door onbekende reden verloor de bestuurder de macht over het stuur en reed de mondi in. Hij kon een geldig rijbewijs laten zien, maar geen geldige verzekering. Als gevolg daarvan kreeg hij een boete. Hiernaast waren er verschillende meldingen van aanrijdingen zonder gewonden.

In de ochtenduren heeft de politie een minderjarige jongen streng onderhouden omdat hij de pick-up van zijn vader zonder toestemming heeft gepakt en aan het feveren was op de Kaya Komkomber. De zoon en de vader werden hierop aangesproken.

Gedurende de dag ontving de centrale meldkamer verschillende meldingen van parkeeroverlast. Melders werden geblokkeerd door andere voertuigen en er waren ook auto's die opritten en uitgangen van huizen in Rincon blokkeerden. Er kwamen ook verschillende meldingen binnen van personen die onwel werden gedurende de dag. Als gevolg daarvan werd de ambulance gestuurd. De politie nam twee autosleutels in beslag nadat de bestuurders dronken waren en in de auto wilden stappen om te gaan rijden. Bestuurders werden duidelijk geïnformeerd dat ze de sleutels terug konden komen halen als ze nuchter waren.

Er vonden 's avonds ook verschillende vechtpartijen plaats tussen aanwezigen of tussen groepen. Tijdens deze vechtpartijen werd er ook gegooid met glasflessen, hoewel de politie benadrukt dat het belangrijk is om (herbruikbare) bekers te gebruiken in plaats van glasflessen om gevaarlijke situaties te voorkomen. Rond 20:05 uur werd een 19-jarige man met initialen J.G.A. gearresteerd op de Kaya E.B. Sint Jago voor overtreding van de Wet op de identificatieplicht BES.

Rond 22:00 uur werd ook een 47-jarige man met initialen S.B.E.C. aangehouden op Kaminda Onima voor mishandeling met een wapen en zware mishandeling. De verdachte was betrokken bij een ruzie op Miguel Pourier Boulevard in Rincon en stak het slachtoffer met een voorwerp. Na het incident verliet de verdachte de locatie in de richting van Playa en werd aangehouden door de politie. In eerste instantie reageerde de verdachte niet op het stopteken, maar kort daarna lukte het de verdachte te stoppen. Het slachtoffer werd per ambulance naar het ziekenhuis gebracht voor medische behandeling. De zaak wordt onderzocht. 

Aanrijding tussen auto en scooter

Op dinsdag 30 april, rond 06:50 uur, vond een aanrijding tussen een auto en een scooter plaats op de Kaya International ter hoogte van de rotonde. De auto raakte de scooter. De bestuurder van de auto verklaarde dat hij de scooter helemaal niet had gezien. De bestuurder van de scooter liep schaafwonden op en werd ter plekke behandeld door ambulancepersoneel; hij hoefde niet naar het ziekenhuis te worden gebracht.

Twee aanhouding voor diefstal en heling

Op maandag 29 april werd rond 20:35 uur, een 20-jarige man met initialen K.Q.D.A. aangehouden op de Kaya Sofaya en een 19-jarige man met initialen R.S.D.W. op de Kaya Taki. Beide aanhoudingen maakten deel uit van een onderzoek naar een aantal diefstallen van voertuigen, waaronder e-bikes en scooters, die onlangs plaatsvonden. Het onderzoek in deze zaak loopt nog.

Twee aanrijding op hetzelfde moment

In de middaguren op maandag 29 april vond een aanrijding plaats tussen een pick-up en een scooter op de Kaya Grandi. De scooter werd geraakt door de pick-up omdat de bestuurder van de pick-up hem niet had gezien. Vervolgens kwam er een tweede melding van een aanrijding op dezelfde locatie. Een personenauto raakte een scooter van achteren. Er vielen geen gewonden. Vanwege deze aanrijdingen werd de weg gedeeltelijk afgesloten zodat diensten hun werk konden doen.

Eenzijdig aanrijding scooter

Op maandag 29 april vond rond 09:25 uur een eenzijdige aanrijding plaats op Julio A. Abraham Boulevard. Een bestuurder van een scooter remde te hard voor een drempel waarna ze de controle verloor en op de grond viel. Het slachtoffer liep schaafwonden op en werd per ambulance naar het ziekenhuis gebracht.

Diefstal scooter

Op zaterdag 27 april werd aangifte gedaan van diefstal van een zwarte scooterhelm en een lichtgrijze gehuurde scooter van het merk Kymco, model Agility, met kenteken MF-21. De scooter stond geparkeerd voor een appartementencomplex aan de Kaya Papa Cornes. Tussen 01:45 uur op vrijdag 26 april en 14:30 uur op zaterdag 27 april werden de scooter en de helm meegenomen door een onbekende man. De zaak wordt onderzocht.