Noodnummer: 911 Tiplijn Politie: 9310

Politieberichten van vrijdag 12 april tot en met maandag 15 april 2024

Laatst gewijzigd op:

Kralendijk - Aanhoudingen - In de avonduren op zaterdag 13 april werden een 22-jarige vrouw met initialen S.M.S. en een 41-jarige vrouw met initialen S.R.P. aangehouden. De eerste verdachte werd op het politiebureau aangehouden en de tweede verdachte werd iets later aan de Kaya Taki aangehouden. Deze aanhoudingen waren in het kader van een onderzoek naar een aantal diefstallen van voertuigen, waaronder e-bikes en scooters, die recentelijk hebben plaats gevonden. Het onderzoek in deze zaak loopt.

Aanhouding rijden onder invloed

Op vrijdag 12 april, rond 21:20 uur, werd een 23-jarige man met initialen J.v.E. op de Kaya Amsterdam aangehouden voor het rijden onder invloed van alcohol. Om nog onbekende redenen, reed de verdachte tegen een verkeersbord aan en kwam vervolgens tegen een boom aan de kant van de weg tot stilstand. Tijdens de controle kon waargenomen worden dat de verdachte verschillende kenmerken vertoonde van iemand die onder invloed van alcohol is. Er werd een blaastest bij de verdachte afgenomen waaruit bleek dat hij meer dan de toegestane hoeveelheid alcohol had verbruikt. De verdachte werd aangehouden en naar het politiebureau gebracht voor een ademanalyse. Naar aanleiding van het resultaat hiervan, werd zijn rijbewijs ingevorderd.

Bekeuringen voor verkeersovertredingen
Tussen maandag 25 maart en maandag 15 april zijn er tijdens routine verkeerscontroles verschillende bekeuringen uitgeschreven voor verkeersovertredingen.

Deze waren als volgt:

8x voor het rijden zonder helm;

17x voor het rijden zonder geldig rijbewijs;

2x voor het vasthouden van een telefoon tijdens het rijden;

12x voor het rijden zonder geldige verzekering;

3x voor het rijden zonder kentekenplaat;

2x voor het rijden zonder veiligheidsgordel om.

Het KPCN wil een ieder erop attenderen om de nodige documenten op orde te hebben. Ook wordt er streng geadviseerd om zich te houden aan de regels van de verkeersregels. Hiermee draag je ook bij aan een veilig verkeer op het eiland.

Houdt jij je niet aan de regels? Dan kan je een bekeuring krijgen. Het bedrag van een boete voor bovengenoemde overtredingen varieert tussen de $30 en $225.

Levenloos lichaam aangetroffen

Op donderdag 11 april, rond 07:00 uur, kreeg de centrale meldkamer melding dat er een levenloos lichaam in een woning aan de Lagun Hill werd aangetroffen. Na een onderzoek van de forensische afdeling van het KPCN, constateerde de schouwarts de dood van een 60-jarige vrouw met initialen M.L.J.Z. geboren op 14 februari 1964 in Nederland. Aangezien dat er geen contact met de familieleden in Nederland gekregen kon worden, kon dit nieuws niet eerder gecommuniceerd worden.