Noodnummer: 911 Tiplijn Politie: 9310

Politieberichten van vrijdag 19 april tot en met maandag 22 april 2024

Laatst gewijzigd op:

Kralendijk - Auto rijdt paard aan - Op zaterdag 20 april, rond 21:20 or uur, kreeg de centrale meldkamer melding van een aanrijding op de Kaminda Tra’i Montaña. Een auto reed een paard en zijn ruiter aan. De ruiter werd met de ambulance naar het ziekenhuis gebracht voor medische behandeling. De bestuurder, een 71-jarige man met initialen R.R. werd aangehouden voor rijden onder invloed van alcohol. De voertuig van de verdachte werd in beslag genomen. Vanwege de verwondingen die het paard opliep, werd een dierenarts op de hoogte gebracht.

Aanrijding tussen auto en brommer

Rond 13:50 uur op zaterdag 20 april, vond een aanrijding tussen een auto en een bromfiets plaats op de Kaya Grandi ter hoogte van Kaya Carlos A. Nicolaas. De bestuurder van de bromfiets verklaarde dat zij in de noordelijke richting op de Kaya Grandi reed toen een auto plotseling vanuit Kaya Carlos A. Nicolaas de weg op ging met als gevolg dat ze tegen de auto botste. De bestuurder van de bromfiets raakte licht gewond en is ter plekke behandeld door het ambulancepersoneel. De weg werd tijdelijk afgezet totdat de diensten klaar waren met hun werkzaamheden.

Vechtpartij leidt tot aanhoudingen

Op zaterdag 20 april, rond 10:30 uur, kreeg de centrale meldkamer melding van een vechtpartij op de Kaya Macario (Cai) Sint Jago. Na een aanrijding ontstond er een vechtpartij tussen twee vrouwen. Op een gegeven moment kwam er ook een man tussenbeide. Tijdens de vechtpartij verwondde de ene vrouw de andere met een wieldopsleutel op haar hoofd. Naar aanleiding hiervan werd het slachtoffer met de ambulance naar het ziekenhuis gebracht voor medische behandeling. Een 35-jarige vrouw met initialen S.R.N.V. werd aangehouden voor mishandeling met een wapen en openlijke geweldpleging. Ook is er een 21-jarige man met initialen J.S.G.M. aangehouden voor mishandeling en openlijke geweldpleging. De zaak wordt onderzocht.

Brand in auto

Rond 21:00 uur op vrijdag 19 april, kreeg de centrale meldkamer melding van een auto zonder inzittenden die in brand stond op de Kaya Inglatera. Bovendien was er gevaar voor uitbreiding omdat er andere voertuigen naast de auto in kwestie geparkeerd stonden. Kort daarna kreeg de centrale meldkamer nog een melding dat de situatie onder controle was. Bij aankomst van de patrouille was er geen brand meer omdat deze werd geblust door de melder. De melder verklaarde dat ze in het huis was toen ze een harde knal hoorde. Ze rende naar buiten en zag dat de kofferbak van de auto dat voor haar voordeur geparkeerd stond in brand stond. Daarna gooide zij water op de kofferback om de brand te blussen. Volgens de melder ontstond de brand door een kortsluiting in de auto. De brandweer was ook ter plaatse gekomen om te controleren dat de brand goed geblust was. Er raakte niemand gewond.

Aanrijding tussen scooter en pick-up

Op vrijdag 19 april, rond 12:20 uur, vond er een aanrijding tussen een scooter en een pick-up plaats op de Kaminda Djabou. Een scooter botste tegen de achterkant van een pick-up. De bestuurder van de pick-up verklaarde dat hij met zijn richtingaanwijzer aangaf om af te slaan toen een scooter achter zijn pick-up botste. Hierdoor kwam de scooter vast aan de onderkant van de pick-up. De bestuurder van de scooter werd naar het ziekenhuis gebracht voor medische behandeling.

Bekeuringen voor verkeersovertredingen
Tussen maandag 15 april en maandag 22 april zijn er tijdens routine verkeerscontroles verschillende bekeuringen uitgeschreven voor verkeersovertredingen.

Deze waren als volgt:

3x voor het rijden zonder geldig rijbewijs;

3x voor het rijden zonder geldige verzekering;

1x voor het rijden zonder helm;

1x voor het rijden zonder kentekenplaat.

Het KPCN wil een ieder erop attenderen om de nodige documenten op orde te hebben. Ook wordt er streng geadviseerd om zich te houden aan de regels van de verkeersregels. Hiermee draag je ook bij aan een veilig verkeer op het eiland.

Houdt jij je niet aan de regels? Dan kan je een bekeuring krijgen. Het bedrag van een boete voor bovengenoemde overtredingen varieert tussen de $30 en $225.