Noodnummer: 911 Tiplijn Politie: 9310

Politieberichten van vrijdag 26 april tot en met maandag 29 april 2024

Laatst gewijzigd op:

Kralendijk - Aanrijding met gewonden - In de nachtelijke uren op maandag 29 april, rond 02:35 uur, kreeg de centrale meldkamer melding van een aanrijding op de weg naar Rincon ter hoogte van Subi Blanku. De bestuurder van eem huurauto was de bosjes ingereden en lag op zijn kant. Bij aankomst troffen de patrouille de vier (4) inzittenden uit de auto aan, waarvan er twee gewond op de grond lagen en twee schaafwonden hadden. Twee ambulances kwamen ter plaatse en twee van de mensen in de auto, waaronder de bestuurder, werden naar het ziekenhuis gebracht voor medische behandeling. Hierna konden ze naar huis gaan. De twee andere inzittenden, die lichtgewond waren, werden ter plaatse medisch behandeld. De inzittenden verklaarden dat ze in de richting van Playa reden en op een gegeven moment werden ingehaald door een pick-up. De pick-up raakte de voorkant van de auto, waardoor de bestuurder van de auto de controle verloor en de bosjes inreed. Vervolgens reed de pick-up door. De weg werd tijdelijk afgesloten zodat de diensten hun werkzaamheden konden verrichten. De zaak wordt onderzocht.

Vaartuig gestrand 

Op zondag 28 april rond 8:15 uur kreeg de centrale meldkamer een melding van een vaartuig dat gestrand was en op de rotsen lag bij Boka Bartol in Washington Park. Een patrouille samen met STINAPA en KMar werd onmiddellijk in de richting gestuurd en bij aankomst werd niemand aangetroffen. Het vaartuig werd door de Kustwacht richting Playa gesleept en door de politie in beslag genomen voor verder onderzoek.

Aanrijding tussen twee voertuigen

Op zondag 28 april vond rond 01:00 uur een aanrijding tussen twee voertuigen plaats op Kaminda Onima op de weg naar Rincon. De aanrijding betrof een personenauto en een pick-up. De voertuigen hadden schade aan de voorkant. Beide bestuurders verklaarden dat ze met grote (felle) lichten reden waardoor ze verblind werden en met elkaar in botsing kwamen. Hierna verloor de bestuurder van de personenauto de macht over het stuur en botste tegen een cactushek. Niemand raakte gewond. De weg werd tijdelijk afgesloten zodat de diensten hun werk veilig konden uitvoeren.

Eenzijdige aanrijding Kaya Petra

Op zaterdag 27 april, rond 13:50 uur, kreeg de centrale meldkamer melding over een eenzijdige aanrijding op de Kaya Petra. Een auto is tegen een betonmuur aangereden en op een erf van een woning tot stilstand gekomen. De bestuurder raakte hierdoor gewond. Omdat de autodeur niet open kon door de schade, werd de brandweer ingeschakeld om de bestuurder uit de auto te halen. Vervolgens was het gelukt om de autodeur te openen maar de bestuurder was onrustig en wilde geen medische behandeling en ook niet mee naar het ziekenhuis. Uiteindelijk is hij alsnog met de ambulance naar het ziekenhuis gebracht voor medische behandeling.  

Auto over de kop

Rond 6:20 uur op zaterdag 27 april vond er een eenzijdige aanrijding plaats op Kaminda Onima op de weg naar Rincon. Een auto sloeg over de kop tegen een boom in de mondi naast de weg en bleef op zijn kant liggen. De bestuurster verklaarde dat ze richting Rincon reed en in slaap viel, wat resulteerde in een aanrijding. De bestuurder werd ter plaatse medisch gecontroleerd door ambulancepersoneel en hoefde uiteindelijk niet naar het ziekenhuis. De brandweer werd ingeschakeld om de boom die op de weg lag te verwijderen.