Noodnummer: 911 Tiplijn Politie: 9310

Politieberichten van vrijdag 5 april tot en met woensdag 10 april 2024

Laatst gewijzigd op:

Kralendijk - Aanhoudingen rijden onder invloed - Op dinsdag 9 april, rond 21:25 uur, werd een 36-jarige man met initialen B.F.M.B. aan de Plasa Reina Juliana aangehouden voor het rijden onder invloed van alcohol. Dit na een melding over een auto die een aanrijding op de Kaya Korona veroorzaakte. De verdachte heeft op het trottoir gereden en botste tegen een verkeersbord. Vervolgens reed hij een stukje verder en parkeerde de auto op het trottoir aan de Plasa Reina Juliana. Bij aankomst van de patrouille was de bestuurder in de voertuig aan het slapen. Het voertuig had schade aan de linkervoorkant. Tijdens de controle kon waargenomen worden dat de bestuurder verschillende kenmerken vertoonde van iemand die onder invloed van alcohol is. Er werd een blaastest bij hem afgenomen waaruit bleek dat hij meer dan de toegestane hoeveelheid alcohol had verbruikt. De verdachte werd aangehouden en naar het politiebureau gebracht voor een ademanalyse. Zijn rijbewijs werd ingevorderd.

Op vrijdag 5 april, rond 20:40 uur, werd een 37-jarige man met initialen W.P.P.P. op de Kaya Andres A. Emerenciana aangehouden voor het rijden onder invloed van alcohol. De verdachte was betrokken bij een aanrijding aan genoemde straat. Tijdens de controle kon waargenomen worden dat de verdachte verschillende kenmerken vertoonde van iemand die onder invloed van alcohol is. Er werd een blaastest bij de verdachte afgenomen waaruit bleek dat hij meer dan de toegestane hoeveelheid alcohol had verbruikt. De verdachte werd aangehouden en naar het politiebureau gebracht voor een ademanalyse. Naar aanleiding van het resultaat hiervan, kreeg hij een rijverbod van 2 uur.

Diefstal vanuit voertuig

Op dinsdag 9 april werd aangifte gedaan van diefstal vanuit een auto die bij de rode slavenhutjes aan de E.E.G. Boulevard geparkeerd stond. Tussen 11:00 uur en 13:15 uur op zaterdag 6 april hebben onbekenden een witte tas van het merk Old Navy uit de auto weggenomen, toen de eigenaar aan het duiken was. In de tas bevonden zich verschillende goederen, onder andere een rode camera van het merk Olympus type TG6, kleren, slippers en duikartikelen. De zaak wordt onderzocht.

De politie verzoekt eenieder die iets heeft gezien, gehoord of meer informatie heeft die relevant is, die het onderzoek verder zou kunnen helpen, om contact op te nemen met de politie via 715-8000 of via de anonieme tiplijn 9310.

Ongeval met auto

Op maandag 8 april kreeg de centrale meldkamer melding over een ongeval bij een woning aan de Sabadeco Courts. Het slachtoffer was vergeten om de handrem van haar voertuig te activeren toe ze uitstapte met het gevolg dat toen zij uitstapte en achterlangs het voertuig liep, het voertuig naar achteren rolde en tegen haar benen botste. Het slachtoffer werd met de ambulance naar het ziekenhuis gebracht voor medische behandeling.

Inbraak bedrijf

Op maandag 8 april werd aangifte gedaan van inbraak in een bedrijf gelegen aan de E.E.G. Boulevard. Tussen 00:30 uur en 08:00 uur op maandag 8 april hebben onbekenden een digitale kluis met inhoud meegenomen. Onderzoek in de zaak loopt.

Aanrijding auto en scooter

Op zaterdag 6 april, rond 23:45 uur, vond een aanrijding tussen een auto en een scooter plaats op de kruising van de Kaya Korona en de Kaya Caribe. Na een onderzoek bleek dat de bestuurder van de scooter vanuit Playa in de noordelijke richting reed. Hij wilde linksaf slaan om de Kaya Caribe op te rijden. Hierbij gaf hij geen voorrang aan de auto die in de tegenovergestelde richting kwam. Hierdoor botste de auto tegen de scooter. Het slachtoffer werd met de ambulance naar het ziekenhuis gebracht voor medische behandeling. De bestuurder van de auto werd bekeurd voor het rijden zonder een geldige verzekeringsbewijs. Het verkeer werd tijdelijk door de politie geregeld tot dat de diensten klaar waren met hun werkzaamheden.

Aanrijding pick-up en E-bike

Op zaterdag 6 april, rond 20:20 uur, kreeg de centrale meldkamer melding over een aanrijding tussen een pick-up en een E-bike op de kruising van de Kaya International en Kaya Maximiliana Rosario. Bij aankomst van de patrouille lag de bestuurder van de E-bike gewond op de grond. Na een onderzoek bleek dat de E-bike op hoge snelheid aan kwam rijden waardoor het moeilijk voor de bestuurder was om te remmen toen ze rechts wilde afslaan. Hierdoor reed zij tegen een pick-up die op dat moment bij de kruising stil stond. Het slachtoffer werd met de ambulance naar het ziekenhuis gebracht voor medische behandeling.

Auto over de kop

Op zaterdag 6 april, rond 16:30 uur, vond een eenzijdige aanrijding plaats op de Kaminda La Union. Een personenauto was over de kop geslagen. Bij aankomst van de patrouille was de auto in de bosschages naast de doorgaande weg en de bestuurder zat in het voertuig vast. De brandweer werd direct in kennis gesteld om ter plekke te komen om te assisteren met het slachtoffer uit de auto halen. Hierna kon waargenomen worden dat het slachtoffer stabiel was, maar dat hij verschillende kenmerken van iemand die onder invloed van alcohol is, vertoonde. Na een onderzoek werd de verdachte gevorderd om een blaastest te doen. De verdachte kon na verschillende pogingen de blaastest niet juist voldoen. Door de verschillende kenmerken dat de verdachte vertoonde, werd hij aangehouden ter zake rijden onder invloed. Doordat hij misselijk begon te voelen, werd hij met de ambulance naar het ziekenhuis gebracht voor medisch onderzoek. De weg moest afgezet worden voor het verkeer tot dat de diensten klaar waren met hun werkzaamheden.

Aanhoudingen voor het rijden onder invloed nemen toe
Afgelopen periode zijn er veel aanhoudingen op de openbare wegen verricht voor het rijden onder invloed. Het Korps Politie Caribisch Nederland wil een ieder erop attenderen om met mate alcohol te nuttigen bij deelname aan het verkeer. Zo voorkom je vervelende situaties voor jezelf maar ook voor anderen. Het is verboden aan het verkeer deel te nemen als je meer dan de toegestane hoeveelheid alcohol hebt gedronken. Of je mee moet naar het politiebureau en een boete krijgt hangt af van het resultaat van de blaastest. 

Blaastest
De politie controleert met een blaastest of je onder invloed bent van alcohol. Je bent verplicht om aan de blaastest mee te werken. Deze test geeft aan of je meer hebt gedronken dan wettelijk is toegestaan. De uitslag van deze test bepaalt of je mee moet naar het politiebureau voor nader onderzoek. Weiger je? Dan maakt de politie een proces-verbaal op. Afhankelijk van het resultaat van de blaastest moet je mee naar het bureau voor een ademanalyse. Bij dit onderzoek meet de politie met speciale apparatuur hoeveel alcohol je precies hebt gedronken.

Rijdt u onder invloed van alcohol?
Dan krijg je een geldboete, een (tijdelijke) ontzegging van uw rijbevoegdheid, een gevangenisstraf of een combinatie van deze straffen. De strafmaat hangt af van de ernst van de situatie. Ben je betrokken bij een ongeluk? Dan wordt je sneller getest op alcoholgebruik dan bij een gewone controle.

Ben ik als voetganger strafbaar als ik dronken ben?
Dat is mogelijk. De politie kan voor openbare dronkenschap een proces-verbaal maken. Wordt je door de politie in dronken toestand aangetroffen? Dan gaat de politie af op de uiterlijke kenmerken van dronkenschap en je gedrag. De politie neemt dan geen blaastest af.