Noodnummer: 911 Tiplijn Politie: 9310

Politieberichten van woensdag 17 april tot en met vrijdag 19 april 2024

Laatst gewijzigd op:

Kralendijk - Aanhoudingen rijden onder invloed - Op vrijdag 19 april, rond 02:05 uur, werd een scooter met twee personen erop op de Kaya International gespot. De bestuurder had een helm op maar de bijrijder niet. Hierdoor werd de bestuurder gevorderd om te stoppen. Na een onderzoek kon waargenomen worden dat de bestuurder onder invloed van alcohol was. Er werd een blaastest bij hem afgenomen waaruit bleek dat hij meer dan de toegestane hoeveelheid alcohol had verbruikt. Naar aanleiding hiervan werd een 22-jarige man met initialen K.B.T. aangehouden voor het rijden onder invloed van alcohol. De verdachte werd naar het politiebureau gebracht voor een ademanalyse en kreeg een proces-verbaal voor het rijden onder invloed. Ook kreeg hij een rijverbod van 2 uur. De bijrijder werd ook bekeurd voor het rijden zonder helm.

Op donderdag 18 april, rond 01:35 uur, werd de bestuurder van een scooter op de Kaya International gestopt voor een routine controle. Tijdens de controle werd een blaastest bij de bestuurder afgenomen waaruit bleek dat zij meer dan de toegestane hoeveelheid alcohol had verbruikt. Een 20-jarige vrouw met initialen D.v.d.H. werd aangehouden voor het rijden onder invloed van alcohol. Naar aanleiding van het resultaat van een ademanalyse, kreeg zij een proces-verbaal en een rijverbod van 1 uur.

Aanhouding heling
Op donderdag 18 april, rond 15:55 uur, werd een 61-jarige man met initialen L.D.F. op de Kaya Patrushi aangehouden wegens heling. De verdachte was in het bezit van een gascilinder die vanaf het erf van een woning op de genoemde straat gestolen was. Onderzoek in deze zaak loopt.

Overlast honden

Op donderdag 18 april werd een melding op het politiebureau gemaakt over honden die lammetjes heeft doodgebeten aan de Kaminda Nieuw Amsterdam. De meldster verklaarde dat de lammetjes door de honden van haar buren werden aangevallen en doodgebeten. Hiervoor verzocht zij bemiddeling van de politie tussen haar en zijn buren. De eigenaar van de honden werd erop aangesproken en er werd ervoor gekozen om één van de honden door een dierenarts te laten inslapen. Door de wijkagent werd duidelijke afspraken met de eigenaar van de honden gemaakt om onder andere de tweede hond aan de ketting te houden omdat de achterkant van hun omheining niet goed afgesloten is. De eigenaar werd ook medegedeeld dat als de politie nog een keer melding krijgt over de hond, er maatregelen genomen zal worden.

Het KPCN wil hondeneigenaars erop attenderen om de honden op het erf te houden door middel van een goede omheining waar de honden niet naar buiten kunnen en/of door het vastmaken van de hond om dit soort situaties te voorkomen. U bent als eigenaar verantwoordelijk voor het gedrag en de training van uw hond. 

Vermiste man aangetroffen

Rond 19:00 uur op woensdag 17 april, kreeg de centrale meldkamer een melding over een vermiste man. Direct werd een zoektocht naar de 70-jarige man, Silvrick Martha, gestart. De man was voor het laatst rond 13:00 uur bij een drinkgelegenheid aan de Kaminda Lagun gezien toen hij deze plaats in zijn auto verlaten.

Rond 22:45 uur op dezelfde dag, kreeg de centrale meldkamer melding van een bewoner van Lagun dat hij de vermiste man en zijn voertuig in de buurt van Lagun heeft aangetroffen. Bij aankomst van de patrouille kon waargenomen worden dat de man niet helemaal aanspreekbaar was en wartaal uitsloeg. Hierdoor werd hij met de ambulance naar het ziekenhuis gebracht voor medische controle.

De politie wil een ieder die met één of andere vorm een bijdrage heeft geleverd aan de zoektocht naar de man.

Inbraak woning

Op woensdag 17 april werd aangifte gedaan van inbraak in een woning aan de Kaya Mississipi. Onbekenden hebben tussen 08:10 uur en 11:00 uur een keukenraam geforceerd om de woning binnen te komen en hebben de slaapkamers doorzocht. Ze waren waarschijnlijk opzoek naar waardevolle spullen. De zaak is in onderzoek.