Noodnummer: 911 Tiplijn Politie: 9310

Politieberichten van woensdag 24 april tot en met vrijdag 26 april 2024

Laatst gewijzigd op:

Kralendijk - Diefstal scooter - Op vrijdag 26 april werd aangifte gedaan van diefstal van een zwartkleurige scooter van het merk Kymco, model Agility, met kentekenplaat MF-3794. De scooter stond op een parkeerplaats naast een restaurant aan de Kaya J.N.E. Craane, geparkeerd. Tussen 17:30 uur op donderdag 25 april en 07:45 uur op vrijdag 26 april, werd de scooter door onbekenden meegenomen. De zaak wordt onderzocht.

Op woensdag 24 april werd aangifte gedaan van diefstal van een bruin met paars scooter van het merk Senzo, model RY50 49.9 CC, met kentekenplaat MF-3578. De scooter stond met een stuurslot op, op de Kaya Bonaire geparkeerd. In de nachtelijke uren van woensdag 24 april, tussen 01:00 uur en 02:30 uur werd de scooter door onbekenden meegenomen. De zaak wordt onderzocht.

Aanhouding rijden onder invloed

Op vrijdag 26 april, rond 01:20 uur, werd een 76-jarige man met initialen I.O.W. op de Kaya Haldu aangehouden voor rijden onder invloed van alcohol. De verdachte was betrokken bij een aanrijding met een andere auto op de voorgenoemde straat. Tijdens de controle kon waargenomen worden dat de verdachte verschillende kenmerken vertoonde van iemand die onder invloed van alcohol is. Er werd een blaastest bij de verdachte afgenomen waaruit bleek dat hij meer dan de toegestane hoeveelheid alcohol had verbruikt. De verdachte werd aangehouden en naar het politiebureau gebracht voor een ademanalyse. Naar aanleiding van het resultaat hiervan, werd zijn rijbewijs ingevorderd.

Diefstal bij Pink Beach

Op donderdag 25 april werd aangifte gedaan van diefstal bij het strand Pink Beach aan de E.E.G. Boulevard. Een onbekende persoon heeft twee zwarte rugtassen, een blauwe rugtas, een witte tas met logo ‘Bestpetfoods’, een grijs buiktasje van het merk Kipling en een zwart schoudertasje van het merk Annafields met inhoud meegenomen. De eigenaars waren niet ver van hun goederen op het moment van de diefstal en toen ze zich omdraaiden, zagen ze een man met de genoemde tassen wegrennen. In de tassen zaten, onder andere, een telefoon van het merk Iphone model 13 mini met zijn oplader, een zwarte Tablet van het merk Samsung model Lite met blauwe hoesje met bloemen erop, 1x paarse telefoon van het merk Samsung model S20FE met zijn oplader, verschillende brillen, contant geld, een autosleutel en een appartement sleutel. De zaak wordt onderzocht.

Geniet, maar drink met mate

Het is alweer bijna weekend. KPCN wil je erop attenderen om met mate alcohol te nuttigen als je deelneemt in het verkeer. Zo voorkom je vervelende situaties voor jezelf maar ook voor anderen. Het is verboden aan het verkeer deel te nemen als je meer dan de toegestane hoeveelheid alcohol hebt gedronken. Of je mee moet naar het politiebureau en een boete krijgt hangt af van het resultaat van de blaastest. 

Blaastest
De politie controleert met een blaastest of je onder invloed bent van alcohol. Je bent verplicht om aan de blaastest mee te werken. Deze test geeft aan of je meer hebt gedronken dan wettelijk is toegestaan. De uitslag van deze test bepaalt of je mee moet naar het politiebureau voor nader onderzoek. Weiger je? Dan maakt de politie een proces-verbaal op. Afhankelijk van het resultaat van de blaastest moet je mee naar het bureau voor een ademanalyse. Bij dit onderzoek meet de politie met speciale apparatuur hoeveel alcohol je precies hebt gedronken.

Rijdt u onder invloed van alcohol?
Dan krijg je een geldboete, een (tijdelijke) ontzegging van uw rijbevoegdheid, een gevangenisstraf of een combinatie van deze straffen. De strafmaat hangt af van de ernst van de situatie. Ben je betrokken bij een ongeluk? Dan wordt je sneller getest op alcoholgebruik dan bij een gewone controle.

Ben ik als voetganger strafbaar als ik dronken ben?
Dat is mogelijk. De politie kan voor openbare dronkenschap een proces-verbaal maken. Wordt je door de politie in dronken toestand aangetroffen? Dan gaat de politie af op de uiterlijke kenmerken van dronkenschap en je gedrag. De politie neemt dan geen blaastest af.

KPCN wenst een ieder een fijn en veilig weekend!