Noodnummer: 911 Tiplijn Politie: 9310

Politieberichten van woensdag 3 april tot en met vrijdag 5 april 2024

Laatst gewijzigd op:

Kralendijk - Aanhoudingen rijden onder invloed - Op vrijdag 5 april, rond 01:30 uur, zag een patrouille een voertuig die slingerend op de weg en zonder verlichtingen voor hun reed. Op de Kaya Grandi probeerde de bestuurder zijn voertuig te parkeren, maar dit lukte hem niet. Hierdoor werd de bestuurder van genoemde voertuig benaderd voor een controle. De bestuurder kon tijdens de controle geen rijbewijs tonen. Tijdens het gesprek kon waargenomen worden dat de verdachte onder invloed was. Er werd een blaastest bij hem afgenomen waaruit bleek dat hij meer dan de toegestane hoeveelheid alcohol had verbruikt. De 31-jarige man met initialen C.A.B. werd aangehouden voor het rijden onder invloed van alcohol en naar het politiebureau gebracht voor een ademanalyse. Naar aanleiding van het resultaat hiervan werd de verdachte in kennis gesteld dat hij zijn rijbewijs moest inleveren. Tevens heeft de verdachte gebruikt gemaakt van zijn recht voor een tegenonderzoek onder eigen kosten. De zaak wordt onderzocht.

Op donderdag 4 april, rond 19:30 uur, werd een 59-jarige man met initialen E.N.C. op de Kaya Dominico Herrera aangehouden voor het rijden onder invloed van alcohol. De verdachte was betrokken bij een aanrijding op de Kaya Pos di Amor en reed vervolgens door. Hierdoor ging een patrouille erachteraan en het voertuig werd op de Kaya Dominico Herrera gestopt. Tijdens de controle kon waargenomen worden dat de verdachte verschillende kenmerken vertoonde van iemand die onder invloed van alcohol is. Er werd een blaastest bij de verdachte afgenomen waaruit bleek dat hij meer dan de toegestane hoeveelheid alcohol had verbruikt. De verdachte werd aangehouden en naar het politiebureau gebracht voor een ademanalyse. Zijn rijbewijs werd ingevorderd.

Op donderdag 4 april, rond 02:10 uur, werd de bestuurder van een scooter op de Kaya Grandi gestopt voor een routine controle. Tijdens de controle werd een blaastest bij de bestuurder afgenomen waaruit bleek dat zij meer dan de toegestane hoeveelheid alcohol had verbruikt. De 19-jarige vrouw met initialen A.G.H.P. werd aangehouden voor het rijden onder invloed van alcohol. Naar aanleiding van het resultaat van een ademanalyse, kreeg zij een rijverbod van 2 uur.

Gevaarlijke honden 

Op donderdag 4 april, rond 18:20 uur, kreeg de centrale meldkamer melding over een hond die mensen op de Kaya Karina hebben aangevallen. De melder verklaarde dat de hek van een woning open staat waardoor de honden naar buiten gaan en mensen aanvallen. Bij aankomst van de patrouille hebben hun de eigenaar van de honden hierop aangesproken en zij kreeg een schriftelijke waarschuwingsbrief. Zij waren ervan bewust van het probleem van de honden die op straat terecht komen.

Op woensdag 3 april, rond 11:05 uur, kreeg de centrale meldkamer melding over een gevaarlijke hond op het erf van een woning aan de Kaya Macario Sint Jago. Bij aankomst van de patrouille verklaarde de meldster dat de hond van zijn buren haar en haar twee klein kinderen had aangevallen op hun terrein en bijna gebeten. Toen de agent in gesprek was met de meldster, sprong de gevaarlijke hond op de muur van de omheining. Kort hierna kwam de eigenaar van de hond naar buiten en riep de hond. De eigenaar van de hond werd door de agent hierop aangesproken en werd medegedeeld dat als de politie nog een keer melding krijgt over de hond, dat er maatregelen genomen zouden worden.

Het KPCN wil hondeneigenaars erop attenderen om de honden op het erf te houden door middel van een goede omheining waar de honden niet naar buiten kunnen en/of door het vastmaken van de hond om dit soort situaties te voorkomen. U bent als eigenaar verantwoordelijk voor het gedrag en de training van uw hond.

Aanrijding kruising Kaya Flamingo en Kaya Pos di Amor

Op donderdag 4 april, rond 18:05 uur, vond een aanrijding tussen twee auto’s plaats bij de kruising van de Kaya Kanari, Kaya Pos di Amor en Kaya Flamingo. Bij aankomst van de patrouille stond één van de auto’s op de Kaya Pos di Amor en de andere op de Kaya Flamingo. Na een onderzoek bleek dat door het niet geven van voorrang, de twee auto’s tegen elkaar botsten. Beide bestuurders werden ter plekke medisch gecontroleerd door het ambulancepersoneel en hoefden niet mee naar het ziekenhuis. Het verkeer werd tijdelijk door de politie en de KMar geregeld tot dat de diensten klaar waren met hun werkzaamheden.

Aanrijding tussen pick-up en buggy
Op donderdag 4 april, rond 14:15 uur, vond een aanrijding tussen een pick-up en een buggy plaats op de Kaya Gilberto F. (Betico) Croes. De inzittende van de buggy raakte licht gewond en werd ter plekke medisch behandeld door het ambulancepersoneel en hoefde niet mee naar het ziekenhuis. Alle documenten van de voertuigen waren in orde. Het verkeer werd tijdelijk door de politie geregeld tot dat de diensten klaar waren met hun werkzaamheden.

Verdwaalde mannen
Op donderdag 4 april, rond 11:20 uur, kreeg de centrale meldkamer melding dat er twee mannen in de 'mondi' van Seru Piedra Krus nabij het Fontein op de Kaminda di Rincon verdwaald waren. De mannen gingen op  leguanen jagen en raakten de weg terug kwijt. Zij verklaarden aan de centrale meldkamer dat ze allebei zonder water zaten en moe waren. De politie heeft direct na de melding een reddingsactie gestart naar de mannen. Door de dichte begroeiing van de mondi, konden de agenten de mannen niet bereiken. Hierdoor werd de kustwachthelikopter ingeschakeld om te assisteren met de reddingsactie. Er werd telefonisch contact met de mannen gehouden totdat de helikopter vanuit Curaçao aankwam. Bij aankomst van de helikopter werden de verdwaalde mannen direct gelokaliseerd en vervolgens opgehesen en op een veilige plek afgezet. Beide werd ter plekke medisch gecontroleerd door het ambulancepersoneel. De mannen werden door de politie naar huis gebracht.

Huiszoeking met aanhouding
In de vroege ochtenduren op donderdag 4 april, vond een huiszoeking plaats in een woning aan de Kaya Monseigneur Nieuwindt in Tera Cora. De huiszoeking was in het kader van de overtreding van de Opiumwet BES. Tijdens de huiszoeking werd een 41-jarige man met initialen C.S.M. aangehouden voor overtreding van de Opiumwet BES. Er werd contant geld en vermoedelijk verdovende middelen aangetroffen en in beslag genomen. Onderzoek in deze zaak loopt.

Diefstal vanuit voertuig
Op woensdag 3 april werd aangifte gedaan van diefstal vanuit een auto die bij een tankstation op de Kaya Neerlandia geparkeerd stond. Toen de eigenaar uit zijn auto stapte en naar de kassa liep,  hebben onbekenden contant geld die op de passagiersstoel lag, uit de auto meegenomen. De zaak wordt onderzocht.

Aanhouding
In de avonduren op donderdag 28 maart werd een tweede verdachte op het politiebureau aangehouden in verband met de zaak waarbij een slachtoffer met schotwonden bij het ziekenhuis was aangekomen op dinsdag 26 maart. De verdachte betreft een 25-jarige man met initialen A.M.R.d.C. Onderzoek in deze zaak loopt.