Noodnummer: 911 Tiplijn Politie: 9310

Politieberichten van maandag 26 februari tot en met woensdag 28 februari 2024

Laatst gewijzigd op:

Kralendijk - Aanhouding mishandeling - Op dinsdag 27 februari, rond 22:30 uur, werd een 43-jarige man met initialen H.A.E. op de Kaya Orinoco aangehouden voor mishandeling. De verdachte had een vrouw mishandeld bij een bar op de genoemde straat. Het slachtoffer werd met de ambulance naar het ziekenhuis gebracht voor medische behandeling. Onderzoek in de zaak loopt.

Auto gestolen

Op dinsdag 27 februari werd aangifte gedaan van diefstal van een blauwgelakte Toyota Corolla met kentekenplaat B-5663. Tussen 18:00 op maandag 26 februari uur en 15:00 uur op dinsdag 27 februari hebben onbekenden de auto weggenomen. De auto stond niet op slot voor een woning aan de Kaya Stormvogel geparkeerd. De zaak wordt onderzocht.

Diefstal
Op dinsdag 27 februari heeft er een diefstal plaatsgevonden op de E.E.G. Boulevard bij Donkey’s Beach. Een zwartkleurige rugzak met grijze strepen met, onder andere, twee zonnebrillen van de merken Ralph Lauren en Maui Jim, een auto sleutel en een telefoonhoes als inhoud, werd weggenomen. De tas lag onder een doek op een stoel op de strand en werd tussen 15:50 uur en 16:15 uur toen de eigenaren aan het snorkelen waren door onbekenden weggenomen. De zaak wordt onderzocht.

Levenloos lichaam aangetroffen

Op dinsdag 27 februari, rond 12:45 uur, kreeg de centrale meldkamer melding dat er een levenloos lichaam in een appartement aan de Kaya Sabana werd aangetroffen. De politie en het personeel van de forensische afdeling gingen direct naar de adres. Na een onderzoek, constateerde de schouwarts de dood van een 75-jarige man met initialen L.J.J. geboren op 6 november 1948 te Bonaire.

Toerist overleden

Rond 10:15 uur op dinsdag 27 februari, rond 11:00 uur, kreeg de centrale meldkamer melding over een cruise tourist die ziek was geworden tijdens het snorkelen bij Klein Bonaire. Het slachtoffer werd met een boot die net voorbij reed, naar de kust gebracht waar het ambulancepersoneel de reanimatie over nam, maar het mocht niet baten. Het betreft een 74-jarige man met initialen R.D.M. geboren op 15 september 1949 in Engeland.

Aanhouding overtreding Opiumwet
In de vroege ochtenduren op dinsdag 27 februari, rond 05:20 uur, werd een 63-jarige man met initialen A.R.E. op de Kaya Dr. J.G. Hernandez aangehouden in verband met de overtreding van de Opiumwet BES. Tijdens een huiszoeking bij de woning van de verdachte, werd een blik, een pot en verschillende pakjes met vermoedelijk verdovende middelen als inhoud, een been holster, een mes, een kleine weegschaal en een mobiele telefoon in beslag genomen. De zaak wordt onderzocht.

Aanhouding rijden onder invloed
Op dinsdag 27 februari, rond 00:45 uur, werd een 32-jarige man met initialen L.T. op de Kaya Sonmontuno aangehouden wegens het rijden onder invloed van alcohol. De verdachte was betrokken bij een aanrijding met een andere auto. Tijdens de controle kon waargenomen worden dat de verdachte verschillende kenmerken vertoonde van iemand die onder invloed van alcohol is. Naar aanleiding van het resultaat van een blaastest die werd afgenomen, werd de verdachte aangehouden en naar het politiebureau gebracht voor een ademanalyse. De verdachte kreeg een bekeuring omdat hij geen geldig rijbewijs kon tonen.

Heeft u iets verdachts gezien? Bel 911 of 717 8000 of de anonieme tip lijn 9310.