Noodnummer: 911 Tiplijn Politie: 9310

Politieberichten van vrijdag 16 februari tot en met maandag 19 februari 2024

Laatst gewijzigd op:

Kralendijk - Levenloos lichaam aangetroffen - Op maandag 19 februari, rond 07:30 uur, kreeg de centrale meldkamer melding dat er een levenloos lichaam werd aangetroffen bij een toeristische accommodatie aan de Bulevar Gobernador N. Debrot. Het ambulancepersoneel die ter plekke ging, begon met de reanimatie maar het mocht niet baten. Na een onderzoek van het personeel van de forensische afdeling van het KPCN, constateerde de schouwarts een natuurlijke dood van een 70-jarige man met initialen B.W.C. geboren op 9 juni 1953 in de Verenigde Staten.

Aanhouding rijden onder invloed
Op maandag 19 februari, rond 02:05 uur, werd een 36-jarige vrouw met initialen L.d.B. op de Kaya J.N.E. Craane aangehouden wegens het rijden onder invloed van alcohol. Een patrouille zag de verdachte slingerend over de weg rijden en stopte de verdachte voor een controle. Tijdens de controle kon waargenomen worden dat de verdachte verschillende kenmerken vertoonde van iemand die onder invloed van alcohol is. Naar aanleiding van het resultaat van een blaastest die werd afgenomen, werd de verdachte aangehouden en naar het politiebureau gebracht voor een ademanalyse. Het rijbewijs van de verdachte werd ingevorderd.

Diefstal van twee fiets

Op zondag 18 februari, werd aangifte gedaan van diefstal van twee zwarte fietsen (E-Bike) van het type ‘Fatbike’ die geparkeerd stonden achter een uitgaansgelegenheid in Sorobon. De fietsen stonden aan elkaar op slot met twee kettingsloten, aan een hek vast. Ze werden tussen 21:10 uur en 21:50 uur door onbekenden meegenomen. De zaak wordt onderzocht.

Bekeuringen voor verkeersovertredingen
Tussen woensdag 14 februari en maandag 19 februari zijn er tijdens routine verkeerscontroles verschillende bekeuringen uitgeschreven voor verkeersovertredingen.

Deze waren als volgt:

7x voor het rijden zonder geldig rijbewijs;

4x voor het vasthouden van een telefoon tijdens het rijden;

7x voor het rijden zonder geldige verzekering;

8x voor het rijden zonder helm;

14x voor het rijden zonder veiligheidsgordel om;

1x voor het rijden zonder kentekenplaat;
1x voor het rijden met een defecte remlicht.

Het KPCN wil een ieder erop attenderen om de nodige documenten op orde te hebben. Ook wordt er streng geadviseerd om zich te houden aan de regels van de verkeersregels. Hiermee draag je ook bij aan een veilig verkeer op het eiland.

Houdt jij je niet aan de regels? Dan kan je een bekeuring krijgen. Het bedrag van een boete voor bovengenoemde overtredingen varieert tussen de $30 en $225.