Noodnummer: 911 Tiplijn Politie: 9310

Politieberichten van vrijdag 2 februari tot en met maandag 5 februari 2024 SINT EUSTATIUS

Laatst gewijzigd op:

Oranjestad - Agenten grijpen in bij vechtpartij - In de nachtelijke uren van vandaag, zondag 3 februari, ontstond er een vechtpartij tussen een aantal personen in een horeca gelegenheid op Sint Eustatius. Twee agenten van het KPCN die in hun vrije tijd aanwezig waren, probeerden het gevecht te stoppen maar werden aangevallen. Hierdoor moesten de agenten fysiek geweld gebruik om zichzelf te verdedigen.

Een van de verdachten trok vervolgens een steekwapen en probeerde een van de agenten te neer te steken. De agent rende  achteruit om afstand tussen hem en de verdachte te creëren, nadat de verdachte hem met het mes in zijn hand neer trachtte te steken. De verdachte kwam wederom op de agent af met het mes waarop de agent mondeling dreigde gebruik te zullen maken van zijn vuurwapen.

De agent die met het gebruik van het vuurwapen dreigde, had geen vuurwapen bij zich. De andere agent die ook bij betrokken was, was wel bewapend maar had op geen enkel moment zijn vuurwapen getrokken.

In een poging om de aanwezigen te beschermen en de openbare orde te bewaren, handelden deze agenten in hun vrije tijd. De politie stelt zichzelf 24/7 bloot aan gevaar om de gemeenschap van Caribisch Nederland te beschermen en te dienen.

Het Korps Politie Caribisch Nederland dringt er bij het publiek op aan de wet- en regelgeving na te leven, elkaar met respect te behandelen en de handhaving van de wet te gehoorzamen. Samenwerking aan de bevordering van het wederzijdse vertrouwen tussen de politie en de gemeenschap leidt tot veilige en leefbare gemeenschappen voor alle inwoners van Caribisch Nederland kunnen waarborgen.

Alcoholcontrole Fort Bay Road

Op vrijdag 2 februari werd vanaf 19:15 uur een alcoholcontrole gehouden aan de Fort Bay op Saba. Tijdens deze controle werden 5 voertuigen gestopt waarbij 2 bestuurders een bekeuring hebben gekregen; 1 voor het niet hebben van een geldig rijbewijs en 1 voor het niet hebben van een geldige verzekering. Ook werd tijdens de controle voor het eerst de ‘drager’ gebruikt bij 3 personen. Deze drie personen kregen een waarschuwing en werden eraan herinnerd dat het strafbaar is om onder invloed te rijden.