Noodnummer: 911 Tiplijn Politie: 9310

Politieberichten van vrijdag 2 februari tot en met maandag 5 februari 2024

Laatst gewijzigd op:

Kralendijk - Aanhoudingen voor het rijden onder invloed - Omstreeks 02.35 uur op maandag 5 februari werd een 27-jarige vrouw met initialen S.G.N. aangehouden. Na een bemiddeling aan de Kaya Korona, reed de vrouw weg, roekeloos rijgedrag tonend. Hierop ging de patrouille de auto achterna en gaf op verschillende momenten signalen om te stoppen, waaraan de vrouw niet voldeed. Op de Bulevar Julio A. Abraham stopte de auto, waarna de vrouw na enige tegenwerking werd aangehouden voor het roekeloos rijden en voor het niet voldoen aan een vordering van een ambtenaar in functie.

Op vrijdag 2 februari werd een 42-jarige man met initialen J.A.M. aangehouden wegens het rijden onder invloed van alcohol. De auto van de verdachte werd gespot toen het slingerend over de weg reed op de Kaya Nikiboko Noord. Hierdoor werd de auto gestopt op de Kaya Macario (Cai) Sint Jago voor een controle. De verdachte toonde verschillende kenmerken waardoor er werd besloten een blaastest af te nemen. De bestuurder kon na vijf keer proberen de blaastest niet doen waarop hij werd aangehouden.

Op zondag 4 februari omstreeks 03.30 uur, werd een 33-jarige man met initialen J.G.D. aangehouden op de Kaya J.N.E. Craane voor het rijden onder invloed van alcohol. De verdachte was betrokken bij een aanrijding waarbij hij met zijn auto achterop een geparkeerde auto botste. Tijdens de controle van de documenten werden verschillende kenmerken waargenomen die duiden op het onder invloed zijn van alcohol. Hierdoor werd besloten een blaastest bij hem af te nemen waarop hij werd aangehouden.

Diefstal scooters

Op zondag 4 februari werd aangifte gedaan van diefstal van een zwarte scooter van het merk Kymco, model Agility, met kentekennummer MF-607. De scooter stond buiten een horeca gelegenheid aan de Kaminda Lac geparkeerd en werd tussen 00:45 uur en 02:45 uur door onbekenden weggenomen.

Iets later op dezelfde dag werd aangifte gedaan van diefstal van nog een scooter, dit keer betrof het een grijze scooter van het merk Kymco, model Agility met kentekennummer MF-93. Deze scooter stond ook buiten de horeca gelegenheid aan de Kaminda Lac geparkeerd en werd tussen zaterdag 3 februari, rond 22:30 uur en zondag 4 februari, rond 02:00 uur door onbekenden weggenomen.

Kindercarnaval rustig verlopen

Afgelopen weekend vonden de kinderparades plaats in Rincon en Playa.

Op zaterdag verliep alles rustig in Rincon en waren er geen bijzonderheden. Op zondag in Playa werden enkele bestuurders aangesproken in verband met het parkeren achter de barricades. Ook werden vier bestuurder van steps aangesproken om van de steps af te stappen doordat ze op de openbare weg in afgesloten gebied reden tijdens carnaval. Verder werd een fiets in bewaring genomen. Dit doordat de bestuurder werd aangesproken waarna hij weer op de fiets stapte.

Rond 21:00 uur waren alle wegen weer open voor het verkeer.

Auto over de kop na aanrijding

Op zaterdag 3 februari vond omstreeks 14:00 uur een aanrijding tussen 2 auto’s plaats op de Kaminda Djabou. Auto 1 reed in noordelijke richting op de Kaminda Djabou toen opeens auto 2 vanuit de Kaya Tintorero de Kaminda Djabou opreed zonder voorrang te verlenen waardoor auto 1 tegen auto 2 klapte. Auto 2 kwam door de klap op zijn zijkant terecht. De bestuurder van auto 2 werd met de ambulance naar het ziekenhuis gebracht voor medische behandeling.

Aanhouding mishandeling

Op zaterdag 3 februari werd een 37-jarige man met initialen E.A.E. aangehouden op de Kaya Neerlandia voor mishandeling. De man had een vrouw met gebalde vuist in haar gezicht geslagen.

Geplande verkeerscontrole Kaya Nikiboko Suit

Op vrijdag 2 februari werd vanaf 18:45 uur  een verkeerscontrole gehouden aan de Kaya Nikiboko Suit. Hierbij werden 15 motorrijtuigen gestopt voor een controle, waarvan 4 bestuurders een bekeuring kregen.

De bekeuringen waren als volgt:

2x voor het rijden zonder geldig rijbewijs;

2x voor het rijden zonder geldige verzekeringsbewijs;

1x voor het rijden zonder kentekenplaat.

KPCN wil een ieder erop attenderen om de nodige bescheiden zoals hierboven genoemd op orde te hebben. Ook het zich houden aan de regels van de verkeersverordening wordt sterk  geadviseerd. Hiermee draag je ook bij aan een veilig verkeer op het eiland. Er zullen de komende periode regelmatig controles gehouden worden, waarbij er streng wordt opgetreden als je bovengenoemde niet in orde hebt of als je je niet houdt aan de verkeersregels.

Houdt je je niet aan de regels? Dan kan je een bekeuring krijgen. Het bedrag van een boete voor bovengenoemde overtredingen varieert tussen de $30 en $225.