Noodnummer: 911 Tiplijn Politie: 9310

Politieberichten van vrijdag 23 februari tot en met maandag 26 februari 2024

Laatst gewijzigd op:

Kralendijk - Eenzijdige aanrijding Kaminda Onima - In de avonduren op zondag 25 februari, rond 19:45 uur, kreeg de centrale meldkamer melding van een eenzijdige aanrijding op de Kaminda Onima. Het betrof een aanrijding met een bedrijf bus met drie inzittenden die om nog onbekende oorzaak in de mondi langs de weg belandde. Bij aankomst van de patrouille was de bestuurder nergens te vinden. De andere personen die ter plekke waren wilden niks kwijt over de bestuurder. Eén van de passagiers werd met de ambulance naar het ziekenhuis gebracht voor medische behandeling. De zaak wordt onderzocht.

Aanrijding Kaya Caribe

Op zaterdag 24 februari, rond 09:30 uur, kreeg de centrale meldkamer melding over een aanrijding tussen twee voertuigen op de Kaya Caribe. Het betrof een personenauto en een pick-up. Bij aankomst van de patrouille was de bestuurder van de auto niet meer ter plekke. De bestuurder van de pick-up verklaarde dat hij even bij de bushalte was gestopt en op een bepaald moment hoorde hij piepende banden met daaropvolgend een harde klap. Als gevolg van de klap begon de pick-up te draaien en kwam halverwege in een erf van een woning tot stilstand. Daarna zag de bestuurder van de pick-up een man die weg rende. Iets later meldde een persoon die bij de aanrijding betrokken was, zich bij het ziekenhuis. De persoon wilde niks verklaren aan de politie. De bushalte liep schade op door de aanrijding. De weg werd tijdelijk afgesloten zodat de diensten hun werkzaamheden konden verrichten. De zaak wordt onderzocht.

Geplande Verkeerscontrole

In de nachtelijke uren op zaterdag 24 februari vond een verkeerscontrole plaats op de Kaya Grandi. Er werden in totaal 14 auto’s en 3 scooters gestopt en gecontroleerd.

Hierbij werden 2 bekeuringen uitgeschreven voor het niet tonen van een geldige rijbewijs en voor het niet tonen van een verzekeringsbewijs.

KPCN wil een ieder erop attenderen om zich te houden aan de regels van de verkeersverordening. Hiermee draag je ook bij aan een veilig verkeer op het eiland. Er zullen de komende periode regelmatig controles gehouden worden, waarbij er streng wordt opgetreden als je bovengenoemde niet in orde hebt of als men zich niet houdt aan de verkeersregels.

Houdt je je niet aan de regels? Dan kan je een bekeuring krijgen. Het bedrag van een boete voor bovengenoemde overtredingen varieert tussen de $30 en $225.

Twee auto’s in brand

In de nachtelijke uren op zaterdag 24 februari, rond 03:45 uur, kreeg de centrale meldkamer melding over twee auto’s die in brand stonden voor een woning aan de Kaya Salsa. De bewoners van de woning naast de brandende auto werden allemaal geëvacueerd. De brandweer kwam ter plekke en bluste de brand. Het bleek dat door de hoge vlammen van de verbrandende auto, een andere voertuig die ernaast geparkeerd stond, ook in brand raakte. Rond 06:30 uur kreeg de centrale meldkamer weer een melding dat één van de auto’s weer in brand stond. De brandweer bluste nogmaals de brand. Er raakte niemand gewond. Onderzoek in de zaak loopt.

Heeft u iets gezien of gehoord, wat het onderzoek verder zou kunnen helpen? Meld dit via 715 8000 of anoniem via de anonieme tip lijn, 9310.

Aanhoudingen rijden onder invloed
Op zaterdag 24 februari, rond 03:30 uur, werd een 30-jarige man met initialen J.M.L.D. op de Kaya Nikiboko Zuid aangehouden wegens het rijden onder invloed van alcohol. De verdachte was betrokken bij een aanrijding met een andere auto. Tijdens de controle kon waargenomen worden dat de verdachte verschillende kenmerken vertoonde van iemand die onder invloed van alcohol is. Naar aanleiding van het resultaat van een blaastest die werd afgenomen, werd de verdachte aangehouden en naar het politiebureau gebracht voor een ademanalyse. Het rijbewijs van de verdachte werd ingevorderd.

Op vrijdag 23 februari, rond 19:10 uur, werd een 66-jarige man met initialen G.R.C. aangehouden voor het rijden onder invloed van alcohol. Als gevolg van het vertonen van gevaarlijk rijgedrag, werd hij door een patrouille gestopt op de Kaya Gloria voor een controle. Tijdens de controle kon waargenomen worden dat de verdachte verschillende kenmerken vertoonde van iemand die onder invloed van alcohol is. Naar aanleiding van het resultaat van een blaastest die werd afgenomen, werd de verdachte aangehouden en naar het politiebureau gebracht voor een ademanalyse. Het rijbewijs van de verdachte werd ingevorderd.

Op vrijdag 23 februari, rond 11:05 uur, werd een 46-jarige man met initialen J.A.T.O. aangehouden voor het rijden onder invloed van alcohol. Tijdens een bemiddeling bij een woning aan de Kaya Anna, kon waargenomen worden dat de verdachte verschillende kenmerken vertoonde van iemand die onder invloed van alcohol is. Aan de verdachte werd duidelijk medegedeeld dat hij zijn voertuig niet mag besturen. Vervolgens reed de verdachte toch met zijn voertuig weg en werd vervolgens door een patrouille gestopt op de Kaya Calixta. De verdachte werd aangehouden en naar het politiebureau gebracht voor een ademanalyse. Het rijbewijs van de verdachte werd ingevorderd.

Diefstal fiets (E-Bike) 

Op vrijdag 23 februari, werd aangifte gedaan van diefstal van een zwartgelakte gehuurde fiets (E-Bike) van het type ‘Fatbike’ die geparkeerd stond op het erf van een appartementen complex aan de Kaya Embira. De fiets was op slot met een kettingslot aan de achterwiel vast. De fiets werd tussen 01:30 uur en 08:30 uur door onbekenden meegenomen. De zaak wordt onderzocht.

Bekeuringen voor verkeersovertredingen
Tussen maandag 19 februari en maandag 26 februari zijn er tijdens routine verkeerscontroles verschillende bekeuringen uitgeschreven voor verkeersovertredingen.

Deze waren als volgt:

8x voor het rijden zonder veiligheidsgordel om;

8x voor het rijden zonder geldig rijbewijs;

7x voor het rijden zonder helm;

8x voor het rijden zonder geldige verzekering;

1x voor het rijden met een defecte remlicht.

2x voor het vasthouden van een telefoon tijdens het rijden.

Het KPCN wil een ieder erop attenderen om de nodige documenten op orde te hebben. Ook wordt er streng geadviseerd om zich te houden aan de regels van de verkeersregels. Hiermee draag je ook bij aan een veilig verkeer op het eiland.

Houdt jij je niet aan de regels? Dan kan je een bekeuring krijgen. Het bedrag van een boete voor bovengenoemde overtredingen varieert tussen de $30 en $225.