Noodnummer: 911 Tiplijn Politie: 9310

Politieberichten van vrijdag 9 februari tot en met vrijdag 16 februari 2024

Laatst gewijzigd op:

Kralendijk - Aanhouding rijden onder invloed - Op donderdag 15 februari, rond 20:15 uur, werd een 72-jarige man met initialen E.J.d.J. op de Kaya Korona aangehouden wegens het rijden onder invloed van alcohol. De verdachte was betrokken bij een aanrijding tussen twee auto’s op een parkeerplaats aan de Kaya Tintorero en wilde vervolgens doorrijden. Hij werd daarna door een omstander gestopt. Tijdens een controle kon waargenomen worden dat de verdachte verschillende kenmerken vertoonde van iemand die onder invloed van alcohol is. Hij werd gevorderd om een blaastest te doen maar kon na drie keer proberen de blaastest niet doen en werd aangehouden. Naar aanleiding van het resultaat van een ademanalyse die bij hem bij het politiebureau was afgenomen, werd zijn rijbewijs ingevorderd. Er raakte niemand gewond bij de aanrijding

Geplande verkeerscontroles
Rond 12:00 uur op donderdag 15 februari werd een verkeerscontrole gehouden aan de Kaya International. Hierbij werden 8 voertuigen gestopt voor een controle waaronder 1 scooter. Tijdens de controle bleek dat één van de voertuigen niet verzekerd was en dat de bestuurder niet in het bezit was van een geldig rijbewijs. Hiervoor werd de bestuurder bekeurd.

Op woensdag 14 februari werd vanaf 17:30 uur een verkeerscontrole gehouden aan de Kaya Nikiboko Zuid. Hierbij werden 25 voertuigen gestopt voor een controle, waarvan 12 bestuurders een bekeuring kregen.

 De bekeuringen waren als volgt:
11x voor het rijden zonder veiligheidsgordel om;
1x voor het vasthouden van een telefoon tijdens het rijden.

In verband met Valentijnsdag, werden de bestuurders die voorbij reden verrast met een roos als extra attentie op deze speciale dag.

KPCN wil een ieder erop attenderen om de nodige bescheiden zoals hierboven genoemd op orde te hebben. Ook het zich houden aan de regels van de verkeersverordening wordt sterk geadviseerd. Hiermee draag je ook bij aan een veilig verkeer op het eiland. Er zullen de komende periode regelmatig controles gehouden worden, waarbij er streng wordt opgetreden als je bovengenoemde niet in orde hebt of als je je niet houdt aan de verkeersregels.

Houdt je je niet aan de regels? Dan kan je een bekeuring krijgen. Het bedrag van een boete voor bovengenoemde overtredingen varieert tussen de $30 en $225.

Diefstal scooter
Op woensdag 14 februari werd aangifte gedaan van diefstal van een scooter. De scooter stond niet op slot op het erf van een woning aan de Kaya Gloria geparkeerd en werd tussen 02:00 uur en 06:00 uur door onbekenden meegenomen. Het betreft een zwartgelakte scooter van het merk Piaggio, type ZIP 50 met kentekenplaat MF-3971. De zaak wordt onderzocht.

Aanhoudingen

Op dinsdag 13 februari werd een 20-jarige man met initialen J.M.W. aangehouden wegens mishandeling. De verdachte was betrokken bij een vechtpartij.

Omstreeks 23:55 uur op dinsdag 13 februari, werden twee mannen aangehouden tijdens de carnavals afscheidsparade wegens mishandeling. Ze waren betrokken bij een vechtpartij in de omgeving van het stadion. Het betreft een 18-jarige man met initialen C.L.S.M. en een 18-jarige man met initialen J.S.P.

Op dinsdag 13 februari, omstreeks 18:55 uur, werd een 66-jarige man met initialen C.A.O.V. aangehouden wegens bedreiging. De verdachte had tijdens een ruzie een vrouw bedreigd met een machete.

Op maandag 12 februari werd een 39-jarige man met initialen W.R.C. aangehouden wegens openbare dronkenschap en het overtreden van de Wet Identificatieplicht BES. De verdachte was in de tuin van onbekenden voor overlast aan het zorgen. Bij aanhouding kon de verdacht zich niet identificeren.

Geplande verkeerscontrole

Op dinsdag 13 februari werd in de middaguren een geplande verkeerscontrole gehouden aan de Kaya Korona. Tijdens deze verkeerscontrole werden in totaal 16 voertuigen gecontroleerd waarvan drie bestuurders een bekeuring kregen.

De bekeuringen waren voor:

2x rijden zonder geldige verzekering

1x rijden met een vervallen rijbewijs
KPCN wil een ieder erop attenderen om de nodige bescheiden zoals hierboven genoemd op orde te hebben. Ook het zich houden aan de regels van de verkeersverordening wordt sterk geadviseerd. Hiermee draag je ook bij aan een veilig verkeer op het eiland. Er zullen de komende periode regelmatig controles gehouden worden, waarbij er streng wordt opgetreden als je bovengenoemde niet in orde hebt of als je je niet houdt aan de verkeersregels.

Houdt je je niet aan de regels? Dan kan je een bekeuring krijgen. Het bedrag van een boete voor bovengenoemde overtredingen varieert tussen de $30 en $225.

Auto rijdt fietser aan
Op maandag 12 februari vond een aanrijding tussen een auto en een fietser plaats op de rotonde die de Kaya Nikiboko Zuid verbindt met de Kaya G.F. Betico Croes en de Kaya Kanari. De bestuurder van de auto verklaarde dat hij uit de rotonde wilde rijden de Kaya Nikiboko Zuid op in noordelijke richting. De fietser fietste voor hem. De bestuurder dacht dat de fietser ook de noordelijke richting zou nemen, de Kaya Nikiboko Zuid op, maar zij reed met de rotonde mee richting de Kaya Betico Croes waardoor de bestuurder de fietser aanreed. De fietser werd met de ambulance naar het ziekenhuis gebracht voor medische controle en behandeling.

Carnavalsparade Playa

Tijdens de carnavalsoptocht in Playa van zondag, 11 februari, moest de politie 3 horecagelegenheden aanspreken op het verkopen van drank in glazen flessen, waarna ze in bekers gingen schenken. Daarnaast werden alle bestuurders in de optocht gecontroleerd op hun alcoholgebruik waarbij 3 bestuurders een alcoholgehalte hadden dat hoger was dan de toegestane hoeveelheid en uit de optocht werden gehaald voor de veiligheid van alle aanwezigen bij de optocht. Het is belangrijk om op te merken dat de organisatoren van het carnaval voorafgaand aan het evenement waren geïnstrueerd om bestuurders erop te attenderen dat ze geen alcohol mogen benutten achter het stuur.

Aanhouding vernieling

In de nachtelijke uren van zondag, 11 februari, is een 25-jarige man met initialen C.L.B.S. aangehouden voor vernieling. De verdachte zou de ruit en spiegel van een voertuig hebben vernield. De eigenaar van het voertuig heeft aangifte gedaan bij de politie en de verdachte is per direct aangehouden.

Aanhoudingen voor mishandeling

Op zondag, 11 februari, rond 22:40 uur kreeg de centrale meldkamer melding van een situatie waarbij een man een vrouw zou hebben mishandeld op de Kaya Tintorero. De 22-jarige man met initialen L.A.G.M. is aangehouden voor mishandeling. De verdachte gaf geen gehoor aan de vordering van de politie om mee te werken en verzette zich tegen zijn aanhouding, waardoor hij met gepast geweld moest worden aangehouden.

Op zondag 11 februari, rond 19 uur heeft een voetpatrouille een 21-jarige man met initialen A.P. aangehouden op de Kaya Nikiboko Zuid voor mishandeling van een vrouw ter hoogte van een supermarkt op diezelfde straat. De zaak wordt onderzocht.

Diefstal van 2 scooters

In de nachtelijke uren van zaterdag, 10 februari, heeft de politie aangiftes gekregen van twee gestolen scooters die geparkeerd stonden voor een uitgaansgelegenheid op de Kaya Prinses Marie. Het gaat om een zwarte Kymco Agility scooter en een bruin-zwarte Sym Orbit Scooter. Beide aangevers waren tijdens de diefstal binnen de uitgaansgelegenheid en merkten dat de scooters gestolen waren pas toen ze naar buiten waren gekomen.

Heeft u iets verdachts gezien? Bel 911 of 717 8000 of de anonieme tip lijn 9310.

Aanrijding op de Kaya Monsigneur Nieuwindt

Op zaterdag, 10 februari, rond 20:38 uur vond er een aanrijding tussen een auto en een pick-up plaats op de Kaya Monsigneur Nieuwindt. De auto botste eerst tegen de pick-up en daarna tegen een lantaarnpaal. De bestuurder van de auto stapte vervolgens uit zijn auto en verliet de locatie van de aanrijding. Terwijl de politie ter plaatse was en bezig was met het slachtoffer van de pick-up, kwam de bestuurder van de auto aanlopen. De bestuurder van de auto, een 30-jarige man met initialen J.S.G., is vervolgens aangehouden voor rijden onder invloed en bekeurd voor het rijden zonder rijbewijs, zonder kentekenplaat en zonder verzekering.

Tienerparade

Tijdens de tienerparade van vrijdag, 9 februari, hebben onbekende een barricade gebroken en deze moest gedurende de parade gerepareerd worden. Daarnaast zijn er twee jongeren van een elektrische step gehaald wegens het rijden in een afgesloten gebied. Daarnaast is de parade rustig verlopen.

Woninginbraak

Op vrijdag, 9 februari, om 22:50 kreeg de centrale meldkamer melding van een woninginbraak op de Kaya Neerlandia. De bewoners hebben verklaard dat ze op het moment van de inbraak niet thuis waren en toen ze thuis kwamen merkten zij dat er een aantal goederen waren gestolen. Namelijk een aantal sieraden, een lamp en contant geld. De zaak wordt onderzocht.

Het Korps Politie Caribisch Nederland doet een oproep aan een ieder die iets heeft gezien of die informatie heeft over de verdachten om contact op te nemen met de politie via 715 8000 of via de anonieme tip lijn 9310.

Aanrijding tussen een auto en een pick-up

Op vrijdag, 9 februari, rond 19:30 kreeg de centrale meldkamer melding van een aanrijding op de Kaya Nikiboko Noord tussen een auto en een pick-up. De bestuurder van de auto is gewond geraakt en is met de ambulance naar het ziekenhuis gebracht voor medische behandeling. Uit onderzoek door de verkeersafdeling van het KPCN bleek dat de pick-up bestuurder harder dan de toegestane snelheid reed.

Aanrijding tussen een pick-up en een scooter.

Om 12:50 uur vond er, op vrijdag 9 februari, een aanrijding plaats tussen een pick-up en een scooter op de Kaya Internationaal. De bestuurder van de scooter gaf aan dat zij de macht verloor over het stuur en is daardoor op de andere kant van de weg beland met haar scooter. De bestuurder van de auto, die van de andere kant aan kwam rijden, botste frontaal tegen de scooter. De bestuurder en bijrijder van de scooter droegen beide een helm, maar zijn gewond geraakt en moesten naar het ziekenhuis vervoerd voor medische behandeling.

Bekeuringen voor verkeersovertredingen
Tussen maandag 29 januari en woensdag 14 februari zijn er tijdens routine verkeerscontroles verschillende bekeuringen uitgeschreven voor verkeersovertredingen.

Deze waren als volgt:

5x voor het rijden zonder kentekenplaat;
4x voor het vasthouden van een telefoon tijdens het rijden;

4x voor het rijden zonder veiligheidsgordel om;

3x voor het rijden in verboden richting;

8x voor het rijden zonder helm;

7x voor het rijden zonder geldige verzekering;

5x voor het rijden zonder geldig rijbewijs;
2x voor fout parkeren.

Het KPCN wil een ieder erop attenderen om de nodige documenten op orde te hebben. Ook wordt er streng geadviseerd om zich te houden aan de regels van de verkeersregels. Hiermee draag je ook bij aan een veilig verkeer op het eiland.

Houd jij je niet aan de regels? Dan kan je een bekeuring krijgen. Het bedrag van een boete voor bovengenoemde overtredingen varieert tussen de $30 en $225.