Noodnummer: 911 Tiplijn Politie: 9310

Politieberichten van maandag 19 februari tot en met vrijdag 23 februari 2024

Laatst gewijzigd op:

Kralendijk - Aanhouding overtreding Wet Identificatieplicht - Op vrijdag 23 februari, rond 06:10 uur, werd een 33-jarige man met initialen T.A.C.O. aan de Kaya Soeur Bartola aangehouden. Een patrouille ging bij genoemde adres voor een melding over een ongewenst persoon en trof de man aan. Het beveiligingspersoneel verklaarde dat het gebouw op slot zat en dat de man op één of andere manier naar binnen klom. Toen de agenten een gesprek met de verdachte wilde voeren, kon waargenomen worden dat hij verschillende kenmerken vertoonde van iemand die onder invloed van één of ander middel was. De agenten vroegen de verdachte naar zijn naam waarop hij niet wilde meewerken. Aan de vordering om een geldig identiteitsbewijs te tonen, voldeed hij ook niet. Vervolgens liep de verdachte naar buiten en werd weer gevorderd voor zijn identiteitsbewijs. De verdachte gaf geen gehoor aan de vordering van de politie en wilde vervolgens weg lopen. Hij werd tegengehouden door de agenten waardoor de verdachte met zijn linker gebalde vuist richting een agent uithaalde. De agenten gingen de verdachte op dat moment meedelen dat hij aangehouden is. De verdachte wilde niet mee werken en verzette zich hevig tegen zijn aanhouding, waardoor hij met gepast geweld moest worden aangehouden. De man werd aangehouden voor het overtreding van de Wet Identificatieplicht BES en voor het onbevoegd betreden van een openbare gebouw die op dat moment gesloten was.

Vuilverbranding
In de avonduren op donderdag 22 februari, rond 21:30 uur, kreeg de centrale meldkamer melding over een hoop vuil die in brand stond bij een container op het terrein van een toeristen accommodatie op de Bulevar J.A. Abraham. Het was een grote brand die dreigde uit te breiden. Bij aankomst van de patrouille en de brandweer bleek dat restafval van hout in brand stond. De brand was onder controle en werd geblust door de brandweer. De straat werd afgezet door de politie zodat de brandweer zijn werkzaamheden rustig uit kon voeren.

Aanhouding rijden onder invloed

Op donderdag 22 februari, rond 01:15 uur, werd een 37-jarige man met initialen M.M.G. aangehouden voor het rijden onder invloed van alcohol. Als gevolg van zijn rijgedrag, werd hij door een patrouille gestopt op de Kaya Theresa F. Ilario voor een controle. Na een onderzoek kon waargenomen worden dat de bestuurder onder invloed van alcohol was en werd er een blaastest bij hem afgenomen. Naar aanleiding van het resultaat hiervan werd hij aangehouden. De verdachte kreeg een rijverbod van 1 uur.

Diefstal scooter

Op woensdag 21 februari werd aangifte gedaan van diefstal van een zwartgelakte scooter van het merk Senzo, model Sport, met kentekenplaat MF- 3648. De scooter stond met een kettingslot aan de achterwiel aan het hek van een appartementen complex aan de Kaya P.N. Antonio Neuman, vast. De scooter werd tussen 20:15 uur op dinsdag 20 februari en 11:45 uur op woensdag 21 februari door onbekenden meegenomen. De zaak wordt onderzocht.

Geplande verkeerscontroles

Op woensdag 21 februari, tussen 16:30 uur en 20:00 uur, hebben agenten van het Korps Politie Caribisch Nederland (KPCN) geplande verkeerscontroles gehouden op de Kaya Korona en op de Kaya Industria. Deze controles waren gericht op het hebben van beide kentekenplaten bevestigd op hiervoor bestemde plekken op de voertuigen. Tijdens deze controles werden meerdere bestuurders bekeurd voor het rijden zonder kentekenplaat. Er werden ook verschillende bestuurders bekeurd voor , onder andere, het rijden zonder een veiligheidsgordel om; voor het gebruik van een telefoon achter het stuur; voor het rijden zonder helm op; voor het rijden zonder geldig rijbewijs en voor het rijden zonder geldige verzekering.

Een aantal bestuurders die hun kentekenplaat bij zich hadden, konden ter plekke de kentekenplaat aan de voorbumper bevestigen.

Eén auto werd ter bewaring naar het politiebureau gebracht omdat de bestuurder zonder kentekenplaat aan het rijden was en kon ook geen rijbewijs en geldige verzekering kon tonen.

Het KPCN zal op verschillende locaties op het eiland controles blijven uitvoeren en waarschuwt automobilisten om de nodige documenten op orde te hebben. Ook wordt er streng geadviseerd om zich te houden aan de regels van de verkeersregels. Hiermee draag je ook bij aan een veilig verkeer op het eiland.

Houdt jij je niet aan de regels? Dan kan je een bekeuring krijgen. Het bedrag van een boete voor bovengenoemde overtredingen varieert tussen de $30 en $225.

Een aantal bestuurders die hun kentekenplaat bij zich hadden, konden ter plekke de kentekenplaat aan de voorbumper bevestigen.

Zwemmer overleden

Op maandag 19 februari, rond 18:45 uur, kreeg de centrale meldkamer melding dat een persoon ziek is geworden tijdens het zwemmen bij het drijvend zwembad ter hoogte van Parke Tului aan de Kaya J.N.E. Craane. In eerste instantie konden het ambulancepersoneel en de politie de persoon niet bereiken, omdat de pier wegens onderhoud afgesloten was. Uiteindelijk lukte het, het ambulancepersoneel om de pier betreden, waarna ze direct met de reanimatie begonnen. Kort hierop werd het slachtoffer naar het ziekenhuis gebracht voor verdere reanimatie, maar het mocht niet baten. Na een onderzoek van het personeel van de forensische afdeling van het KPCN, constateerde de schouwarts de dood van een 26-jarige man met initialen E.G.D.C. geboren op 29 november 1997 te Curaçao.

KPCN doet een oproep aan iedereen om niet bij het drijvend zwembad te zwemmen, terwijl dit afgesloten is.