Noodnummer: 911 Tiplijn Politie: 9310

Politieberichten van woensdag 28 februari tot en met vrijdag 1 maart 2024

Laatst gewijzigd op:

Kralendijk - Diefstal portemonnee - Op donderdag 29 februari werd aangifte gedaan van diefstal van een zwarte leren portemonnee met inhoud die door onbekenden werd meegenomen. Dit toen de portemonnee uit de broekzak van de eigenaar voor een restaurant op de Kaminda Lagun was gevallen. De zaak wordt onderzocht.

Auto rijdt fiets aan
Op donderdag 29 februari, rond 08:00 uur, vond een aanrijding tussen een auto en een fietser plaats op de kruising die de Kaya Grandi verbindt met de Boulevard Gobernador N. Debrot, de Kaya Neerlandia en de Kaya Herman J. Pop. Toen de patrouille arriveerde was het ambulancepersoneel bezig met de medische controle en behandeling van de fietser. De bestuurder van de auto verklaarde dat zij in de noordelijke richting reed, en plotseling zag zij een man op een fiets de weg over ging. Ze probeerde te ontwijken maar lukte haar niet, met het gevolg dat ze de fiets had aangeraakt. De fietser verklaarde dat hij niet goed had opgelet wanneer hij ging oversteken. De auto had het voorwiel van de fiets aangeraakt, als gevolg is hij op zijn hoofd gevallen. Het verkeer is door de politie tijdelijk geregeld totdat de diensten klaar waren met hun werkzaamheden.

Aanhouding rijden onder invloed

Op donderdag 29 februari, rond 01:45 uur, werd een 37-jarige man met initialen D.A.C.H. op de Kaya Bonaire aangehouden wegens het rijden onder invloed van alcohol. De verdachte was betrokken bij een aanrijding op een parkeerplaats. Tijdens de controle van de documenten kon waargenomen worden dat de verdachte verschillende kenmerken vertoonde van iemand die onder invloed van alcohol was. Hierdoor werd de verdachte aangehouden en naar het politiebureau gebracht voor een ademanalyse. Bovendien, kreeg de verdachte een bekeuring omdat hij niet in bezit was van een rijbewijs.

Geplande verkeerscontroles

In de avonduren op woensdag 28 februari werd tussen 21:30 uur en 23:30 uur een geplande verkeerscontrole gehouden aan de Boulevard J.A. Abraham. Hierbij werden 12 auto’s en 8 scooters gestopt voor een controle, waarvan 7 bestuurders een bekeuring kregen.

De bekeuringen waren als volgt:
4x voor het rijden zonder geldig rijbewijs;
3x voor het rijden zonder geldige verzekering.

KPCN wil een ieder erop attenderen om de nodige bescheiden zoals hierboven genoemd op orde te hebben. Ook het zich houden aan de regels van de verkeersverordening wordt sterk geadviseerd.

Hiermee draag je ook bij aan een veilig verkeer op het eiland. Er zullen de komende periode regelmatig controles gehouden worden, waarbij er streng wordt opgetreden als je bovengenoemde niet in orde hebt of als je je niet houdt aan de verkeersregels.

Houd je je niet aan de regels? Dan kan je een bekeuring krijgen. Het bedrag van een boete voor bovengenoemde overtredingen varieert tussen de $30 en $225.

 

Heeft u iets verdachts gezien? Bel 911/112 of 715 8000 of de anonieme tip lijn 9310.